FBTO Zorgverzekering 2014

FBTO Zorgverzekering 2014 Op deze pagina de informatie over de FBTO 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de FBTO zorgverzekering.
Met een FBTO Zorgverzekering kies je voor een verzekering van Achmea. Dit is de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Het kantoor van FBTO staat in Leeuwarden. In 1956 is de verzekeraar ook in Friesland begonnen als Friese Boeren Tuinders Onderlinge. Nu is de verzekeraar vooral bekend van het nieuwe kleurrijke logo en de mogelijkheid om gedurende het jaar modules van je verzekering aan te zetten of uit te zetten. Bij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Door modules uit te zetten als je deze niet nodig hebt hoef je niet teveel premie te betalen.

Premie FBTO Zorgverzekering 2014

FBTO heeft een scherpe premie voor haar basisverzekering. Deze heb je al voor € 88,50 per maand. Kies je vrijwillig voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 360 + € 500), heb je al een basisverzekering voor € 67,67. De dekking van deze basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen uit de 8 aanvullende modules. Zie de website van FBTO voor de premieberekening van de FBTO zorgverzekering.

Voordelen van de FBTO Zorgverzekering 2014

Op haar site geeft FBTO een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 88,50 per maand
 • Per maand aanvullende modules van zorgverzekering aanzetten of uitzetten
 • Alles online regelen, aanvragen, wijzigen en declareren

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van Mijn FBTO of Mobiele Apps die de FBTO Zorgverzekeraar aanbiedt. Via MijnFBTO kun je bij FBTO inloggen op je eigen klantenomgeving. Daar beheer je de persoonlijke informatie.

Zorgverzekering met aanvullende modules

Bij De FBTO zorgverzekering kun je de dekking vanuit de FBTO basisverzekering uitbreiden door te kiezen uit aanvullende modules. Je hebt de keuze uit de volgende 8 aanvullende modules:

 • Alternatieve geneeswijzen (geen wachttijd)
 • Buitenland
 • Calamiteiten (geen wachttijd)
 • Gezichtszorg en Orthodontie
 • Gezinsplanning
 • Therapieën
 • Extra zorg (geen wachttijd)
 • Tand​​​​​

Bij het aanzetten van een module krijg je geen medische vragen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee verzekerd voor de modules die de ouders hebben afgesloten. Voor sommige modules hanteert FBTO wel een wachttijd. Deze is bijvoorbeeld voor plastische chirurgie 24 maanden. Bij het aanzetten van een module ga je premie betalen vanaf de eerste dag van de volgende maand, wanneer de module ook actief wordt. Bij de module tand geldt de wachttijd voor de hele module. Je hebt hier een wachttijd van zes maanden. Als je zes maanden premie hebt betaald krijg je een vergoeding als de behandeldatum na deze wachttijd ligt. Deze wachttijd bij de module tand geldt ook voor het verhogen van de vergoeding. Zie de site van FBTO voor een actueel overzicht van de polisvoorwaarden en de FBTO vergoedingen.

Korting op zorgverzekering FBTO

Kijk op de site of je de FBTO zorgverzekering met korting kan krijgen. Als je vereniging of organisatie afspraken heeft gemaakt met FBTO, kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen. Vraag dus aan je werkgever of bij je vereniging of zij met de verzekeraar afspraken hebben gemaakt voor de FBTO ziektekostenverzekering.

Extra klantvoordelen bij je FBTO Zorgverzekering 2014

Verzekeraar FBTO heeft afspraken kunnen maken met verschillende organisaties. Dit voor kortingen en/of extra diensten voor haar klanten die een zorgverzekering hebben. Dit voordeel wordt aan de klanten doorgegeven. Bijvoorbeeld korting op de aanschaf van je bril of korting om voordelig te kunnen sporten. De extra voordelen voor de verzekerde met een FBTO Zorgverzekering zijn:

 • Zorgregelaar
 • Zorggarantie
 • Zorgbemiddeling
 • Hulpmiddelenlijn & Hartlijn
 • Vakantiedokter
 • FBTO Alarmcentrale
 • WeHelpen.nl
 • E-health​​​​

Voor al deze extra’s hoef je als verzekerde geen extra premie te betalen. FBTO wil het mogelijk maken dat haar klanten de beste zorg kunnen kiezen en niet onnodig hoeven te wachten op een behandeling. Zie de site van FBTO voor meer informatie over deze extra diensten.

3FM Serious Request en FBTO

Het glazen huis van Serious Request staat dit jaar in Leeuwarden. De stad van FBTO verzekeringen. Dus heeft FBTO besloten om deze actie te gaan ondersteunen. FBTO is hoofdsponsor van de FBTO Noordkaap Challenge. De zorgverzekeraar roept op om deel te nemen aan de Challenge. Of om een SMS bericht te sturen naar het speciale nummer.

De informatie over de FBTO zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 14 sept 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties