National Academic Zorgverzekering 2016

National Academic zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de National Academic zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de National Academic zorgverzekering

De National Academic zorgverzekering is volgens National Academic dé zorgverzekering voor hoger opgeleiden. De organisatie is opgericht in 1993 richt zich op de hoger opgeleiden omdat deze doelgroep bij schadeverzekeringen aanzienlijk minder schade claimen. Naast het grote aanbod van schadeverzekeringen is de verzekeraar met de specifieke National Academic zorgverzekering ook een belangrijke aanbieder van zorgverzekeringen geworden. Daarvoor werkt het samen met verzekeraar VGZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. VGZ is de risicodrager van de zorgverzekering van National Academic.

National Academic zorgverzekering 2016 lage premie

National Academic geeft dus aan dat het al jaren dé zorgverzekering voor hoger opgeleiden aanbiedt en dan ook met één van de laagste premies van Nederland. Dit als je kiest voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Op de site geeft Nationale Academic aan dat de organisatie ruim 220 duizend verzekerden heeft die de verzekeraar een 8.7 geven als beoordeling.

De basisverzekering is bij National Academic verkrijgbaar vanaf € 99,95 per maand, de premie zonder extra eigen risico. In deze premie is al wel het collectiviteitsvoordeel van 8 euro meegenomen. Zonder deze korting zou de premie uitkomen op € 107,95 per maand. Hierbij heb je een vrij keuze van het ziekenhuis en kies je zelf de huisarts, tandarts en apotheek waarbij je een goed gevoel hebt. En voor eventuele vragen kun je National Academic ook in de avonduren bellen.

De genoemde premie voor de basisverzekering kan lager uitvallen als je voor een extra vrijwillig eigen risico kiest. Je kuntuit verschillende bedragen kiezen. Ga je voor het maximale eigen risico, kan de premie voor de basisverzekering uitkomen op € 84,95 per maand.

National Academic zorgverzekering 2016 aanvullend

National Academic biedt de mogelijkheid om de dekking vanuit de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking. Je kunt kiezen uit de volgenden aanvullende verzekeringen:

 • Aanvullend 1 , premie vanaf € 12,95 per maand, oa, fysiotherapie 100% tot €300, anticonceptie 100%, alternatieve geneeswijzen 80% tot €200
 • Aanvullend 2 , premie vanaf € 28,95 per maand, oa, fysiotherapie 20 behandelingen, Orthodontie (tot 18 jaar) 80%, alternatieve geneeswijzen 100% tot €500
 • Aanvullend 3 , premie vanaf € 48,95 per maand, oa, fysiotherapie 40 behandelingen, Orthodontie (tot 18 jaar) 100%, alternatieve geneeswijzen 100% tot €500 70% tot €750

Deze premies zijn gelijk gebleven ten opzichte van de premies van vorig jaar.

Bij National Academic zorgverzekering 2013 was het Aanvullend 2 pakket de meest gekozen aanvullende verzekering. Voor meer informatie over deze aanvullende verzekeringen verwijzen we graag naar de site van de verzekeraar. Daar heb je naast een verkort vergoedingenoverzicht ook de mogelijkheid meer documenten te downloaden. Op de site van de verzekeraar staan de vergoedingsoverzichten van verschillende jaren. Zowel voor de zorgverzekering van 2015, 2014 als de National Academic zorgverzekering 2013.

Tandartsverzekeringen National Academic

Voor een dekking tegen eventuele tandartskosten kun je bij National Academic zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij kun je bij de verzekeraar kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen. Deze verschillend vooral in de hoogte van de vergoeding en het bedrag van dekking. National Academic heeft voor de zorgverzekering 2015 de volgende opties:

 • Tandzorg 1 , premie vanaf € 14,95 per maand, dekking € 300, vergoeding 100% tot €350
 • Tandzorg 2 , premie vanaf € 28,95 per maand, dekking € 750, vergoeding 100% tot €500, 70% van € 250
 • Tandzorg 3 , premie vanaf € 37,95 per maand, dekking € 1.000, vergoeding 100% tot €750, 70% van € 250
 • Tandzorg 4 , premie vanaf € 59,95 per maand, dekking € 1.250, vergoeding 100% tot €1.000, 70% van € 250

Zie de site van National Academic voor meer informatie over deze tandartsverzekeringen en de polisvoorwaarden. Voor de dekking voor de orthodontie behandeling moet je bij de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen 1 en 2 kijken.

Gratis service vergoedingen

National Academic geeft op haar site aan dat de volgende service vergoedingen standaard zijn bij de National Academic basisverzekering:

 • Inschrijving huisarts / tandarts
 • Kosten alarmcentrale
 • Verhaalsrechtsbijstand / juridisch advies na ongeval
 • Wachtlijstbemiddeling
 • Zorgbemiddeling kraamzorg
 • Vakantiedokter

Voor deze services zijn de vergoedingen 100% bij de basisverzekering van de National Academic zorgverzekering.

Studentenzorgverzekering met de laagste premie?

National Academic heeft een speciale studentenzorgverzekering. Volgens de verzekeraar met de laagste premie per maand zonder te kiezen voor vrijwillig extra eigen risico! Daarbij heb je een vrije keuze van zorgverlener. Dus geen gedoe met gecontracteerde zorg. Heb je medicijnen nodig? Haal ze op bij de apotheek bij jou in de buurt of bestel je ze gewoon online, bij de internetapotheek. Volgens NA heb je met een National Academic studentenverzekering één van de voordeligste zorgverzekering voor studenten.

Snel en Eenvoudig declareren

Bij National Academic kun je online de declaraties indienen. Hiervoor ga je naar de persoonlijke omgeving mijn.na.nl Deze worden bonnen vijf werkdagen verwerkt en betaald. Per post kun je ook de declaraties indienen. Het formulier kun je downloaden van de site. Heb je in het buitenland kosten gemaakt en wil je deze declareren op je National Academic zorgverzekering, moet je een speciaal formulier gebruiken. Deze kun je ook van de site van de verzekeraar downloaden.

Meer verzekeringen National Academic

Naast de zorgverzekering hoger opgeleiden kun je bij National Academic verzekeringen afsluiten voor de auto, woning en rechtsbijstand. Maar ook een reisverzekering zit in het assortiment. En de premies van deze verzekeringen zijn scherp. Hoger opgeleiden maken minder vaak schade dan andere doelgroepen, waardoor een premie kan worden geboden die gemiddeld 22% lager ligt dan bij andere autoverzekeringen! Neem met National Academic contact op als je meer informatie wilt over deze schadeverzekeringen.

De informatie over de National Academic zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 31 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties