Pro Life Zorgverzekering 2016

Pro Life zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de Pro Life zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de Pro Life zorgverzekering.

De Pro Life zorgverzekering is uniek. Het is een zorgverzekering met een christelijke visie op zorg en verzekering. De organisatie biedt een zorgverzekering die past bij de principes en visie op het leven. Pro Life helpt haar klanten zorg te vinden die bij de verzekerde pas. Zowel de reguliere zorg als de christelijke zorg. De ProLife zorgverzekering is al verkrijgbaar vanaf €109,45. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, valt de premie lager uit.

Pro life Zorgverzekering basisverzekering

De basisverzekering heeft de Principe polis. Deze Principe Polis is een zorgverzekering waarbij leven zorg, aandacht en bescherming krijgt. Zo worden vanuit de Pro Life zorgverzekering geen vergoedingen gegeven voor medisch handelen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Op de site geeft de verzekeraar uitleg over de behandelingen die zijn uitgesloten van vergoeding bij de Principe polis:

 • Abortus provocatus, uitgezonderd de vitale indicatie
 • Opzettelijk levensbeëindigend handelen
 • In Vitro Fertilisatie (IVF), op basis van restembryo’s of geslachtscellen van anderen dan wettelijke partner,
 • Geslachtsveranderende ingrepen
 • Genetisch onderzoek, met risico op doden van ongeboren vrucht.

Bij ProLife kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen:

 • Principe Polis, premie vanaf € 109,45 per maand, met zeer ruime keuze uit zorgverleners, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg
 • Principe Polis Restitutieverzekering, vanaf € 113,25, ook bij iet gecontracteerde zorg 100% vergoeding.

Als je voor een hoger eigen risico kiest, krijg je een lager premie. Bij het maximale eigen risico krijg je een korting van € 18,50 op de premie van de Pro Life zorgverzekering.

Met veel reguliere en christelijke zorgverleners heeft Pro life zorg een contract gesloten. Bij deze gecontracteerde zorg betaald Pro Life de zorgverlener rechtstreeks. Bij niet gecontracteerde zorg kan het voorkomen dat je niet het gehele bedrag van de kosten vergoed krijgt. Soms kom je bij deze niet gecontracteerde zorg helemaal niet in aanmerking voor een vergoeding. Op de site van Pro Life kun je gebruik maken van de zorggids om te bepalen met welke zorgverleners een contract gesloten is.

Zie de site van Pro Life met een actueel overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden voor de basisverzekering van de Principe polis.

Pro Life zorgverzekering aanvullend

De dekking vanuit de basis verzekering kan worden aangevuld door te kiezen voor een aanvullende Pro Life zorgverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Pro Life Smallpolis, vanaf € 7,00 p/mnd, oa 9 behandelingen fysiotherapie,
 • Pro Life Mediumpolis, vanaf € 17,55 p/mnd, oa 12 behandelingen fysiotherapie, 100% kraampakket, max € 320,- per jaar alternatieve zorg
 • Pro Life Largepolis, vanaf € 33,00 p/mnd, oa 27 behandelingen fysiotherapie, 100% kraampakket, max € 440,- per jaar alternatieve zorg
 • Pro Life Extra Largepolis, vanaf € 62,50 p/mnd, oa fysiotherapie volledig, 100% kraampakket, max € 600,- per jaar alternatieve zorg, orthodontie 90% tot max. € 2.500,-

Bij alle aanvullende verzekeringen heb je een werelddekking bij spoedeisende hulp in het buitenland. Ook heb je bij alle verzekeringen een dekking van max. € 115,- per dag, max. 13 weken voor een verblijf in een hospice.

Zie de site van Pro Life voor meer informatie over de dekkingen en Pro Life NL vergoedingen van de aanvullende Pro Life zorgverzekering.  Gebruik op deze site ook de vergoedingenzoeker.

Kiezen voor Christelijke zorg bij Aanvullende verzekering

Bij de aanvullende verzekering van Pro Life zorgverzekering kun je ook kiezen voor christelijke zorg. Hierbij kun je denken aan:

 • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • Kraamzorg
 • Verblijf in Hospice
 • extra zorg rondom levenseinde
 • cursus Sensiplan of FertilityCare of de Lady Comp, Baby Comp of Pearly

Voorheen verzekerd bij DVZ?

Op de site van verzekeraar Pro Life staat specifieke informatie voor verzekerden die voorheen verzekerd waren via DVZ. Op deze pagina’s wordt uitleg gegeven over de Principe Plus Polis 1 t/m 4 sterren of en de  Tandarts Polis 1 t/m 4 sterren. De DVZ zorgverzekering worden niet meer aangeboden maar je kan wel de dekking wijzigen of een gezinslid bijschrijven. Voor deze aanpassingen wordt uitleg gegeven ten aanzien van het sterren niveau van DVZ en de bijhorende dekking en vergoedingen.

Pro Life tandartsverzekering

Bij de zorgverzekering van Pro Life kun je ook een tandartsverzekering afsluiten voor de  dekking voor eventuele kosten van een behandeling van de tandarts of mondhygiënist. Pro Life heeft de volgende tandartsverzekeringen:

 • Pro Life Tand Small, vanaf € 14,00 per maand, oa Maximale vergoeding € 250,-
 • Pro Life Tand Medium, vanaf € 23,50 per maand, oa Maximale vergoeding € 500,-
 • Pro Life Tand Large, vanaf € 34,00 p/m, oa Maximale vergoeding €1.000,-

De premies voor deze tandartsverzekeringen zijn iets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Het Tand Small pakket wat goedkoper. De andere tandartsverzekeringen iets duurder per maand. Let op dat bij de Tand Large dekking is een medische acceptatie noodzakelijk. Orthodontie voor kinderen tot 18 wordt niet vergoed vanuit een de Pro Life tandartsverzekering. Hiervoor moet je een aanvullende verzekering Mediumpolis, Largepolis en Extra Largepolis. Orthodontie vanaf 18 jaar wordt vergoed vanuit de Extra Largepolis.

Online zorgzaken regelen bij Pro Life

Bij de christelijke zorgverzekeraar Pro Life kun je veel zorgzaken online regelen. Met je DigId kun je inloggen op Mijn Pro life, de plek waar je alle zaken rondom jouw zorgverzekering kunt regelen. Via deze persoonlijke omgeving kun je bij Pro Life NL declareren. Dit door eenvoudig de nota’s van de zorgleners online in te dienen. Maar bij de Pro Lief zorgverzekering kun je ook declaraties indienen met de gratis declaratie-app van Pro Life zorgverzekering. Deze app is beschikbaar via de App Store van Apple og Google Play.

De informatie over de Pro Life zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 31 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties