IZA Zorgverzekering 2016

IZA zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de IZA zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de IZA zorgverzekering.

De IZA zorgverzekering is overgedragen naar VGZ. Deze zorgverzekering is vanaf 1 oktober 2015 door IZA overgedragen. De IZA Zorgverzekering is omgezet in een VGZ restitutieverzekering, Het gaat hierbij om de pakketten Basic, Classic en Perfect. vanaf € 106.25 per maand. Deze premie is op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Als je een premie berekening wilt uitvoeren, wordt je doorgezet naar de internetsite van VGZ. Daar maak je gebruik van het Mijnzorgcollectief.nl collectiviteit. Je krijgt daarmee maximaal 10% korting op de aanvullende zorgverzekering. Maximaal 8% korting op de basisverzekering.

IZA Zorgverzekering 2016 via VGZ

Je sluit de oude IZA zorgverzekering nu af bij zorgverzekeraar VGZ. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende basisverzekeringen:

 • VGZ Goede keuze, vanaf € 94,95 per maand, een lagere premie omdat je vernieuwingen in de zorg stimuleert
 • VGZ Ruime keuze polis, vanaf € 99,31 per maand, altijd goede zorg in de buurt met een scherpe premie?
 • VGZ Eigen keuze polis, vanaf € 104,83 per maand, 100% vrije zorgkeuze, de restitutieverzekering.

Deze premies zijn op basis van de korting die je bij de IZA zorgverzekering krijgt in verband met de collectiviteit. De getoonde premie kan lager uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico. Bij het maximale eigen risico krijg je een korting van 15 euro per maand. Zie de site van IZA of VGZ voor meer informatie over de verschillende basisverzekeringen.

IZA zorgverzekering 2016 aanvullende dekking

De dekking van deze basisverzekering kun je bij de IZA zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze aanvullende zorgverzekering kun e zelf samenstellen. Maar je kan ook kiezen uit verschillende Alles-in-1-pakketten. Bij het zelf samenstellen kunnen de verzekerden van IZA kiezen uit:

 • VGZ Aanvullend Goed, premie vanaf € 7,91 per maand, geen vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie € 200 per/jaar,  alternatieve zorg € 300,- per jaar , vaccinaties € 200 per jaar
 • VGZ Aanvullend Beter, premie vanaf € 17,09 per maand, € 100 per drie jaar vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie € 400 per/jaar, alternatieve zorg € 500,- per jaar, vaccinaties € 400 per jaar
 • VGZ Aanvullend Best, premie vanaf € 29,69 per maand, € 150 per drie jaar vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie € 600 per/jaar, alternatieve zorg € 800,- per jaar, vaccinaties € 5000 per jaar

Zie de site van IZA voor een volledig overzicht van de vergoedingen en dekkingen voor deze aanvullende verzekeringen. Mogelijk dat bij bepaalde dekking ook een wachttijd van toepassing is. Op de site kun je ook de IZA vergoedingen 2014 en 2015 raadplegen. De IZA aanvullend classic dekking is niet meer beschikbaar maar vervangen door de VGZ Aanvullend dekking.

IZA Tandartsverzekering

Bij de IZA tandartsverzekering kun je kiezen uit de volgende opties:

 • VGZ Tand Goed, vanaf € 12,99 per maand, max € 250 per jaar
 • VGZ Tand Beter, vanaf €  18,79 per maand, max € 500 per jaar
 • VGZ Tand Best, vanaf € 38,99 per maand, max € 1.000 per jaar

De getoonde premies voor de IZA tandartsverzekeringen zijn zonder de collectiviteit korting. Zie de site voor meer informatie over de dekking van deze tandartsverzekering en de premie zoals deze voor jou van toepassing is. Daar kun je ook de IZA vergoedingenlijst raadplegen.

IZA Alles-in-1-pakketten

Voor een aanvullende zorgverzekering kun je ook kiezen voor een Alles-in-1-pakket. Waarbij dekkingen uit de losse aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen zijn gecombineerd. Hierbij kun je kiezen uit de volgende pakketten:

 • VGZ Fit & Vrijpakket, vanaf € 39,49 per maand
 • VGZ Vitaal pakket, vanaf € 46,99 per maand
 • VGZ Gezin pakket, vanaf € 52,49 per maand

Zie de site van IZA voor een volledig overzicht van de vergoedingen en dekkingen voor deze Alles-in-1-pakketten.

Declareren bij IZA

Bij IZA kun je de zorgnota’s declareren via het declaratieformulier. Deze kun je downloaden en op de computer invullen. Ingevulde formulieren kunnen worden opgestuurd naar het postbusnummer van IZA Zorgverzekeraar in Eindhoven. De online mogelijkheden zijn nog beperkt bij IZA. Je kunt wel inloggen bij Mijn IZA om naar de persoonlijke omgeving te gaan. In deze omgeving kan je de zorgverzekering afsluiten en beheren maar nog geen declaraties indienen. Inloggen bij IZA gaat op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je deze nog niet hebt kun je die op de site aanvragen. Voor vragen kun je ook telefonisch met IZA zorgverzekering contact opnemen met IZA. Het IZA zorgverzekering telefoonnummer staat op de site.

Meerwaarde van de IZA zorgverzekering?

Op haar site geeft IZA een kort opsomming van de meerwaarde van een IZA zorgverzekering:

 • Goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.
 • Inzicht in de kwaliteit en kosten van zorg.
 • Volop keuzevrijheid in aanvullende pakketten en zorgaanbieders.
 • Geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid

IZA GezondSamenPolis

Als je werkzaam bent of geweest voor een gemeente, provincie of waterschap kun je een IZA GezondSamenPolis afsluiten. (Volgens mij ook vervanger voor de IZA gemeentezorgpolis of IZA zorgverzekering gemeentepolis). Over deze speciale polis kun je meer lezen op de site IZA Gezondsamen. Daar lees je meer over de restitutiepolis en naturapolis die je kan afsluiten met een 10% collectiviteitskorting. Op deze speciale site kun je voor deze IZA zorgverzekering een premieberekening uitvoeren.

Na de keuze van de basisverzekering kun je een keuze maken voor een aanvullende zorgverzekering. Hierbij kan je kiezen uit:

 • IZA Classic comfort
 • IZA Extra Zorg 1
 • IZA Extra Zorg 2
 • IZA Extra Zorg 3
 • IZA Extra Zorg 4

Voor een tandartsverzekering kun je bij de IZA GezondSamenPolis kiezen uit de volgende opties:

 • IZA Extra Tand 1
 • IZA Extra Tand 2
 • IZA Extra Tand 3

Zie de site van deze IZA GezondSamenPolis voor meer informatie over de premies, vergoedingen en de verschillende dekkingen.

Samenwerking VGZ

Zorgverzekeraar IZA heeft een samenwerking met zorgverzekeraar VGZ,  één van de grootste verzekeraars in de markt. Zo kan het voordelig inkopen en zich actief inzetten voor het verbeteren van de zorg. IZA heeft geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid voor de IZA zorgverzekering

De informatie over de IZA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 22 november 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties