Avero Zorgverzekering 2014

Avero zorgverzekering 2014Op deze pagina de informatie over de Avero 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Avero zorgverzekering.
Verzekeraar Achmea heeft veel verschillende merken die een zorgverzekering aanbieden. Daarbij hanteren de merken verschillende bedieningsconcepten. De Avero zorgverzekering wordt aangeboden via de professionele adviseurs. Achmea werkt met tussenpersonen en is geen online verzekeraar. Met de Avero zorgverzekering heb je volgens de verzekeraar de zorgverzekering met de meeste dekking voor de betaalde premie. Avero geeft aan dat dit ook blijkt uit het onafhankelijke vergelijkingsprogramma Rolls.

Daling van premie Avero Zorgverzekering 2014

Bij Avero kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • Keuze Zorg Plan (restitutieverzekering), 104,10 per maand
 • Select Zorg Plan (naturaverzekering), € 99,75 per maand.

De naturaverzekering is goedkoper in de maandpremie maar biedt geen vrije keus in zorgverlener. Je kunt bij deze basisverzekering alleen gebruik maken van gecontracteerde zorg. Op de site van Avero kun je nalezen met welke zorgverleners afspraken zijn gemaakt.

Bij het vast stellen van de nieuwe premie heeft Avero de premie van de Keuze Zorg Plan met € 6,25 kunnen laten dalen ten opzichte van de premie van het vorige jaar. De premie van het select Zorg plan is zelfs met 9,50 gedaald. Deze premieverlaging heeft Avero kunnen doorvoeren omdat de kosten voor zorg minder hard stijgen en de verzekeraar goed afspraken heeft kunnen maken met zorgaanbieders. Als je voor een hoger eigen risico kiest zal de premie van de basisverzekering nog lager uitvallen dan de hiervoor genoemde bedragen.

Aanvullende dekking bij Avero zorgverzekering 2014

De dekking vanuit de basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende Avero zorgverzekering. Avero geeft aan dat 90% van haar verzekerden kiest voor een aanvullende verzekering. Je kunt uit de volgende aanvullende verzekeringen kiezen:

 • Start, vanaf € 12,22 per maand, geen topzware verzekering, o.a. 12 fysio behandelingen, Orthodontie: vergoeding tot 18 jaar eenmalig 90% tot maximaal € 1500 en brillen en lenzen tot € 100 per 3 jaar.
 • Extra, vanaf € 20,94 per maand, extra scherp geprijsd, o.a. 27 behandelingen fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen tot max € 640 per kalenderjaar
 • Royaal, vanaf € 28,67 per maand. laat niets aan het toeval over, o.a. 27 behandelingen fysiotherapie, orthodontie tot 18 jaar eenmalig 90% tot maximaal € 2.500, ooglaseren vergoeding tot € 500
 • Excellent, vanaf € 44,02 per maand, zeer complete dekking, o.a. Fysiotherapie: 100% vergoeding, Cosmetische chirurgie: vergoeding cosmetische chirurgie
 • Ziekenhuis Extra, vanaf € 9,00 per maand

De hoogte van de premie van de aanvullende verzekeringen is afhankelijk van de leeftijd. De tarieven zijn vastgesteld voor de volgende leeftijdsgroepen: 18 t/m 34 jaar, 35 t/m 54 jaar en vanaf 55 jaar. Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe hoger de premie voor de aanvullende verzekering.

Voor de Avero Achmea Excellent verzekering is een medische acceptatie nodig.

Zie de site van Avero voor een volledig overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden van de verschillende aanvullende verzekeringen.

Tandartsverzekering bij Avero Zorgverzekering

Met een tandartsverzekering van Avero kun je verzekeren tegen de kosten van tandarts, mondhygiënist en tandprotheticus. Ook voor deze verzekering kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden:

 • T Start, Vergoeding van 100% van consulten, second opinion, mondhygiëne, vullingen en het trekken van tanden en kiezen. Vergoeding van 75% van de overige behandelingen, max € 250 per jaar,
 • T Extra, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 500
 • T Royaal, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 1000
 • T Excellent, 100% vergoeding van alle behandelingen met jaarlijks maximum van € 500

Avero geeft aan dat niet alle kosten worden vergoed vanuit de tandartsverzekering. Je krijgt geen vergoeding voor bijvoorbeeld keuringsrapporten en niet nagekomen afspraken. Ook de orthodontiekosten worden niet uit de tandartsverzekering vergoed.

Voor de tandartsverzekering T Royaal en T Excellent is een medische acceptatie van toepassing via een vragenlijst. Voor de T Extra tandartsverzekering moet je aangeven of je de afgelopen 13 maanden onder controle bent geweest van een tandarts.

Bekijk de site van Avero voor de actuele polisvoorwaarden en vergoedingen vanuit de tandartsverzekering.

Studentenzorgverzekering bij Avero

Avero heeft een speciale studentenzorgverzekering samengesteld. Deze is er voor jongeren tot 30 jaar en is volgens de verzekeraar bijzonder aantrekkelijk geprijsd met premies van € 78,82 (studenten) of € 88,37 (jongeren). Daarbij heb je een dekking voor onder andere:

 • Vaccinaties voor een reis naar het buitenland (100%)
 • Spoedeisende hulp in het buitenland (100%).
 • Tandartskosten (tot € 250,- per jaar).

Voor deze Avero Achmea zorgverzekering, Juist Voor Jou, is een speciale website beschikbaar met de details ten aanzien van de vergoedingen en polisvoorwaarden.

Zorgverzekering voor 50-plussers

Ook voor de ouderen heeft Avero Achmea Zorg een speciale zorgverzekering, Beter Voor NU. Voor de beste zorg van nu en later. Zo is er een ruime vergoeding voor bijvoorbeeld (lees)brillen, vaccinaties en fysiotherapie. Wil je meer weten over deze Avero Ziektekosten module? Neem dan contact op met je tussen persoon of de Avero Achmea klantenservice.

De informatie over de Avero zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 14 december 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties