IZA Zorgverzekering 2014

IZA zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de IZA 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de IZA zorgverzekering.
De IZA zorgverzekering is er voor iedereen die werkzaam is in de overheid of de semi overheid. De organisatie heeft ruim zestig jaar ervaring en biedt keuzevrijheid en kwaliteit. Daarbij kan je als verzekerde zelf bepalen hoe uitgebreid je de zorgverzekering wilt. En je kiest zelf je huisarts, ziekenhuis of specialist.

Mixpolis bij IZA Zorgverzekering

Als je kiest voor een zorgverzekering via IZA, kies je voor een zogenoemde mixpolis. Daarmee heb je als verzekerde recht op zorg (natura) of op een vergoeding voor de kosten van de zorg (Restitutie). In haar verzekeringsvoorwaarden geeft IZA per zorgvorm aan of het om een natura dekking gaat of om een restitutieregeling. Hierbij kun je gebruik maken van het wettelijk vastgestelde eigen risico of vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger het gekozen eigen risico des te lager zal de premie zijn voor de basisverzekering.

Aanvullende pakketten bij IZA zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering kun je ook bij de IZA zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor het hoogst gekozen aanvullende pakket. Dit voor je eigen zorgverzekering of die van je partner.

Bij de aanvullende verzekeringen kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • IZA Basic, geen vergoeding brillen en contactlenzen, eerste 9 behandelingen fysiotherapie, € 145 jaarbudget aanvullende zorg, homeopathisch € 130 per jaar
 • IZA Classic, € 186 per twee jaar vergoeding brillen en contactlenzen, eerste 14 behandelingen fysiotherapie, € 290 jaarbudget aanvullende zorg, homeopathisch € 260 per jaar
 • IZA Perfect, € 186 per twee jaar vergoeding brillen en contactlenzen, eerste 20 behandelingen fysiotherapie, € 340 jaarbudget aanvullende zorg, homeopathisch € 260 per jaar

Bij fysiotherapie behandelingen voor een chronische aandoening worden bij alle gekozen aanvullende verzekeringen de eerste 20 behandelingen vergoed. Je kunt de zorgkiezer gebruiken om te bepalen welke aanvullende verzekering het beste bij je persoonlijke situatie past: kies je voor een IZA Aanvullend Classic pakket of toch een luxere dekking?

Zie de site van IZA voor een volledig overzicht van de vergoedingen. Bekijk daar de IZA vergoedingenlijst.

Declareren bij IZA

Bij IZA kun je de zorgnota’s declareren via het declaratieformulier. Deze kun je downloaden en op de computer invullen. Ingevulde formulieren kunnen worden opgestuurd naar IZA Zorgverzekeraar in Eindhoven. De online mogelijkheden zijn nog beperkt bij IZA. Je kunt wel inloggen bij Mijn IZA om naar de persoonlijke omgeving te gaan. In deze omgeving kan je de zorgverzekering afsluiten en beheren.

Waarom kiezen voor zorgverzekering van IZA?

Op haar site geeft IZA aan dat de werkgever samen met IZA zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt over de zorgverzekering. IZA wil een uitstekende en betaalbare zorgverzekering aanbieden. In een korte opsomming geeft IZA aan waarom je juist voor haar IZA zorgverzekering moet kiezen:

 • betrouwbaarheid
 • betrokkenheid
 • goede service

Extra ledenvoordeel bij IZA

Klanten die een zorgverzekering hebben lopen bij IZA kunnen profiteren van extra ledenvoordeel, de zogenoemde Vriendendiensten van IZA. Zo kun je bij IZA ook een IZA reisverzekering afsluiten en tegen voordelige condities praktische diensten afnemen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende diensten:

 • Starten met fitness
 • bemiddeingsservice MijnGemak
 • Luierservice
 • Gezondheidslijn
 • Fysio Advies
 • Voordeel op brillen en lenzen bij Eye Wish en Specsavers

Kijk op de site van zorgverzekeraar IZA voor een volledig en actueel overzicht van de diensten.

Samenwerking VGZ

Zorgverzekeraar IZA is door de samenwerking met zorgverzekeraar VGZ één van de grootste verzekeraars in de markt. Zo kan het voordelig inkopen en zich actief inzetten voor het verbeteren van de zorg. IZA heeft geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid voor de IZA zorgverzekering

De informatie over de IZA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 19 oktober 2014)

[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties