ING Zorgverzekering 2016

ING Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de ING zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de ING zorgverzekering.

De ING zorgverzekering is een VGZ zorgverzekering die je als klant van ING kan afsluiten. Je krijgt met een ING zorgverzekering tot 10% korting op de premie voor de basisverzekering van een VGZ zorgverzekering.  Ook krijg je 10% korting op de aanvullende verzekeringen. Met uitzondering van de tandartsverzekering. Vorige jaren maakte ING veel reclame voor deze speciale ING zorgverzekering. Dit jaar is de promotie wat minder. Terwijl je via de bank al een VGZ basisverzekering kan sluiten vanaf € 94,15 per maand. Dit is de premie voor de VGZ Goede Keuze zorgverzekering met alleen het wettelijk verplichte Eigen Risico. Voor het afsluiten van een ING zorgverzekering is een speciale omgeving op de site van VGZ.

ING zorgverzekering 2016, VGZ met extra korting

Als je via de ING een zorgverzekering afsluiten bij VGZ krijg je dus 5 tot 10% korting op de premie van de basisverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende basisverzekeringen:

 • VGZ Goede Keuze, naturaverzekering, premie vanaf € 94,15 per maand, zeker van goede zorg en een scherpe premie. Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: 50% vergoeding, via ING 5% korting op de premie
 • VGZ Ruime Keuze, naturaverzekering, premie vanaf € 97,15 per maand, ruime keuze uit goede zorgaanbieders, Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: 80% vergoeding, 75% voor GGZ, via ING 10% korting op de premie
 • VGZ Ruime Keuze, restitutieverzekering, premie vanaf € 102,55 per maand, ruime keuze uit goede zorgaanbieders, Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: 80% vergoeding, 75% voor GGZ, via ING 10% korting op de premie

Op de speciale ING omgeving van de VGZ zorgverzekering staat aangegeven dat de VGZ Ruime keuze verzekering het meest gekozen is. Lees meer over de VGZ zorgverzekering op de site Daar lees je de actuele informatie over de polis voorwaarden en de vergoedingen uit deze verzekeringen. De premie van de ING zorgverzekering kan lager uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger Eigen Risico. Met het maximale eigen risico krijg je 180 euro korting per jaar op de zorgpremie.

ING zorgverzekering aanvullende dekking

Ook bij de ING zorgverzekering kun je de dekking uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Aanvullend Goed, vanaf € 6,47 per maand, oa alternatieve zorg max € 200 per jaar, beweegzorg € 200 per jaar (oa fysiotherapie)
 • Aanvullend Beter, vanaf € 15,56 per maand, oa alternatieve zorg max € 500 per jaar, beweegzorg € 400 per jaar (oa fysiotherapie)
 • Aanvullend Best, vanaf € 26,09 per maand, oa alternatieve zorg max € 800 per jaar, beweegzorg € 600 per jaar (oa fysiotherapie)

Zie de site van deze speciale VGZ zorgverzekering voor een volledig overzicht van de dekking en polisvoorwaarden.

Al verzekerd bij VGZ maar niet via ING?

Klanten van de ING die al een zorgverzekering hebben lopen maar deze niet via de ING hebben afgesloten kunnen ook van de korting profiteren. Zij kunnen daarvoor inloggen op de persoonlijke omgeving van VGZ. Ga hiervoor naar de Mijn VGZ en log in met je DigiD code. Vervolgens kan je online het contract type van de zorgverzekering omzetten in een collectieve zorgverzekering. Als collectiviteitsnummer moet dan 11000 worden ingevuld. Let daarbij wel op de juiste ingangsdatum van je zorgverzekering. Als je er niet uitkomt, neem dan op met de VGZ klantenservice. Gebruik hiervoor het VGZ zorgverzekering telefoonnummer dat op de site van VGZ staat.

ING zorgverzekering 2016 voordelen

Als verzekerde bij VGZ kun je profiteren van de van verschillende services van zorgverzekeraar VGZ, zoals:

 • Gratis persoonlijk advies, voer een persoonlijk gesprek met een Zorgadviseur van VGZ voor al uw vragen
 • Vergelijk en kies zorgaanbieders, kijk op de site van de verzekeraar of de zorgverleners een contract heeft gesloten met VGZ, op de site een compleet overzicht inclusief gecontracteerde zorg in het buitenland.
 • Eenvoudig online nota’s indienen
 • Overzicht nota’s van zorgverleners
 • Gezondheidslijn, 24 uur per dag en zeven dagen per week staan verpleegkundigen klaar om uw vragen over de gezondheid te beantwoorden.

Eenvoudig declareren

Als verzekerde met een ING zorgverzekering gesloten bij VGZ, kun je eenvoudig declareren via het declaratie formulier. Vanaf 1 januari 2014 kunnen de zorgdeclaraties ook online worden ingediend bij VGZ. Vervoerskosten en zorgkosten in het buitenland moeten dan nog steeds met het declaratie formulier worden ingediend. U kunt nota’s tot drie kalenderjaren terug declareren bij VGZ. Dus ook nota’s die u nog hebt liggen van uw Plus Zorgverzekering. Bij VGZ kun je tot drie jaar terig nog declareren.

Voor de zakelijke klanten is ene aparte online omgeving beschikbaar. Zakelijke klanten of een ATP maakt gebruik van Mijn VGZ  zakelijk.

Oude informatie ING zorgverzekering

Op deze site hebben we ook nog informatie over de ING zorgverzekering 2014 en de ING zorgverzekering uit 2015. In 2014 sloot je via ING nog de VGZ plus verzekering.

De informatie over de ING zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties