Bewuzt zorgverzekering 2016

Bewuzt Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de zorgverzekering van 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de Bewuzt zorgverzekering.

Een Bewuzt zorgverzekering sluitverzekering sluit je al vanaf € 92,00 per maand. Daarbij kies je voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Bij het maximale eigen risico kom je uit op een premie van € 77,00 per maand. Zorgverzekeraar Bewuzt wil voor iedereen een goede basisverzekering aanbieden voor een voordelige premie.Met een Bewuzt basisverzekering ben je goed verzekerd voor de meest voorkomende zorg. Bewuzt kiest er voor om veel zaken online te regelen. Zo kan de zorgverzekeraar besparen op kosten en kan het een scherpe en voordelige premie aanbieden.

Bewuzt zorgverzekering, welke zorgaanbieders?

Zorgverzekeraar Bewuzt geeft op haar site aan dat je bij de meeste zorgaanbieders terecht kan met de Bewuzt zorgverzekering. Dit voor de tandartsen en therapeuten, Maar niet met alle zorgaanbieders heeft de verzekeraar een contract afgesloten. Op de site van Bewuzt kun je bij “Vergelijk en Kies” raadplegen met welke zorgaanbieders een contract is afgesloten. Als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee Bewuzt geen contract heeft, zal de Bewuzt zorgverzekering slechts 70% vergoeden op basis van get gemiddelde gecontracteerde tarief.

Bewuzt zorgverzekering aanvullend

De dekking vanuit een Bewuzt basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor aanvullende opties. Bij de Bewuzt zorgverzekering kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Tandartsverzekering
 • Fysiotherapie
 • Buitenland dekking
 • Alternatief

Bij deze extra dekkingen kun je kiezen voor twee opties: Goed of Beter. Zo krijg je de volgende mogelijkheden:

  • Tand Goed, vanaf € 9,25 per maand, 75% van de nota tot € 250 per jaar
  • Tand Beter, vanaf € 19,25 per maand, 75% van de nota tot € 500 per jaar
  • Fysio Goed, vanaf € 5,75 per maand, 9 behandelingen per jaar
  • Fysio Beter, vanaf € 20,75 per maand, 18 behandelingen per jaar
  • Buitenland Goed, vanaf € 1,50 per maand, Europa dekking, Voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.
  • Buitenland Beter, vanaf € 3,00 per maand, Wereld dekking, Voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.
  • Alternatief Goed, vanaf € 6,75 per maand, oa acupunctuur, homeopathie, osteopathie, max € 250 per jaar
  • Alternatief Beter, vanaf € 17,75 per maand, oa acupunctuur, homeopathie, osteopathie, max € 500 per jaar

Bij een tandartsdekking heb je bij Bewuzt een dekking voor onder andere vullingen, kronen, bruggen en zenuwbehandelingen.
Een dekking voor fysiotherapie geeft een vergoeding voor fysiotherapie, manuele therapie door een fysiotherapeut, oedeemtherapie en oefentherapie.

Zie voor de vergoedingen en de actuele polisvoorwaarden de site van de Bewuzt zorgverzekering.

Stapelkorting Bewuzt zorgverzekering

Zorgverzekeraar Bewuzt biedt bij jaar zorgverzekering de mogelijkheid voor stapelkorting. Hoe meer extra opties je afneemt bij de zorgverzekering hoe hoger de korting zal zijn. Deze korting kan in 2015 ook weer oplopen tot 15%. Dit is de stapelkorting bij de Bewuzt zorgverzekering. Op haar site geeft de verzekeraar daar uitleg over. Twee extra opties is 10% korting. Maar ook anders stapelkorting opties zijn mogelijk.  Drie keer een goed pakket afsluiten is bijvoorbeeld al 15% korting.

No Claim korting bij zorgverzekering Bewuzt

Bewuzt hanteert een zogenoemde No-Claim korting bij de zorgverzekering. Als je geen gebruik maakt van de dekking uit een extra optie, krijg je het jaar daarop korting op de premie van deze specifieke aanvullende optie. De zogenoemde no-claim korting op de zorgverzekering kan oplopen tot 40%. Deze korting wordt alleen gegeven over de extra optie en niet over de premie van de basisverzekering. De No-claimperiode loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar. Op haar site geeft Bewuzt aan dat de No-claimkorting geldt voor alle extra opties samen. Heb je meerdere extra opties en maak je gebruik van één van die extra opties? Dan vervalt helaas de No-claimkorting.

Onderdeel van VGZ Coöperatie

Bewuzt is een relatief jonge aanbieder van zorgverzekeringen. Maar zeker niet onervaren. De Bewuzt zorgverzekering is onderdeel van de VGZ Coöperatie. Een van de grootste zorgverzekeraars met meer dan 4 miljoen verzekerden. Zorgverzekeraar VGZ is ruim 60 jaar actief als zorgverzekeraar en weet dus wel waar het over gaat bij het aanbieden van zorgverzekeringen en zorg. Als onderdeel van de groep kan Bewuzt profiteren van inkoopkracht van de coöperatie. Maar hoef je niet te kiezen voor een VGZ zorgverzekering. Met Bewuzt VGZ heb je een ideale samenwerking.

Veel online regelen bij Bewuzt zorgverzekering

Bij Bewuzt is gekozen voor een online dienstverlening. Alles wat online kan worden afgehandeld zal dan ook online verlopen. Login op Mijn Bewuzt en regel online je zorgzaken. Hiervoor heb je wel je DigiD nodig. Het declareren kun je ook eenvoudig online regelen. Wijzigingen op je zorgverzekering geef je ook eenvoudig online door. Zo kan je zelf bepalen wanneer je de zorgzaken regelt. Ook het betalen van de facturen kun je verzorgen via de Mijn Bewuzt zorgverzekering omgeving.

Medicijnen kan je bij de Bewuzt zorgverzekering bestellen in de online Apotheek. Je pil en herhaalrecepten van medicijnen regel je eenvoudig online bij de Nationale Apotheek. Dit kan 24 uur per dag. De bestellingen worden gratis thuis bezorgd binnen drie werkdagen. Bewuzt geeft aan dat de verzending vaak gratis is en snel. Je hoeft geen nota’s voor te schieten. Gezien dit online gemak en de scherpe premie misschien een mooie studenten zorgverzekering

Awards voor Bewuzt Zorgverzekering

Vergelijkingssite.nl (Nu HoyHoy.nl) heeft in 2013 Bewuzt uitgeroepen tot de beste nieuwkomer onder de zorgverzekeringen. Bij de verkiezing van de beste zorgverzekering staat Bewuzt op een derde plek, hiervoor kreeg de Bewuzt zorgverzekering een Bronzen Award van de Verzekeringssite.

In 2015 was de Bewuzt zorgverzekering door HoyHoy.nl uitgeroepen tot de Beste Keuze van zorgverzekering 2015. In 2014 was het de meest gekozen zorgverzekering bij de vergelijkingssite Independer.nl. Daarbij verkozen de gebruikers van Independer de Bewuzt zorgverzekering boven de populaire CZ zorgverzekering en Ditzo zorgverzekering.

De informatie op deze Bewuzt zorgverzekering is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 25 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties