UMC Zorgverzekering 2014

UMC Zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de UMC 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de UMC zorgverzekering.
UMC Zorgverzekering is een onbekende verzekeraar voor veel consumenten. Deze organisatie, N.V. Zorgverzekeraar UMC, bestaat echter al sinds 2006.

Dit is een zorgverzekering die speciaal is samengesteld voor medewerkers van het UMC en hun gezinsleden. De verzekering is een voortzetting van de eerdere IZA/AZ regeling. De zorgverzekering is tot stand gekomen door samenwerking van vakbonden en werkgevers.

Hierbij zijn afspraken gemaakt over de pakketten en premies van de zorgverzekering. Een onbekende zorgverzekeraar maar toch bijna 100.000 verzekerden. De op de UMC medewerker afgestemde zorgverzekering sluit dus goed aan bij de consument die expert is in de zorg.

Waarom UMC Zorgverzekering 2014

Op haar site geeft UMC Zorgverzekering aan waarom je juist voor deze zorgverzekering moet kiezen. De vergoedingen van de zorgverzekering zijn flink verbeterd en de premie fors verlaagd. De organisatie geeft geen winstoogmerk en kan de behaalde voordelen direct terug geven aan de aangesloten verzekering.

Het aanbod van de zorgverzekering is in samenwerking met de medewerkers van universitair medisch centra vastgesteld. En de zorgverzekering van UMC blijft een restitutieverzekering. Met een restitutiepolis kun je zelf de zorgaanbieder kiezen.

Aanvullende dekking UMC Zorgverzekering 2014

Wanneer je kiest voor een UMC Zorgverzekering heb je een restitutieverzekering. De dekking vanuit de basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen uit een aanvullende dekking. De volgende aanvullende pakketten zin mogelijk bij de UMC Zorgverzekering:

  • UMC Extra Zorg 1, beweegzorg tot € 250 en alternatieve zorg € 300
  • UMC Extra Zorg 2, beweegzorg tot € 500 en alternatieve zorg € 300, hulpmiddelen € 250 en oa € 100 per 3 jaar voor brillen en lenzen, orthodontie tot 18 80% van € 1.250
  • UMC Extra Zorg 3, beweegzorg tot € 1.000 en alternatieve zorg € 500, hulpmiddelen € 350 en oa € 200 per 3 jaar voor brillen en lenzen, orthodontie tot 18 80% van € 2.500
  • UMC Extra Zorg 4, beweegzorg tot € 1.250 en alternatieve zorg € 750, hulpmiddelen € 750 en oa € 250 per 3 jaar voor brillen en lenzen, orthodontie tot 18 100%

Zie de site van UMC zorgverzekeringen voor een volledig overzicht van de vergoedingen UMC en de premies van deze aanvullende pakketten. Je ziet daar ook de vergoeding UMC zorgverzekering per aanvullende dekking. Daar kun je ook online de zorgverzekering afsluiten.

Dekking voor tandarts bij UMC zorgverzekering

Wil je een iets uitgebreidere dekking voor eventuele kosten bij de tandarts of mondhygiënist? Kijk dan eens naar de geboden tandpakketten. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • UMC Extra Tand 1, budget € 250, preventieve behandelingen 100% tot budget op is, overige behandelingen 80% tot budget op is
  • UMC Extra Tand 2, budget € 750, preventieve behandelingen 100% tot budget op is, overige behandelingen 80% tot budget op is
  • UMC Extra Tand 3, budget € 1.250, preventieve behandelingen 100% tot budget op is, overige behandelingen 80% tot budget op is

Zie voor een volledig overzicht van de dekking uit deze tandartsverzekering de site van UMC Zorgverzekering. Daar staan ook de details ten aanzien van de maandpremie voor de verschillende tandpakketten.

Online zorgverzekering beheren

Verzekerden die een UMC Zorgverzekering hebben kunnen inloggen op de Mijn UMC Zorgverzekering. Dit is de persoonlijke omgeving van de verzekerde. Daar kan je de gegevens inzien maar ook de nota declareren en inzien hoe het staat met de afhandeling van een declaratie. Inloggen op deze omgeving doe je met je DigiD code.

Bijpassende UMC Reisverzekering

Wie ook een reisverzekering wil afsluiten kan deze ook bij UMC afsluiten. Deze UMC reisverzekering sluit naadloos aan bij de dekking van de UMC zorgverzekering. Bij de UMC reisverzekering kan je kiezen uit een zonverzekering of een UMC Totaalverzekering. Bij deze laatste doorlopende reisverzekering heb je ook een dekking voor de wintersport en de bijzondere sporten.

UMC Zorgverzekering onderdeel VGZ

De UMC Zorgverzekering is niet op zich zelf staande organisatie. Het is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert de zorgverzekering voor verschillende merken en is dan ook een grote speler op de markt van zorgverzekeringen. Zo kan het gebruik maken van schaalvoordelen en voordelig inkopen.

De aangesloten verzekerden kunnen dus profiteren dat UMC Zorgverzekering onderdeel van VGZ is met een scherpere premie voor de UMC verzekering.

De informatie over de UMC zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 17 september 2014)

[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties