Overstappen bij een lagere zorgpremie Promovendum?

overstappen bij een lagere zorgpremieVerzekeraar Promovendum is erg actief met de reclames voor haar zorgverzekering. Zou je overstappen bij een lagere zorgpremie vraag de verzekeraar. Of je weet wat je nu voor je zorgverzekering bespaard. Misschien dat je wel op je premie kan besparen via Promovendum.

Wanneer zou je overstappen?

Promovendum kiest ervoor om al in de eerste weken veel reclame te maken voor haar zorgverzekering. Zowel op de radio als de televisie kom je de spotjes tegen. Meestal uitgezonden in blokjes. In het eerste spotje wordt de vraag gesteld of je zou overstappen bij een lagere premie.

Opvallend dat Promovendum inzet op het overstappen van zorgverzekering op basis van een lager premie. Andere zorgverzekeraars zetten bij de zorgverzekering in op de dekking van de zorgverzekering. Past de dekking van de zorgverzekering die je nu hebt wel bij de te verwachten zorg in 2017.

Heeft Promovendum een lage zorgpremie?

Maar het kan natuurlijk geen kwaad om ook eens naar de zorgverzekering van Promovendum te kijken. Wat de premie is van de basisverzekering en de aanvullende dekkingen. Heeft de zorgverzekering een vrije keuze en wat zijn de voordelen van deze zorgverzekering.

Op de site van Promovendum kun je direct starten met het uitrekenen van de premie van de zorgverzekering 2017. Bij de start van de premieberekening is de basisverzekering geselecteerd. Voor deze basisverzekering betaal je € 112,95 per maand.

Maar je profiteert direct al van een collectiviteitskorting van € 8,00 per maand. Plus een extra Promovendumvoordeel van € 7,05 per maand. Hiermee komt de Promovendum basisverzekering dus uit op € 97,90 per maand

Met het bepalen van je persoonlijke voorkeuren van de zorgverzekering begin je met het invullen van de geboortedatum. Daarna bepaal je de hoogte van het vrijwillige eigen risico. Hier kan je uit vijf verschillende bedragen kiezen. Wanneer ik kies voor het maximale eigen risico krijg ik per maand een korting van 15 euro.

In het tweede deel van het invul formulier kan ik de aanvullende zorgverzekeringen en de tandartsverzekering kiezen. Hierbij staat direct aangegeven wat de premie bedragen per maand zijn voor deze dekkingen.

Bij de aanvullende verzekeringen kan je kiezen uit de volgende opties:

  • Primair
  • Royaal
  • Optimaal
  • Excellent

Bij de tandartsverzekering kan je niet kiezen uit een optimaal dekking. Promovendum biedt op het scherm de mogelijkheid om de verschillende dekkingen met elkaar te vergelijken.

Voor deze aanvullende zorgverzekeringen wordt aangegeven wat de vergoedingen zijn bij gecontracteerde zorgverleners. Via de zorgzoeker op de site van Promovendum kun je kijken met welke zorgverleners contracten zijn gesloten.

Helaas weet ik niet zo precies welke dekking ik bij mijn huidige zorgverzekering heb. Dit maakt het vergelijken wel lastig. Dus maar eens de aanbieding van mijn huidige zorgverzekeraar erbij halen.

Weet je wat je voor je zorgverzekering betaald?

Promovendum vraagt in haar reclames of je weet wat je voor je zorgverzekering betaald. Het is al weer lang geleden dat ik mijn zorgverzekering heb uitgekozen. Daarbij gekozen voor betalen per jaar.

Weet dus eigenlijk niet wat mijn zorgverzekering per maand zou kosten. Dit moet ik dus ook even nakijken.

Wil je de Promovendum zorgverzekering afsluiten, moet je ook aangeven wat de hoogst afgeronde opleiding is. Promovendum is een verzekeraar voor hoger opgeleiden. Je moet ook nog aangeven bij welke Universiteit of Hogeschool het diploma is gehaald.

Extra pakketkorting bij Promovendum?

Als je meer verzekeringen afsluit bij Promovendum kun je extra korting krijgen op de premie. Je moet minimaal 5 verzekeringen bij Promovendum afsluiten om deze pakketkorting mee te pakken. De pakketkorting is 5% korting op de premie. De Promovendum zorgverzekering telt wel mee bij het bepalen van het aantal verzekeringen dat je hebt. Voor deze zorgverzekering wordt geen pakketkorting op de premie gegeven.

 

Wil ik goed kunnen vergelijken op premie en inhoud van de zorgverzekering, moet ik eerst weten welke dekking ik nu heb. Dit maar eens opzoeken in de online omgeving van mijn huidige zorgverzekeraar.

Lees meer over de Promovendum zorgverzekering op de speciale informatiepagina