DSW zorgverzekering 2014

DSW Zorgverzekering 2014 Op deze pagina de informatie over de DSW 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de DSW zorgverzekering.
DSW zorgverzekeraar is misschien voor sommige consumenten een onbekende verzekeraar. Maar met 445.000 verzekerden (bron: DSW) toch geen kleintje te noemen. DSW is van mening dat iedereen recht heeft op gemakkelijk toegankelijk en betaalbare zorg. Deze zorg moet dan ook van hoge kwaliteit zijn. Zorgverzekeraar DSW is zet zich dan ook actief in om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de kosten laag te houden.

Premie DSW zorgverzekering 2014

Ook dit jaar was zorgverzekeraar DSW de eerste die de nieuw premies voor het komende verzekeringsjaar bekend maakte. De premie voor de basisverzekering komt in 2014 uit op € 95,00 per maand. Dit is lager dan het jaar daarvoor. Wel wordt in het verzekeringsjaar een iets hoger verplicht eigen risico gehanteerd. Deze is op de overheid nu vastgesteld op € 360,- euro in plaats van € 350,- in 2013. Bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen voor een vrijwillige hoger eigen risico in ruil voor een extra premiekorting op de basisverzekering.

Aanvullende dekking bij DSW zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij DSW aanvullen door te kiezen uit een aanvullende dekking. Aanvullende verzekeringen dekken daarbovenop de meest voorkomende overige zorgkosten, zoals alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie en tandheelkunde. Daarbij zijn de volgende opties mogelijk:

 • DSW AV Standaard, met een behoorlijke dekking voor deze overige zorgkosten
 • DSW AV Top, met een ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard, vooral voor fysiotherapie en tandheelkunde.
 • DSW AV student, met ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard voor optiek, psychologische hulp en vaccinaties voor verblijf in het buitenland.

De aanvullende verzekering voor studenten kun ja afsluiten als he minstens 18 jaar bent en studiefinanciering ontvangt. Je moet dan wel een basisverzekering afsluiten bij DSW. Deze aanvullende dekking van de studentenverzekering is dus niet los af te sluiten.

Premieberekening DSW Zorgverzekering

Op de website van DSW kun je een premieberekening uitvoeren voor de nieuwe zorgverzekering. Hierbij kun zelf de zorgverzekering samenstellen en zie je meteen de gevolgen daarvan op de hoogte van de premie. Mogelijk dat deze premie in de loop van het jaar nog lager gaat uitvallen. In 2013 heeft DSW namelijk tijdens de looptijd van de zorgverzekering een premieverlaging doorgevoerd omdat de kosten lager uitvallen. Toch mooi meegenomen een dergelijke premieverlaging.

Bezoek de site van DSW voor een actueel premieoverzicht en de actuele polisvoorwaarden van de DSW zorgverzekeringen. Daar kun je ook nog lezen wat de DSW premie 2013 was voor de verschillende verzekeringen wat de hoogte van de DSW vergoedingen zijn.

Extra betalingskorting op zorgverzekering

De premies van de DSW zorgverzekering moeten maandelijks vooraf worden betaald. Zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen. Je kunt ook kiezen voor andere betalingstermijnen. Daarvoor kun je een premie korting krijgen. Hoe eerder je betaalt hoe hoger de korting

 • kwartaalbetaling 0,5% korting
 • half jaar betaling 1,0 % korting
 • jaarbetaling 2,0% korting

Wijzigingen in zorgverzekering 2014

DSW geeft aan dat de overheid voor 2014 slechts enkele wijzigingen in de basisverzekering heeft aangekondigd. Waaronder de invoering van de Generalistische Basis GGZ. Binnenkort zal DSW hier meer informatie over verstrekken.
De Kernwaarden van DSW zorgverzekeringen
DSW heeft als slogan “Goed voor je”. Deze uitdrukking staat volgens de verzekeraar voor wat het haar klanten wil laten ervaren. Daarbij moet de hele organisatie meehelpen. Op haar internetsite geeft DSW aan dat het daarom vijf kernwaarden hanteert voor de organisatie:

  1. Dichtbij, menselijk
  2. Eerlijk en Direct
  3. Realistisch en Praktisch
  4. Gezamenlijk
  5. Eigenzinnig

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 14 sept 2014)
[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties