DSW zorgverzekering 2016

DSW Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de DSW zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de DSW zorgverzekering.

Van de DSW zorgverzekering was ook dit jaar weer als eerste de nieuwe premie bekend. DSW zorgverzekeraar komt ieder jaar als de eerste zorgverzekeraar die de premie van de nieuwe zorgverzekering bekend maakt. Dit jaar sluit je al een basisverzekering vanaf  € 98,75 per maand. Als zorgverzekeraar bij sommige consumenten niet erg bekend. DSW is wel een zorgverzekeraar die erg actief is in het verbeteren en betaalbaar houden van de zorg in Nederland.

De DSW zorgverzekering is dit jaar een van de weinigen die niet een premieverhoging doorvoert maar de premie gelijk houdt aan het jaar daarvoor.  Begin 2014 had DSW 445.000 verzekerden (bron: DSW) daarmee is het geen kleintje te noemen.

DSW is van mening dat iedereen recht heeft op gemakkelijk toegankelijk en betaalbare zorg. Zorg moet van hoge kwaliteit zijn. Zorgverzekeraar. Afgelopen jaren kwam Zorgverzekeraar DSW ook positief in het nieuws met het teruggeven van premie aan de verzekerden. Op haar website geeft het een gedetailleerd overzicht van de opbouw van haar zorgpremie. Zie de site van DSW voor meer informatie.

DSW zorgverzekering 2016 premie

De premie voor de basisverzekering komt in 2016 uit op € 98,75 per maand met een vrije keuze van zorg. Daarmee is de premie licht gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. De stijging is beperkt gebleven door het inzetten van reserves. Opnieuw wordt in dit jaar ook een iets hoger verplicht eigen risico gehanteerd. Deze is door de overheid nu vastgesteld op € 385,- euro in plaats van € 375,- in 2015. Bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen voor een vrijwillige hoger eigen risico in ruil voor een extra premiekorting op de basisverzekering.

DSW zorgverzekering 2016 aanvullende dekking

Ook bij de DSW Zorgverzekering kun je de dekking vanuit de basisverzekering aanvullen door te kiezen uit een aanvullende verzekering. Aanvullende verzekeringen dekken de meest voorkomende overige zorgkosten die niet in de basisverzekering zitten, zoals alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie en tandheelkunde. Bij DSW kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

  • DSW AV Compact, premie vanaf € 7,50 per maand,
  • DSW AV Standaard, premie vanaf € 19,75 per maand, met een behoorlijke dekking voor deze overige zorgkosten
  • DSW AV Top, premie vanaf € 32,75 per maand, met een ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard, vooral voor fysiotherapie en tandheelkunde.
  • DSW AV student, premie vanaf € 14,25 per maand, met ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard voor optiek, psychologische hulp en vaccinaties voor verblijf in het buitenland.

De aanvullende verzekering voor studenten kun ja afsluiten als je minstens 18 jaar bent en studiefinanciering ontvangt. Je moet daarvoor wel een basisverzekering afsluiten bij DSW. Deze aanvullende dekking van de studentenverzekering is niet los af te sluiten. De aanvullende zorgverzekering AV Top is bij zorgverzekeraar DSW het meest gekozen. Zie de [bl id=”4744″]site van zorgverzekeraar DSW[/bl] voor een volledig vergoedingen overzicht bij de aanvullende verzekeringen. De premies van enkele aanvullende verzekeringen zijn iets hoger dan vorig jaar.

Premieberekening DSW Zorgverzekering 2016

Op de website van zorgverzekeraar DSW kun je een eenvoudig een premieberekening uitvoeren voor een nieuwe DSW zorgverzekering. Hierbij kun zelf de zorgverzekering samenstellen en zie je meteen de gevolgen daarvan op de hoogte van je zorgpremie. Deze premie kan mogelijk in de loop van het jaar nog lager gaat uitvallen. Een aantal jaar heeft DSW tijdens de looptijd van de zorgverzekering een premieverlaging doorgevoerd omdat de kosten van de zorg lager uitvielen. Dan krijg je op het eind van het jaar opeens wat premie terug. Toch mooi meegenomen.

Bezoek de site van DSW voor het actuele premieoverzicht , de DSW vergoeding per aanvullende verzekering en de actuele polisvoorwaarden van de gekozen DSW zorgverzekering. Zie de speciale pagina voor de DSW 2014 zorgpremie en de premie DSW 2015.

Extra betalingskorting op zorgverzekering

De premies van de DSW zorgverzekering moeten maandelijks vooraf worden betaald aan de verzekeraar. Zowel voor de basisverzekering als voor de afgesloten aanvullende verzekeringen. Mara je kunt ook kiezen voor andere betalingstermijnen. Daarvoor kun je een korting op de zorgpremie krijgen. Hoe meer je in eens betaalt hoe hoger de korting

  • kwartaalbetaling 0,5% korting
  • half jaar betaling 1,0 % korting
  • jaarbetaling 2,0% korting

Declareren bij DSW

Ook bij DSW kun je online declareren. De nota’s kunnen met een foto of scan worden ingediend. Dit kan via MijnDSW.nl of via de MijnDSW App. Deze mobiele App is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Kom je er online niet uit, kan je met eenvoudig met DSW zorgverzekering contact opnemen via e-mail, chat, facebook of twitter. Op de site staat ook het telefoonnummer weergegeven. Zie daar ook het bezoekadres van DSW Schiedam.
De informatie over de DSW zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties