De Friesland Zorgverzekering 2014

Friesland zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over De Friesland 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over De Friesland zorgverzekering.
De Friesland zorgverzekeraar heeft in 2013 500.000 verzekerden en is daarmee de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. De organisatie is in 1990 ontstaan uit fusies van verschillende Friese ziekenfondsen.

Maar alle Nederlanders kunnen kiezen voor een De Friesland zorgverzekering.

Kies je basisverzekering bij De Friesland zorgverzekering 2014

Bij een De Friesland zorgverzekering kun je kiezen welke basisverzekering je wilt. Daarbij heb je de keuze uit:

 • Online verzorgd polis, €90,95 per maand, je betaalt minder omdat he veel zaken online regelt,
 • Alles Verzorgd Polis, € 97,95 per maand, 100% dekking bij gecontracteerde zorg, 80% bij niet gecontracteerde zorg, De Friesland regelt de betalingen
 • Vrije Keus Polis, € 101,95 per maand, vrije keuze in de zorgverlener.

Aanvullende pakketten De Friesland Zorgverzekering 2014

Bij De Friesland kun je aanvullende verzekeringen afsluiten voor een dekking tegen die kosten die niet in het basispakket zitten. Bijvoorbeeld de kosten voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen of van tandartshulp voor mensen vanaf 18 jaar.

Hierbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • AV Budget (online), vanaf € 6,50 (€ 4,95) per maand, Fysiotherapie max. 9 behandelingen per jaar, 100% anticonceptie, medische hulp in buitenland
 • AV Standaard (online) vanaf € 12,50 per maand, Fysiotherapie max. 12 behandelingen per jaar, 100% anticonceptie, medische hulp in buitenland, Alternatieve geneesmiddelen max € 100,-, Sportarts: max € 250,-
 • AV Extra vanaf € 18,75 per maand, Fysiotherapie max. 20 behandelingen per jaar, 100% anticonceptie, medische hulp in buitenland, Alternatieve geneesmiddelen max € 500,-, Orthodontie tot 22 jaar: 100% tot maximaal € 1.750,-
 • AV Optimaal vanaf € 36,75 per maand, Fysiotherapie max. 36 behandelingen per jaar niet gecontracteerde zorg, medische hulp in buitenland, Alternatieve geneesmiddelen max € 750,- Reisverzekering van 21 dagen met Europadekking

Je kunt de AV Budget Online verzekering alleen afsluiten in combinatie met de Online Verzorgd polis. Daarbij heb je dezelfde dekking als een AV Budget polis maar betaal je minder omdat je zelf zaken online regelt. Lees meer over de polisvoorwaarden en vergoedingen op de site van De Friesland Zorgverzekeraar. Bij De Friesland declaraties indienen kan ook online.

Dit kun je via Mijn De Friesland online doen. Met de Friesland Zorgverzekeraar contact opnemen kun je op verschillende manieren doen. Via de telefoon, online of met Social Media. Maar een bezoek op het kantoor kan ook. Het telefoonnummer De Friesland kan je vinden op de site van de verzekeraar

Aanvullende verzekering Zorgprofessionals

Bij een De Friesland zorgverzekering kun je als zorgprofessional ook kiezen voor een speciaal afgestemd pakket. Als je kiest voor deze collectieve zorgverzekering van De Friesland krijgt je een aantrekkelijk premievoordeel. Je kunt hier als zorgprofessional alleen gebruik van maken als jouw werkgever een collectieve overeenkomst heeft gesloten met De Friesland. 10% Korting op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van De Friesland.

De Friesland Tandartsverzekeringen

Bij een De Friesland kun je kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen. Deze verschillen vooral in de te vergoeden tandartskosten en de dekking voor techniek kosten:

 • AV Tand Standaard, vanaf € 10,95 p/mnd, Tandartskosten max € 250 per jaar, geen vergoeding techniekkosten
 • AV Tand Extra, vanaf € 18,50 p/mnd, Tandartskosten max € 500 per jaar, geen vergoeding techniekkosten
 • AV Tand Optimaal, vanaf € 28,50 p/mnd, Tandartskosten max € 1000 per jaar, 80% vergoeding techniekkosten

Lees meer over de polisvoorwaarden voor deze tandartsverzekeringen op de site van De Friesland.

Korting op de Friesland zorgverzekering via Collectief?

Een collectieve zorgverzekering is vaak goedkoper dan zelf individueel een zorgverzekering afsluiten. De Friesland zorgverzekeraar heeft met veel werkgevers contracten afgesloten. Vraag dus even na of je daarvan kan profiteren. Dit kan een korting van 10% op de premie opleveren de mogelijkheid van het bijwonen van gratis workshops.

De Friesland werkt in het Natuurcollectief samen met Natuurorganisaties. Vanuit deze samenwerking kan je een korting krijgen van 8% op je zorgverzekering en 10% op je reisverzekering. Tevens heb je een jaar lang gratis lidmaatschap van de natuurorganisatie.

Want De Friesland is ervan overtuigd dat bewegen in de natuur goed voor je is.

Maar ook voor de volgende groepen kun je een korting krijgen op je zorgverzekering en reisverzekering:

 • Studenten
 • Ouderen
 • Sporters
 • Mantelzorgers

Bekijk de site van De Friesland verzekeraar voor de hoogte van deze korting en de specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen om van deze korting te kunnen profiteren.

De informatie over de De Friesland zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 30 november 2014)

[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties