Kiemer Zorgverzekering 2016

Kiemer zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de Kiemer zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de Kiemer zorgverzekering.

Een Kiemer zorgverzekering sluit je dit jaar al met een premie vanaf € 95,95  per maand. Daarbij kies jezelf naar welk ziekenhuis of specialist je gaat. Bij Kiemer heb je een zorgverzekering waarbij je goed verzekerd bent en een lage premie hebt. Ook bij de aanvullende zorgverzekeringen heeft de verzekeraar scherpe prijzen. Kiemer is de digitale dochter onderneming van De Friesland zorgverzekeraar. De Kiemer zorgverzekering scoorde afgelopen jaren goed bij de vergelijking van de zorgverzekeraars op het gebied van klantenservice. In het onderzoek van de Consumentenbond scoorde het een 8.0 als klantenbeoordeling. Met de betrouwbaarste klantenservice.

Kiemer zorgverzekering 2016 voordelen

Kiemer geeft op haar site een opsomming van de voordelen van haar zorgverzekeringen

 • Regel alles snel en eenvoudig online
 • Bepaal zelf je zorgverlener
 • Declareer je rekening via Mijn Kiemer
 • Snel het vergoedingsbedrag op je rekening, binnen 10 werkdagen
 • Bepaal zelf de hoogte van het eigen risico

Kiemer basisverzekering

De Kiemer basisverzekering sluit je dus al vanaf € 95,95  per maand. Dit als je alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico kiest. Deze premie zal nog lager uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico. Als je voor het maximale eigen risico gaat van € 885,- komt de maandpremie voor de basisverzekering uit op € 73,95  per maand. Bij haar zorgverzekering selecteert Kiemer niet op geslacht, leeftijd of gezondheid. Iedereen wordt door Kiemer geaccepteerd. Het eigen risico kun je eventueel gespreid betalen.

Trouwens als je de premie per jaar, halfjaar of kwartaal betaald kun je ook nog een korting op de premie kijken. Bekijk de site van Kiemer voor meer informatie over de hoogte van deze korting.

Kiemer zorgverzekering 2016 aanvullende dekking

Wil je de dekking vanuit de basisverzekering uitbreiden, dan kun je ook bij de Kiemer zorgverzekering kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. De opvallende naamgeving van deze aanvullende verzekeringen zijn met de zorgverzekering 2015 komen te vervallen. De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn iets gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Je kunt voor de zorgverzekering 2016 kiezen uit de volgende dekkingen.

 • Kiemer AV Goed, premie vanaf € 5,55 p/m, met oa Fysiotherapie 9 behandelingen, Anticonceptie volledig vanaf 21 jaar, Europadekking
 • Kiemer AV Beter, premie vanaf € 9,50 p/m, met oa Fysiotherapie 9 behandelingen, Alternatieve geneeswijzen max € 250 per jaar, Brillen en contactlenzen: max. € 50,- per drie jaar,
 • Kiemer AV Best, premie vanaf € 19,95 p/m, met oa Fysiotherapie 18 behandelingen, Alternatieve geneeswijzen max € 500 per jaar, Brillen en contactlenzen: max. € 100,- per drie jaar,

Bezoek de site van verzekeraar Kiemer voor een actueel overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen. Op de site lees je ook meer over de polisvoorwaarden en eventuele medische selectie bij de gekozen Kiemer zorgverzekering.

Aanvullende Kiemer tandartsverzekeringen 2016

Bij een Kiemer zorgverzekering kun je ook een dekking afsluiten voor de eventuele tandartskosten. Ook hier zijn de namen van de tandartsverzekeringen sinds 2015 aangepast. Je kunt bij de tandartsdekking kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • AV Tandarts Goed, vanaf € 9,50 p/m, met oa. 75% van de kosten tot € 250,- per jaar, orthodontie geen vergoeding.
 • AV Tandarts Beter, vanaf € 18,95 p/m, met oa. 100% van de kosten tot € 250,- per jaar, orthodontie max € 500,- tijdens verzekeringsduur
 • AV Tandarts Best, vanaf € 36,25 p/m, met oa. 100% van de kosten tot € 500,- per jaar, orthodontie max € 1.500,- tijdens verzekeringsduur

Voor deze Kiemer tandartsverzekeringen is geen tandheelkundige selectie nodig. De premies van deze tandartsverzekeringen zijn iet aangepast ten opzichte van het vorige jaar.

Declareren bij Kiemer zorgverzekering

Voor het beheren van jouw zorgverzekering kun je gebruik maken van Mijn Kiemer. Met Mijn Kiemer heb je 24 uur per dag inzicht in je zorgverzekeringszaken en regel je alles eenvoudig online. Via deze online omgeving kan je ook bij Kiemer declareren.

Extra korting Kiemer zorgverzekering

Bij de Kiemer zorgverzekering worden de premies getoond per maand. Je kunt ervoor kiezen om de premie van de zorgverzekering per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen. Afhankelijk van de gekozen betaaltermijn kun je een extra korting krijgen op de premie van je zorgverzekering. Deze korting is 2% bij een betaling per jaar.

Wachtlijstbemiddeling zorgverzekeraar Kiemer

Als je te lang moet wachten op een behandeling door een zorgverlener, dan kan je zorgverzekeraar Kiemer om hulp vragen. Zij zoeken dan naar een ziekenhuis of andere zorgverlener waar je voor de noodzakelijke behandeling sneller terecht kan. Op de site van de verzekeraar lees je meer over deze extra service bij de Kiemer zorgverzekering.

Prijzen voor de Kiemer zorgverzekering

De zorgverzekering van Kiemer scoort goed. In 2012 pakte de zorgverzekering de derde prijs in de verkiezing van Verzekeringssite.nl voor de beste zorgverzekering. En in 2014 pakte het dus de eerste plaats in de verkiezing van de meest klantvriendelijkste zorgverzekeraar. Dit was het onderzoek van de Consumentenbond

De informatie over de Kiemer zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 30 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties