HEMA Zorgverzekering 2016

HEMA Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de HEMA zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de HEMA zorgverzekering.

De HEMA zorgverzekering kun je dit jaar afsluiten voor een premie van € 97,- per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Naast deze zorgverzekering kun je nog meer verzekeringen afsluiten. Naast de scherpe premie geeft de HEMA meer voordelen bij haar zorgverzekering. Bij iedere HEMA Zorgverzekering krijg je ook de zorgpas die je bijna op het hele HEMA assortiment een korting geeft van 10%. Deze HEMA zorgpas is het hele jaar gelding.  De HEMA zorgverzekering is een naturaverzekering.

HEMA Zorgverzekering voordelen

Op haar internetsite geeft de HEMA een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • premie basisverzekering al vanaf € 97,- per maand (alleen wettelijk verplichte eigen risico)
 • geen kleine lettertjes bij verzekering
 • je kunt terecht bij je eigen huisarts en je eigen ziekenhuis, gewoon kiezen voor je eigen apotheek
 • Aanvullende verzekeringen al vanaf 7,– euro per maand
 • speciale kinderzorglijn
 • zorgpas met 10% korting op bijna gehele HEMA assortiment.
 • kinderen met 50% korting naar WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen

Bij de HEMA Zorgverzekering 2016 kun je net als in 2015 al een basisverzekering afsluiten met een premie van € 97,-. Dit is de premie die je moet betalen als je alleen kiest voor het wettelijke verplichte eigen risico van 385 euro. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico van 885 euro (385+500), dan kan de premie zelfs uitkomen op de 73 euro per maand. Let wel op of je er goed aan doet om voor een hoger eigen risico te kiezen. Niet voor iedere verzekerde pakt dit achteraf goed uit.

Let bij het zorgverzekering vergelijken (bijvoorbeeld via Independer of HoyHoy.nl) goed op de hoogte van het gewenste eigen risico. Niet alle prijzen worden getoond op basis van alleen het wettelijke deel van het eigen risico.

HEMA Zorgverzekering 2016 aanvullende verzekeringen

De dekking van de HEMA basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. In totaal heeft de HEMA dit jaar drie aanvullende verzekeringen en drie opties voor een HEMA tandartsverzekering. Opvallend bij deze aanvullende verzekeringen zijn de simpele naamgeving en de premiestelling met afgeronde bedragen. De premies van deze aanvullende verzekeringen zijn in premie iets gestegen ten opzichte van het vorige jaar.

Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • Aanvullend 1 vanaf € 7 per maand, bijvoorbeeld 9x fysiotherapie en 100% voorbehoedsmiddelen voor vrouwen, spoedeisende zorg buitenland 100%
 • Aanvullend 2 vanaf € 14 per maand, bijvoorbeeld 12x fysiotherapie en max 200 euro eigen bijdrage geneesmiddelen, spoedeisende zorg buitenland 100%, voorbehoedsmiddelen
  (voor vrouwen)
 • Aanvullend 3 voor € 24 per maand, bijvoorbeeld 18x fysiotherapie, orthodontie voor kinderen tot 2000 euro, kraamzorg + kraampakket, voor orthodontie is wel een wachttijd van 1 jaar
 • Tandarts 1 voor € 12 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 250 euro
 • Tandarts 2 voor € 24 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 500 euro
 • Tandarts 3 voor € 37 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 750 euro

Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar kun je verzekeren via de aanvullende 3 verzekering. Zie de site van HEMA verzekeringen voor de actuele informatie over de polisvoorwaarden, acceptatievoorwaarden en het volledige vergoedingenoverzicht. HEMA geeft aan dat het een aanmelding voor een aanvullende zorgverzekering kan weigeren indien er geen HEMA basisverzekering wordt afgesloten

Extra korting HEMA assortiment via HEMA zorgpas

Bij een zorgverzekering van de HEMA krijg je ook een HEMA zorgpas. Deze pas geeft je 10% korting op bijna alles van het HEMA assortiment. Je profiteert niet alleen van een scherpe premiestelling maar met deze zorgverzekering kun je van nog meer voordeel profiteren. Het hele jaar extra voordeel op je dagelijkse HEMA boodschappen. Deze korting wordt niet gegeven op de telecom producten, cadeaukaarten en verzekeringen.

Ook is het de HEMA niet toegestaan om korting te geven op de wettelijke vaste boekenprijs. Zie de site van [bl id=”4747″]HEMA verzekeringen [/bl]voor meer informatie en de voorwaarden van deze HEMA kortingskaart.

Geen kleine lettertjes bij polisvoorwaarden

Bij de introductie van de nieuwe zorgverzekering zet de HEMA ook in op eenvoud. Bijvoorbeeld door de ronde bedragen bij de premiestelling van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Maar vooral ook bij het opstellen van de polisvoorwaarden. Deze moeten duidelijk geschreven en toegankelijk zijn volgens de HEMA. Als verzekerde moet je altijd weten waar je aan toe bent. De Zorgpremie HEMA geeft duidelijkheid met een mooi rond premiebedrag. Om je zorgzaken te regelen en voor het indienen van declaraties kun je bij HEMA verzekeringen inloggen.

Op zoek naar informatie over de HEMA Zorgverzekering 2014 of HEMA Zorgverzekering 2015 zie dan de speciale pagina’s.

Hoe bij HEMA Zorgverzekering 2016 declareren?

Bij de HEMA zorgverzekering kun je op verschillende manieren declareren. Hierbij kan je gebruik maken van de persoonlijke Mijn Zorgverzekering op de internet site van de HEMA Zorgverzekeraar. Je kunt deze omgeving 24 uur per dag raadplegen door gebruik te maken van je DigiD code. Je kunt dan online je verzekeringsgegevens raadplegen en wijzigen, de status van de declaraties zien of een nieuwe declaratie indienen. Op de site van HEMA verzekeringen staat aangegeven waaraan de gescande declaraties moeten voldoen en hoe het online declareren precies werkt.

Bij de HEMA zorgverzekering kun je ook gebruik maken van den declaratie App. Deze applicatie kan je in de App Store (IOS) en in de Play Store (Android) downloaden. Eenmalig moet je dan inloggen met je DigiD code en dan kun je overal je declaraties indienen.

Voor de declaratie van nota’s uit het buitenland moet je bij de HEMA ziektekostenverzekering gebruik maken van een speciaal declaratie formulier. Dit formulier kun je op de site downloaden.

Overstap hulp

Moeite met afsluiten Ziektekostenverzekering HEMA ? neem dan contact op met de overstapassistent. Het telefoonnummer kan je vinden op de site van de HEMA.

De informatie over de HEMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties