Prolife Zorgverzekering 2014

Pro Life zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de Pro Life 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Pro Life zorgverzekering. De Prolife zorgverzekering is uniek. Het is een zorgverzekering met een christelijke visie op zorg en verzekering. De organisatie biedt een zorgverzekering die past bij de principes en visie op het leven. Prolife helpt haar klanten zorg te vinden die bij de verzekerde pas. Zowel de reguliere zorg als de christelijke zorg.

Principe polis bij de Prolife Zorgverzekering 2014

De Principe polis van Prolife is een zorgverzekering waarbij leven zorg, aandacht en bescherming krijgt. Zo worden vanuit de Prolife zorgverzekering geen vergoedingen gegeven voor medisch handelen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Op de site geeft de verzekeraar uitleg over de behandelingen die zijn uitgesloten van vergoeding bij de Principe polis:

 • Abortus provocatus, uitgezonderd de vitale indicatie
 • Opzettelijk levensbeëindigend handelen
 • In Vitro Fertilisatie (IVF), op basis van restembryo’s of geslachtscellen van anderen dan wettelijke partner,
 • Geslachtsveranderende ingrepen
 • Genetisch onderzoek, met risico op doden van ongeboren vrucht.
De Principe polis is een combinatie polis. Je bent vrij in keuze van de zorgverlener. Met veel reguliere en christelijke zorgverleners heeft Pro life zorg een contract gesloten. Bij deze gecontracteerde zorg betaald Prolife de zorgverlener rechtstreeks. Bij niet gecontracteerde zorg kan het voorkomen dat je niet het gehele bedrag van de kosten vergoed krijgt. Soms kom je bij deze niet gecontracteerde zorg helemaal niet in aanmerking voor een vergoeding. Op de site van Prolife kun je gebruik maken van de zorggids om te bepalen met welke zorgverleners een contract gesloten is.

Zie de site van Prolife met een actueel overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden voor de basisverzekering van de Principe polis.

Aanvullende dekking bij Prolife zorgverzekering 2014

De dekking vanuit de basis verzekering kan worden aangevuld door te kiezen voor een aanvullende Prolife verzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Prolife Smallpolis, vanaf € 6,80 p/mnd, oa 9 behandelingen fysiotherapie,
 • Prolife Mediumpolis, vanaf € 16,25 p/mnd, oa 12 behandelingen fysiotherapie, 100% kraampakket, max € 320,- per jaar alternatieve zorg
 • Prolife Largepolis, vanaf € 31,50 p/mnd, oa 27 behandelingen fysiotherapie, 100% kraampakket, max € 440,- per jaar alternatieve zorg
 • Prolife Extra Largepolis, vanaf € 59,50 p/mnd, oa fysiotherapie volledig, 100% kraampakket, max € 600,- per jaar alternatieve zorg, orthodontie 90% tot max. € 2.500,-

Bij alle aanvullende verzekeringen heb je een werelddekking bij spoedeisende hulp in het buitenland. Ook heb je bij alle verzekeringen een dekking van max. € 115,- per dag, max. 13 weken voor een verblijf in een hospice.

Zie de site van Prolife voor meer informatie over de dekkingen en vergoedingen bij de Prolife zorgverzekering. Gebruik op deze site ook de vergoedingenzoeker.

Kiezen voor Christelijke zorg bij Aanvullende verzekering

Bij de aanvullende verzekering van Prolife kun je ook kiezen voor christelijke zorg. Hierbij kun je denken aan:

 • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • extra zorg rondom het levenseinde
 • cursus Sensiplan of FertilityCare of de Lady Comp, Baby Comp of Pearly

Voorheen verzekerd bij DVZ?

Op de site van Prolife ook specifieke informatie van verzekerden die voorheen verzekerd waren bij DVZ. Op speciale pagina’s wordt uitleg gegeven over de Principe Plus Polis 1 t/m 4 sterren of uw Tandarts Polis 1 t/m 4 sterren.

Prolife tandartsverzekering

Bij de zorgverzekering van Prolife kun je ook een dekking nemen voor eventuele kosten van een behandeling van de tandarts. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Prolife Tand Small, vanaf € 14,25 p/m, oa Maximale vergoeding € 250,-
 • Prolife Tand Medium, vanaf € 24,50 p/m, oa Maximale vergoeding € 500,-
 • Prolife Tand Large, vanaf € 33,00 p/m, oa Maximale vergoeding €1.000,-

Bij de Tand Large dekking is een medische acceptatie noodzakelijk. Orthodontie voor kinderen tot 18 wordt niet vergoed vanuit een tandartsverzekering. Maar vanuit de aanvullende verzekering Mediumpolis, Largepolis en Extra Largepolis. Orthodontie vanaf 18 jaar wordt vergoed vanuit de Extra Largepolis.

Online zorgzaken regelen bij Prolife

Bij de christelijke zorgverzekeraar Prolife kun je veel zorgzaken online regelen. Met je DigId kun je inloggen op Mijn Pro life, de plek waar je alle zaken rondom jouw zorgverzekering kunt regelen.

De informatie over de Prolife zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 17 december 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties