IZZ Zorgverzekering 2014

IZZ Zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de IZZ 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de IZZ zorgverzekering.
IZZ is voor veel Nederlanders een onbekende. Stichting IZZ is al 1977 opgericht als collectiviteit van werkgevers en werknemers in de zorg. Met als doel een eigen IZZ zorgverzekering vorm te geven voor de zorgmedewerkers. En actief bijdragen aan de gezondheid en inzetbaarheid van deze medewerkers. De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg cao’s staat aangegeven op de site van IZZ. Het gaat hier om een grote collectiviteit. Bijna een half miljoen Nederlanders zijn al aangesloten bij deze collectieve zorgverzekering van IZZ. De organisatie heeft geen winstoogmerk en de solidariteit staat centraal.

De voordelen van de IZZ zorgverzekering 2014

Met haar roots in de zorg moet deze verzekeraar als geen ander een goede zorgverzekering samen kunnen stellen. Volgens IZZ moet deze IZZ verzekering ieder jaar een logische stap zijn voor alle mensen in de zorg. Waarbij ze kunnen profiteren van:

 • Collectieve basisverzekering voor € 83,50
 • Al ruim 35 jaar de zorgverzekering van en voor de zorg
 • Geen medische of tandheelkundige selectie
 • Geen winstoogmerk
 • Ruime keuze aanvullende verzekeringen

De premie van de basisverzekering kan nog lager uitvallen als je voor een hoger eigen risico kiest. Dus vrijwillig een extra risico bovenop het wettelijk verplichte deel. Maximaal kun je een Eigen Risico kiezen van € 860. Het eigen risico geldt niet voor alle behandelingen. Zie de site van IZZ voor het overzicht van de behandelingen waarvoor geen Eigen Risico van toepassing is.

Natura verzekering of Restitutieverzekering

Bij IZZ kun je bij de basisverzekering kiezen uit twee varianten, de Natura Zorgverzekering of de Restitutie zorgverzekering. Deze laatste variant is wel iets duurder per maand. Het voordeel is dan wel dat je zelf de zorgaanbieder kan kiezen. Bij de Naturapolis kun je alleen terecht bij de zorgverleners waarmee IZZ afspraken heeft gemaakt. Bij de Naturapolis hoef je geen zorgkosten voor te schieten. Dit kan bij de restitutiepolis wel het geval zijn.

Aanvullende verzekeringen bij IZZ 2014

De dekking uit de basisverzekering kun je bij IZZ ziektekostenverzekering aanvullen door te kiezen voor een IZZ aanvullende verzekering. Hiervoor wordt het Zorg voor de Zorg pakket aangeboden. Daarmee krijg je een extra dekking voor:

 • Fysiotherapie: € 500 per jaar
 • Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar: € 200 per jaar
 • Preventieve zorg zoals cursussen en voorlichting

Deze aanvullende verzekeringen kun je weer uitbreiden door te kiezen uit:

 • Zorg voor de Zorg Extra 1, € 12 per maand, met onder andere extra: Brillen en lenzen: € 100 per 3 jaar en Orthodontie tot 18 jaar: 70%
 • Zorg voor de Zorg Extra 2, € 26 per maand, met onder andere extra: Brillen en lenzen: € 200 per 3 jaar en Orthodontie tot 18 jaar: 70%, Kronen, bruggen en parodontologie: € 1.000
 • Zorg voor de Zorg Extra 3, € 42 per maand, met onder andere extra: Brillen en lenzen: € 340 per 3 jaar en Orthodontie tot 18 jaar: 70%, Kronen, bruggen en parodontologie: € 1.500

Je kunt ook nog kiezen voor een kleine aanvullende verzekering. Met deze IZZ Bijzonder Bewust dekking ben je verzekerd voor de meest voorkomende zorgkosten.

Maakt je gebruik van de collectieve regeling van IZZ? Dan kun je het meest uitgebreide pakket, Zorg voor de Zorg Extra 3, nog eens extra uitbreiden met de verzekering IZZ Comfort.

Zie de site van IZZ voor een actueel overzicht van de polisvoorwaarden en de IZZ aanvullende vergoedingen bij de aanvullende verzekeringen.

Online declareren bij IZZ

Bij IZZ declaraties indienen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bij Mijn IZZ inloggen om online te declareren. Hiervoor heb je wel een DigId code nodig. Heb je deze code niet kun je online toch je declaraties verwerken aan de hand van je klantnummer.
Wil je online de declaratie indienen, kun je ook het IZZ declaratieformulier invullen en per post naar IZZ sturen.

15 euro retour op premie IZZ Zorgverzekering

Als je bij de IZZ zorgverzekering kiest voor de online service, kun je de verzekeringszaken allemaal online afhandelen. Dit gaat snel en eenvoudig geeft IZZ aan. En het levert ook nog eens een extra voordeel op van € 15 op de IZZ 2014 zorgverzekering. De post van IZZ zal je dan ook digitaal ontvangen. Om van deze eenmalige retour actie te profiteren moet je voor 31 december 2013 aangeven dat je de post voortaan online wilt ontvangen.

De informatie over de IZZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 7 december 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties