Independer zorgverzekeringen

Independer zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de Independer 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Independer zorgverzekering.
Misschien wel de meeste bekende vergelijkingssite van Nederland. Deze site is al in 1999 opgericht met als doel om de misstanden aan te kaarten en consumenten te helpen kiezen. Independer geeft aan te onderhandelen met de verzekeraars over prijzen en polisvoorwaarden.

In de reclamecampagne van 2013 wordt hier ook de nadruk opgelegd. Independer geeft aan dat het verzekeren op deze manier makkelijk gemaakt wordt voor iedereen die via Independer een verzekering afsluit.

Via Independer zorgverzekeringen vergelijken

Het proces van zorgverzekeringen vergelijken gaat vrij eenvoudig via Independer. Als eerste wordt je vergelijkingssite zorgverzekering om wat basis gegevens gevraagd zoals geboortedatum, geslacht postcode en het wel of niet willen meeverzekeren van gezinsleden. Op deze pagina zie je ook direct hoeveel vergelijkingen voor de zorgverzekering in de huidige maand zijn uitgevoerd. Op 28 december waren dat er 1.027.651 vergelijkingen. Een zeer groot aantal dus.

Nadat de basisgegevens zijn opgegeven vraagt de site hoe je de dekking van de zorgverzekering wilt samenstellen. Geheel zelf samenstellen of wil je dat het systeem je stap voor stap gaat helpen bij het maken van de keuze voor de dekking van de zorgverzekering.

Voor alle stappen geeft Independer aan hoeveel procent van de mensen een bepaalde dekking heeft gekozen. Per dekking wordt voor ieder te kiezen optie het percentage weergegeven. Op 28 december heeft 49,5% van de mensen ervoor gekozen om geen extra dekking te willen voor de Fysiotherapie en/of andere therapieën. Bijna iedereen kiest voor een dekking van geregistreerde medicijnen.

Op basis van de opgegeven voorkeuren bepaald het systeem direct het aantal zorgverzekeringen dat voldoet aan deze criteria. En laat het een totaal premie per maand zien. Ook geeft het aan of je de verzekering goedkoper via Independer kan sluiten. In deze vergelijking worden niet alleen goedkope zorgverzekeraars meegenomen.

Want de beste zorgverzekering kan voor iedereen verschillend zijn. Daarbij kiest de een juist voor een goedkope zorgverzekering en hecht de ander meer waarde aan een vrije zorgkeuze of een extra dekking voor fysiotherapie.

Via Independer Zorgverzekeringen sluiten?

In het overzicht dat door de vergelijkingssite wordt samengesteld krijg je een opsomming van de zorgverzekeringen die je via Independer kan sluiten. In eerste instantie wordt de TOP 3 getoond. Hierbij kun je nog filteren op de hoogte van het vrijwillig eigen risico, Restitutieverzekering of Natura polis. De getoonde verzekeringen in de TOP 3 kun je in het overzicht ook direct laten vergelijken met een andere zorgverzekering.

Bijvoorbeeld die zorgverzekering met de laagste prijs of de hoogste klantwaardering. Maar je kan ook zelf een zorgverzekering kiezen waarmee je de getoonde zorgverzekeringen wilt vergelijken.

In het overzicht geeft Independer per zorgverzekering aan wat het bedrag per maand is dat je moet betalen voor de verzekering. Soms is het sluiten van een zorgverzekering via Independer voordeliger. In deze gevallen zal de site aangeven wat het voordeel per maand is. Het laat altijd de premie bij de verzekeraar zien en de premie via Independer.

Belangrijke informatie die je krijgt bij Independer zorgverzekeringen vergelijken zijn:

  • Score op Prijs / Kwaliteit verhouding
  • Score op polisvoorwaarden
  • Klantcijfer
  • Vrije zorgkeuze
  • Directe acceptatie
  • Score kwaliteit ziekenhuiszorg
  • Maandpremie (en eventuele korting)

Independer nog steeds onafhankelijk?

In 2011 is Independer overgenomen door verzekeraar Achmea. De verzekeraar is tenminste groot aandeelhouder geworden. Dit veroorzaakte veel opschudding in de markt van verzekeringen. Wat als een grote verzekeraar ook de eigenaar is van een belangrijke vergelijkingssite? Independer is sindsdien natuurlijk niet meer geheel onafhankelijk. Want het geeft ook informatie over de verzekeringen van Achmea. Independer geeft aan dat haar vergelijkingen nog steeds volledig en objectief zijn.

Het heeft een raad van toezicht in het leven geroepen die hierop ook moet toezien. Zodat je bij het vergelijken van Independer zorgverzekeringen erop mag vertrouwen dat de informatie volledig en betrouwbaar is.

Niet alle zorgverzekeringen meegenomen

Vaak kun je via de werkgever of een vereniging een korting krijgen op de premie van de zorgverzekering. Het kan dus zijn dat juist via een collectief je de goedkoopste ziektekostenverzekering kan sluiten. Kijk dus altijd ook naar je collectiviteitsvoordeel.

De informatie over de Independer zorgverzekeringen op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 14 sept 2014)
[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties