Univé Zorgverzekering 2014

Unive zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de Univé 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Univé zorgverzekering.
Univé is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Naast de Univé Zorgverzekering kun je bij deze aanbieder terecht voor veel verschillende verzekeringen. Univé is een coöperatieve vereniging en heeft geen winstoogmerk. Uitgangspunt van de verzekeraar is om bij positieve bedrijfsresultaten dit teruggeven wordt aan haar leden. Bijvoorbeeld in de vorm van winstuitkering of premiekorting. Dit momt ook terug in de tag line van Univé Verzekeringen, “Daar plukt u de vruchten van”.

Keuze in basisverzekering bij Univé zorgverzekering 2014

Bij Univé kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. De inhoud van de basisverzekeringen is door de overheid bepaald. Maar je hebt keuze tussen een Natura verzekering (Univé Zorg Geregeld polis) en een Restitutie verzekering (Univé Zorg Vrij Polis). Bij deze laatste basisverzekering heb je een vrije keuze van zorgverleners. De gemaakte kosten bij deze zorgverleners kun je achteraf declareren. Bij de Natura verzekering heb je een ruime keuze uit de gecontracteerde zorgaanbieders. Daarbij worden de kosten automatisch betaald door Univé. Voor beide basisverzekeringen geldt dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn. De premie voor de restitutie verzekering ligt wel iets hoger per maand:

 • Univé Zorg Geregeld polis, vanaf € 95,95 per maand
 • Univé Zorg Vrij Polis, vanaf € 99,95 per maand

De getoonde premiebedragen zijn de maandpremies op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van € 360,- per jaar. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, zal de premie per maand voor de Univé basisverzekering lager uitvallen.

Aanvullende verzekeringen bij Univé Zorgverzekering 2014

Ook bij de Univé Zorgverzekering 2014 kun je de dekking vanuit de basisverzekering uitbreiden door te kiezen uit een aanvullende verzekering. Daarbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Univé Extra Zorg polis Goed – € 8,75 per maand, voor meest noodzakelijke zorg, zoals medische kosten in buitenland, vaccinaties en fysiotherapie.
 • Univé Extra Zorg polis Beter – € 18,25 per maand, hogere budgetten bij onder ander fysiotherapie en preventie, en dekking voor kraamzorg, bevalling en brillen.
 • Univé Extra Zorg polis Best – € 31,95 per maand, bij deze optie heb je de hoogste budgetten voor onder andere fysiotherapie en preventie, plus dekking voor ooglaseren en bepaalde plastisch chirurgische behandelingen zoals ooglid- en buikwandcorrectie

Zie de site van Univé verzekeringen voor de polisvoorwaarden en de hoogte van de dekking bij de verschillende aanvullende verzekeringen.

Tandartsverzekering bij Univé Zorgverzekering 2014

Bij Univé kun je ook een tandartsverzekering afnemen. Dit hoeft niet in combinatie met een aanvullende zorgverzekering. Ook bij de tandartsverzekering kun je kiezen uit drie verschillende pakketten:

 • Tand Goed pakket, € 12,25 per maand, 80% vergoeding tot € 250,- per jaar
 • Tand Beter pakket, € 19,50 per maand, 80% vergoeding tot € 500,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 1.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 500,- per looptijd van verzekering
 • Tand Best pakket, € 39,45 per maand, 80% vergoeding tot € 1000,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 2.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 1500,- per looptijd van verzekering

Kinderen jonger dan 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende tandartsverzekering als de hoogst verzekerde volwassene op de polis. Zie de site van Univé verzekeringen voor meer details ten aanzien van de belangrijkste vergoedingen op de Univé tandartsverzekering 2014.

Totaalpakketen bij Univé Zorgverzekering

Wil je niet zelf de zorgverzekering helemaal samenstellen? Dan kun je bij Univé ook kiezen voor een Totaalpakket. Deze pakketten zijn afgestemd op specifieke leefsituaties, zoals Univé aangeeft elk van de varianten is geschikt voor een speciale doelgroep
Je kunt kiezen uit de volgende totaalpakketten:

 • Univé Jong Pakket – € 27,15, goedkope verzekering voor jonge mensen (18 en 27 jaar). Inclusief Tandartsbezoek, fysiotherapie, vaccinaties voor reizen naar het buitenland. En een SOA-test, condooms en acne-behandeling.
 • Univé Fit & Vrij Pakket – € 38,50, Voor wie gezond leeft en zich fit voelt en nog geen 50 jaar is. Een unieke aanvullende verzekering met een zorgtegoed van € 1.000,-.
 • Univé Gezin Pakket – € 50,95, een complete verzekering, fysiotherapie, alternatieve zorg en extra kraamzorg tot orthodontie voor kinderen. Huishoudelijke hulp en kinderopvang voor het geval je in het ziekenhuis moet worden opgenomen
 • Univé Vitaal Pakket – € 45,95, Voor als de kinderen al de deur uit zijn. Een pakket met typische vergoedingen voor op latere leeftijd: fysiotherapie, zorghotels of een gezondheidstest

Zie de site van Univé verzekeringen voor meer details ten aanzien van deze totaalpakketten, Voor een vergoedingenoverzicht en de polisvoorwaarden. Hier lees je ook meer over de Univé vergoedingen 2013 en Univé vergoedingen 2014.

Korting op de Univé Zorgverzekering mogelijk?

Bij Zorgverzekeraar Univé kun je ook profiteren van korting op de premie van de zorgverzekering. Dit kan op de volgende manieren:

 • Kies voor hoger eigen risico
 • Tot 10% korting via het ledencollectie, afhankelijk van aantal schadeverzekeringen bij Univé.
 • 1% korting bij betaling premie per jaar.

De informatie over de Univé zorgverzekering 2014 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 21 december 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties