Menzis Zorgverzekering 2014

Menzis zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de Menzis 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Menzis zorgverzekering.
Zorgverzekeraar Menzis biedt verschillende zorgverzekeringen aan. Naast de Menzis zorgverzekering worden door de organisatie ook de zorgverzekeringen van AnderZorg en Azivo aangeboden. Menzis zorgverzekeraar richt met haar labels op het bieden van kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg als toegevoegde waarde voor het welzijn en de gezondheid van klanten. Ook de PMA zorgverzekering loopt via Menzis.

Kies basisverzekering Menzis zorgverzekering 2014

Bij zorgverzekeraar Menzis kun je bij de basisverzekering uit drie verschillende varianten kiezen:

 • BudgetBewust Basisverzekering, vanaf € 66,50 per maand, naturapolis, de Goedkoopste Basisverzekering van Menzis, keuze uit TopZorg aanbieders,
 • ZorgVerzorgd Basisverzekering, vanaf € 75,50 per maand, naturapolis, keuze uit 35.000 gecontracteerde zorgaanbieders, geen kosten voorschieten,
 • ZorgZó Basisverzekering, vanaf € 79,50 per maand, restitutiepolis, volledig vrije keuze bij zorgverleners, eerst zelf de kosten voorschieten daarna declareren.

Hierboven getoonde maandbedragen zijn bij een maximaal eigen risico, dus inclusief het vrijwillig Eigen Risico van € 500,- . De verzekeraar geeft aan dat de Menzis ZorgVerzorgd basisverzekering de basisverzekering is die het meest gekozen wordt door de verzekerden.

Bepaal bij het kiezen van de basisverzekering goed wat je wilt, een restitutie verzekering of een naturapolis. Kijk daarbij niet alleen naar de premie. Vindt je het lastig om te kiezen? Met ondersteuning kun je op de site van de verzekeraar de juiste Menzis zorgverzekering zoeken.

Aanvullende dekking Menzis Zorgverzekering 2014

De dekking vanuit de gekozen basisverzekering kan worden aangevuld met een dekking uit een aanvullende zorgverzekering. Bij een BudgetBewust basisverzekering kun je de dekking aanvullen met en BudgetBewust aanvullend. Het aanbond van aanvullende zorgverzekeringen bij Menzis is als volgt:

 • BudgetBewust AV: vanaf € 11,95 per maand, oa. Fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar, Alternatieve zorg: geen vergoeding, Tandartskosten: 80% tot € 250 per jaar
 • ExtraVerzorgd 1: vanaf € 7,45 per maand, oa. Fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar, maximaal € 100 voor een sport medisch advies.
 • ExtraVerzorgd 2: vanaf € 18,20 per maand, oa. Fysiotherapie: 18 behandelingen per jaar, Alternatieve zorg: 80% tot € 400 per jaar,
 • ExtraVerzorgd 3: vanaf € 36,70 per maand, oa Fysiotherapie: 40 behandelingen per jaar, Alternatieve zorg: 80% tot € 600 per jaar
 • Jongeren Verzorgd, vanaf € 16,95 per maand, een aanvullende zorgverzekering met tandartsdekking, afgestemd op jongeren.

Zie de site van Menzis voor meer informatie over de vergoedingen Menzis aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld de dekking bij Brillen en contactlenzen, en vaccinaties in het buitenland. Daar lees je ook meer over de polisvoorwaarden van deze aanvullende dekkingen.

Menzis tandartsverzekering 2014

Alleen bij de BudgetBewust aanvullende zorgverzekering en de JongerenVerzorg verzekering zijn de tandartskosten meeverzekerd. Dit voor een (klein) aantal tandheelkundige behandelingen geeft de verzekeraar aan. Wil je bij de aanvullende verzekeringen ook een dekking voor de tandartskosten, kies dan uit de volgende tandartsverzekeringen:

 • TandVerzorgd 1: vanaf € 9,90 p/m, oa. Consult: 100%, Kronen en bruggen: geen en Paradontologie: geen
 • TandVerzorgd 2: vanaf € 16,85 p/m, oa. Consult: 100%, Kronen en bruggen: geen en Paradontologie: 50%
 • TandVerzorgd 3: vanaf € 34,00 p/m, oa. Consult: 100%, Kronen en bruggen: 50% en Paradontologie: 50%

Voor een volledig overzicht van de dekkingen en vergoedingen uit de Menzis tandartsverzekeringen verwijzen we graag naar de site van de verzekeraar. Kinderen tot 18 jaar komen bij Menzis alleen in aanmerking voor een TandVerzorgd 3. Kosten van orthodontie vallen niet onder de dekking van een basisverzekering. Ook niet bij kinderen tot 18 jaar.

Mogelijk korting op de Menzis Zorgverzekering

Zorgverzekeraar Menzis heeft afspraken kunnen maken met veel bedrijven en organisaties. Mogelijk dat je een korting kan krijgen via de werkgever. Op de site van Menzis kun je de collectiviteiten opzoeken. Maar ook FNV leden profiteren van korting en services bij de collectieve FNV Menzis zorgverzekering. Ook leden van Veronica magazine en de leden van de KNLTB kunnen van een collectiviteit profiteren bij de Menzis zorgverzekering. Menzis heeft ook voor de supporters van PSV, FC Twente en FC Groningen een speciale zorgverzekering. Bekijk de details van de PSV Polis, FC Twente Polis of Vitesse polis op de site van de verzekeraar. Daar kun je ook de informatie vinden over alle andere verenigingen waarmee contracten zijn gesloten.

De informatie over de Menzis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 6 december 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties