FBTO Zorgverzekering 2016

FBTO Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de FBTO zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de FBTO zorgverzekering.

De FBTO zorgverzekering 2016 heb je al vanaf € 94,25 per maand. Dan kies je voor een naturaverzekering. Bij een FBTO Zorgverzekering kun je modules aanzetten en uitzetten bij de zorgverzekering. Met FBTO kies je voor een zorgverzekering van Achmea. Zo profiteer je direct van de voordelen van een grote zorgverzekeraar. Het kantoor van verzekeraar FBTO staat in Leeuwarden. In 1956 is deze verzekeraar in Friesland begonnen als Friese Boeren Tuinders Onderlinge. Nu is FBTO een bekende verzekeraar met een kleurrijk logo en de mogelijkheid om gedurende het jaar modules van je verzekering aan te zetten of uit te zetten. Bij FBTO stel je zelf de zorgverzekering samen. Door modules uit te zetten als je deze niet nodig hebt hoef je niet teveel premie te betalen voor je FBTO zorgverzekering.

FBTO Zorgverzekering basisverzekeringen

FBTO heeft ieder jaar weer een scherpe premie voor haar basisverzekering. Deze basisverzekering heb je voor de zorgverzekering van 2016 al voor € 94,25 per maand. Je kunt bij FBTO kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • FBTO Naturapolis, premie vanaf € 94,25 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 99,95 per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

De hierboven getoonde premies zijn op basis van het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je bij de FBTO zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico en ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500), heb je al een FBTO naturapolis voor € 71,45 en een FBTO restitutiepolis voor € 79,12. Je hebt verschillende keuze mogelijkheden voor de hoogte van het vrijwillige eigen risico. FBTO geeft op haar site aan dat 85% van haar verzekerden heeft gekozen voor de Naturapolis.

De dekking van deze basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen uit de 8 aanvullende modules. Zie de website van FBTO voor de premieberekening van de FBTO zorgverzekering.

FBTO Zorgverzekering 2016 voordelen

Op haar site geeft FBTO een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 94,25 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Alleen bij FBTO: aanvullende modules aanzetten én al in volgende maand gebruiken.
 • Alles online regelen, aanvragen, wijzigen en declareren
 • Keuze uit alle ziekenhuizen

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van MijnFBTO of Mobiele Apps die de FBTO Zorgverzekeraar aanbiedt. Via MijnFBTO kun je bij FBTO inloggen op je eigen klantenomgeving. Daar beheer je de persoonlijke informatie. Je kan bij MijnFBTO inloggend oor gebruik te maken van je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze vergeten bent kun je ze weer opnieuw aanvragen. Kom je er toch niet uit. Neem dan op met de FBTO klantenservice. Het telefoonnummer FBTO dat je kan gebruiken staat op de site van de verzekeraar.

FBTO Zorgverzekering met aanvullende modules

Uniek bij de FBTO zorgverzekering is dat je de dekking van de FBTO basisverzekering kan uitbreiden door te kiezen uit aanvullende modules. Deze modules zijn veranderd ten opzichte van het vorige verzekeringsjaar. Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende modules:

 • Spieren en Gewrichten, vanaf € 7,25 per maand, oa fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie , je kiest de gewneste maximale vergoeding per jaar € 350,- , € 500,- of € 1.000,-
 • Zorg in Buitenland, vanaf € 2,49 per maand, oa spoedeisende hulp buitenland, kies uit Europa dekking of Werelddekking
 • Gezichtszorg en Orthodontie, vanaf € 20,29 per maand,
 • Ongevallen, vanaf € 1.40 per maand, oa Overlijden na een ongeval (€ 10.000,-)
 • Tand en ongeval, vanaf € 0,99 per maand, oa Tandheelkundige zorg na een ongeval tot maximaal € 10.000,- voor verzekerden van 18 en ouder
 • Gezinsplanning, vanaf € 11,30 per maand
 • Zorg en Herstel, vanaf € 0,99 per maand, oa Vergoeding bij ziekte en herstel.
 • Voetzorg, vanaf € 8,49 per maand, oa Vergoeding voor bijvoorbeeld pedicure en podotherapie.
 • Alternatieve geneeswijzen, vanaf € 13,19, oa Vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.
 • Conditie en Fitheid, vanaf € 4,00, oa  Vergoeding voor bijvoorbeeld sportmasseur en voedingsvoorlichting.
 • Tand, vanaf € 13,55 per maand, kies je dekking oa €250,- , €500,- of €750,-

Bij het aanzetten van een module stelt FBTO je geen medische vragen. Daarbij zijn de kinderen tot 18 jaar gratis mee verzekerd voor aanvullende modules die ouders hebben afgesloten bij de zorgverzekering. Let op dat FBTO voor sommige modules wel een wachttijd hanteert. Bij de plastische chirurgie is deze wachttijd 24 maanden. Bij het aanzetten van een nieuwe module betaal je voor deze extra module premie vanaf de eerste dag van de volgende maand, dan wordt deze module ook actief.

De module Tand en de module Spieren en Gewrichten kun je alleen direct bij de basisverzekering afsluiten. En niet tijdens het jaar aanzetten en/of uitzetten.

Zie de site van FBTO voor een actueel overzicht van de FBTO zorgverzekering polisvoorwaarden en de FBTO vergoedingen.

De samenstelling van de modules in 2016 kan afwijken van de modules in 2014 en 2015. Als je al een FBTO zorgverzekering hebt moet je wel even controleren of de gekozen modules nog wel aansluiten bij je persoonlijk situatie. De module

Korting op zorgverzekering FBTO 2016

Misschien kan je wel profiteren van een extra korting op de FBTO zorgverzekering. Raadpleeg de site van FBTO om te bepalen of ook jij korting kan krijgen. Als je vereniging of organisatie afspraken heeft gemaakt met FBTO, kun je namelijk al profiteren van aantrekkelijke kortingen. Vraag dus aan bij je werkgever of bij de vereniging of er afspraken zijn gemaakt met de verzekeraar voor de FBTO ziektekostenverzekering en eventueel andere FBTO verzekeringen.

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van zorgverzekering, kan je profiteren van een FBTO zorgverzekering met korting van 3% op de totale premie.

Beste grote zorgverzekeraar 2014

FBTO heeft in 2014 van ZorgWijzer.nl de titel beste grote zorgverzekeraar 2014 gewonnen. Op de site van kiyoh.nl scoort de FBTO zorgverzekering in 2015 een 7,4 bij de klantenbeoordelingen. Dit is een hoog gemiddelde bij een groot aantal klantbeoordelingen (27 dec 7022).

De informatie over de FBTO zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties