CZdirect Zorgverzekering 2016

CZdirect zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de zorgverzekering van 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de CZdirect zorgverzekering.

De CZdirect zorgverzekering 2016 is door zorgverzekeraar CZ ingezet als de zorgverzekering voor jongeren. Daarbij kan je als verzekerde alles online regelen en betaal je alleen wat je nodig hebt bij een zorgverzekering. CZdirect is een zorgverzekering van verzekeraar CZ die met ruim drie miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland is.

Zo kun je bij CZdirect profiteren van een betrouwbare verzekeraar die scherp kan inkopen en daarmee een scherpe premie kan aanbieden. Het gaat om een CZdirect natura verzekering. Je krijgt dus de zorg van gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Zie de site van CZdirect voor het overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

CZdirect zorgverzekering 2016 basisverzekering

Bij een CZdirect zorgverzekering kun je niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Je hebt alleen de keuze voor de hoogte van het eigen risico. Daarbij kan je kiezen voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van of het maximale eigen risico. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie per maand voor de basisverzekering:

 • CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 385,- premie vanaf € 94,95 per maand
 • CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van €  885,- premie vanaf € 75,00 per maand

De premie van de CZdirect zorgverzekering is afhankelijk van de leeftijd. Ben je 30 jaar of ouder? Dan betaal je een iets hogere premie voor de basisverzekering.

CZdirect zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij de CZdirect zorgverzekering uitbreiden door te kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. De premies van deze aanvullende verzekering zijn dus afhankelijk van de leeftijd. Voor de verzekerden jonger dan 31 jaar, de voordeligste groep, gelden de volgende premies

 • CZdirect START, vanaf € 1,95 per maand, geen fysiotherapie, oa spoedeisende hulp in buitenland,  ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar
 • CZdirect Basic, vanaf € 5,10 per maand, oa fysiotherapie 9 behandelingen, alternatieve geneeswijzen max  € 200, ,  ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar
 • CZdirect Extra, vanaf € 13,50 per maand, oa fysiotherapie 18 behandelingen, alternatieve geneeswijzen max  € 300, anticonceptie vanaf 21 jaar € 200,-

Bij alle aanvullende verzekeringen krijg je als verzekerde gratis 50 condooms. Verzekerden van 30 jaar en ouder betalen voor deze aanvullende verzekeringen, respectievelijk € 1,95 / € 7,10 / € 15,50 per maand. Zie de site van CZdirect voor een actueel en volledig overzicht van de CZdirect vergoedingen en actuele polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste CZdirect zorgverzekering, maak gebruik van de test op de site van CZdirect en zie welke aanvullende verzekering bij jou past. CZ Basic of toch de CZ Extra? De CZ direct Start is een nieuwe aanvullende zorgverzekering dit jaar.

CZdirect tandartsverzekering

Bij de CZdirect zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende tandartsverzekeringen:

 • TAND 1, vanaf € 9,65 per maand, 75% tot max € 250,- per jaar
 • TAND 2, vanaf € 16,65 per maand, 75% tot max € 500,- per jaar

Zie de [bl id=”4787″]site van CZdirect[/bl] voor de actuele polisvoorwaarden van deze CZdirect tandartsverzekeringen.

Bij CZdirect Eigen Risico gespreid betalen

Ook bij CZdirect kun je ervoor kiezen om het Eigen Risico per maand te betalen. Bij de zorgverzekering CZdirect 2015 is dit een bedrag vastgesteld  op € 37,50,- per maand (2014: 36 euro per maand). Dit gedurende tien maanden. Ook als je geen zorgkosten hebt gemaakt betaal je deze termijnen. Als je aan het eind van het jaar teveel hebt betaald zal dit worden teruggestort door verzekeraar CZ. CZ geeft aan dat dit dan in het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar gebeuren. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • geen extra vrijwillig risico kiezen, alleen wettelijk verplichte
 • op 1 januari 2015 18 jaar of ouder zijn
 • aanmelden voor 1 januari 2015

Wil je niet meer deelnemen aan deze regeling van gespreide betaling, kun je dit stopzetten via de Mijn CZ omgeving.

Extra korting op je CZdirect zorgverzekering

Als je ervoor kiest om de premie van de CZdirect niet per maand maar per jaar te betalen, krijg je een korting van 3% op de premie. CZ direct geeft op de site aan dat deze korting kan oplopen naar € 40 euro per maand. Toch weer mooi meegenomen als je de premie per jaar kan betalen. Misschien dat iemand het bedrage even kan voorschieten?

Meer kortingen en extra’s bij CZdirect

Als verzekerde van CZdirect kun je profiteren van extra klantvoordeel. Bijvoorbeeld:

 • 50 gratis condooms
 • korting bij Bootcamp club
 • Voordelig naar Sauna, zie site voor de verschillende sauna’s
 • Voordelige brillen en contactlenzen bij verschillende opticiens
 • voordelige tijdschriftabonnementen

Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.

CZdirect zorgverzekering perfecte studentenverzekering?

CZ geeft aan op de site aan dat de CZdirect verzekering speciaal voor jongeren is. Alles is afgestemd op de wensen en voorkeuren van de jongeren. CZdirect is een CZ internetverzekering. Je kunt  alles online regelen wanneer jouw dat het beste uitkomt. Je hebt geen last van een papieren rompslomp. Je kunt met de overstapservice van CZdirect eenvoudig overstappen van je huidige zorgverzekering. Je gegevens aanpassen? Gewoon even op CZDirect inloggen en de wijzigingen doorvoeren.

De zorgverzekering van CZdirect is in november 2013 door Zorgwijzer.nl nog uitgeroepen tot de beste studenten zorgverzekering. Deze zorgverzekering van CZ liet de aanbiedingen van Zekur en Bewuzt achter zich in het klassement. Bij de vergelijking van de verzekeringssite.nl won CZdirect de bronzen award als beste keuze zorgverzekering. Deze CZ zorgverzekering pakt dus veel prijzen.

Mooie klantenbeoordeling CZdirect

Met een cijfer van 8.0 heeft de CZdirect zorgverzekering ook een mooie klantenbeoordeling op het KiyOh platform. De CZdirect basisverzekering is al verkrijgbaar vanaf € 68,20 per maand met het maximale eigen risico van 875 euro.

Studenten zorgverzekering afstemmen op stage?

CZ geeft aan dat je even goed naar je zorgverzekering moet kijken als je besluit om in 2015 in het buitenland te studeren. Of dit het geval is hangt onder andere af van de duur van je verblijf in het buitenland. Misschien dat het ook handig is om een extra CZ jongerenverzekering af te sluiten voor dit verblijf.

Wil je toch liever een CZ zorgverzekering in plaats van deze CZdirect zorgverzekering? Kijk dan naar de pagina met meer informatie over deze CZ zorgverzekering.

De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 26 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties