Avero Zorgverzekering 2016

Avero Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de Avero zorgverzekering 2016. Zie hier de actuele informatie over de Avero zorgverzekering.

De Avero Zorgverzekering is een Achmea zorgverzekering. Achmea is een van de grootste zorgverzekeraar en kan daardoor scherp inkopen. Deze voordelen kan het aan de verzekerde teruggeven met een lagere premie bij iedere Achmea zorgverzekering. Een Avero zorgverzekering wordt aangeboden via professionele adviseurs. De premie van de Avero zorgverzekering kun je natuurlijk wel online uitrekenen.

Maar voor het afsluiten neem je contact om met Zorgverzekeraar Avero Achmea. Avero werkt met tussenpersonen en is geen online verzekeraar. Met de Avero zorgverzekering kun je wanneer dat nodig is gebruik maken van wachttijd bemiddeling via de Zorgversneller en heb je de mogelijkheid voor het gebruiken van de second opinion service via het netwerk Best Doctors.

Avero Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Avero zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen, ga je voor een lagere premie of voor meer keuzevrijheid:

  • Keuze Zorg Plan . restitutieverzekering, vanaf € 113,25 per maand, volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in Nederland
  • Select Zorg Plan (naturaverzekering),  vanaf € 109,45 per maand, keuze uit groot aanbod zorgverleners, 100% vergoed gecontracteerde zorg, 75% vergoeding  niet gecontracteerde zorg

De maandpremie van de Avero naturaverzekering is goedkoper maar biedt zoals aangegeven geen vrije keus in zorgverlener. Voor een maximale vergoeding van de kosten, moet je kiezen voor een gecontracteerde zorgverlener. Anders zal Avero vanuit de basisverzekering niet alles vergoeden. Op de site van Avero Achmea kun je zien met welke zorgverleners afspraken zijn gemaakt.

De premies voor de basisverzekering zijn ten opzichte van het voorgaande jaar iets verhoogd. De aangegeven premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Wanneer je kiest voor een hoger vrijwillig eigen risico kan de premie lager uitvallen.

Ook is het mogelijk dat je kan profiteren van een collectiviteitskorting. Neem even contact met je werkgever om te bepalen of deze een collectiviteit heeft lopen bij Avero. Op de site van de verzekeraar kun je dan kijken hoeveel procent korting je krijgt op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen.

Bij beide basisverzekeringen kun je gebruik malen van de service voor Zorgversneller, Behandelinformatie Plus, Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische

Avero zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking vanuit de Avero basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende Avero zorgverzekering. Op haar site geeft Avero aan dat 90% van haar verzekerden kiest voor een aanvullende verzekering. Je voor de zorgverzekering van 2015 kiezen uit de volgende aanvullende verzekeringen:

  • Avero Start, vanaf € 15,48 per maand, geen topzware verzekering, oa Fysio- en oefentherapie 12 x, Orthodontie geen, alternatieve geneeswijze max € 450
  • Avero Royaal, vanaf € 26,78 per maand. laat niets aan het toeval over, oa Fysio- en oefentherapie 27 x,  Orthodontie max € 2.500 tot 18 jaar, alternatieve geneeswijze max € 650
  • Avero Excellent, vanaf € 53,96 per maand, zeer complete dekking, oa Fysio- en oefentherapie 27 x, Orthodontie 100% tot 22 jaar va 22 jaar 70% tot max €1.500, alternatieve geneeswijze max € 1.200
  • Avero Beter voor Nu, vanaf € 34,52 per maand, 100% spoedeisende hulp buitenland, ooglaseren max € 500, geen anticonceptie, vergoeding eigen bijdrage medicijnen € 750

De hoogte van de premie van de aanvullende verzekeringen is bij de Avero zorgverzekering afhankelijk van de leeftijd. De tarieven zijn vastgesteld voor de volgende leeftijdsgroepen: 18 t/m 21 jaar, 22 t/m 34 jaar, 35 t/m 54 jaar en vanaf 55 jaar.

Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe hoger de premie voor de aanvullende verzekering. De hierboven genoemde premies zijn de premies van de leeftijdsgroep 35/55 jaar. Tevens is een collectiviteitskorting van 10% meegenomen bij de getoonde premies. Zie de site van Avero voor een indicatie van de premie voor de andere leeftijdsgroepen.

Voor een Avero Achmea Excellent verzekering is een medische acceptatie nodig. Hiervoor zal Avero contact met je opnemen na afsluiten van de aanvullende verzekering

Zie site van Avero Ziektekostenverzekering voor een volledig overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden van de verschillende aanvullende verzekeringen. Daar kun je ook meer informatie vinden over de vergoedingen in 2014 en de Avero Achmea zorgverzekeringen 2013.

Tandartsverzekering bij Avero Zorgverzekering

Met een tandartsverzekering van Avero kun je verzekeren tegen de kosten van tandarts, mondhygiënist en tandprotheticus. Ook voor deze verzekering kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden:

  • T Start, vanaf € 14,85 per maand, Vergoeding van 100% van consulten, second opinion, mondhygiëne, vullingen en het trekken van tanden en kiezen. Vergoeding van 75% van de overige behandelingen, max € 250 per jaar,
  • T Extra, vanaf € 19,17 per maand, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 500
  • T Royaal, vanaf € 30,02 per maand, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 1.000
  • T Excellent, vanaf € 39,60 per maand, 100% vergoeding van alle behandelingen met jaarlijks maximum van € 1.250

De hierboven aangegeven premies van de Avero tandartsverzekering zijn inclusief een 10% collectiviteitskorting. Avero geeft aan dat je niet alle kosten vergoed krijgt vanuit de tandartsverzekering. Je krijgt geen vergoeding voor bijvoorbeeld keuringsrapporten en niet nagekomen afspraken.

Ook de orthodontie kosten worden niet uit de tandartsverzekering vergoed. Ook Keuringsrapporten en tandheelkundige verklaringen (C70, C75 en C76) vallen buiten de dekking van deze Avero tandartsverzekering.

Voor tandartsverzekering T Royaal en T Excellent is medische acceptatie van toepassing via een vragenlijst. Voor een T Extra tandartsverzekering moet je aangeven of je de afgelopen 13 maanden onder controle bent geweest van een tandarts.

Zie de site van Avero voor de actuele polisvoorwaarden en actuele vergoedingen vanuit de tandartsverzekering.

Beter voor Nu Zorgverzekering 50-plussers

Ook voor de doelgroep ouderen heeft Avero Achmea Zorg een speciale zorgverzekering, Beter Voor NU. Zo heeft deze zorgverzekering  een ruime vergoeding voor bijvoorbeeld (lees)brillen, vaccinaties en fysiotherapie. Hiervoor is aangegeven wat de premie is voor deze aanvullende verzekering. Wil je meer weten over deze Avero Ziektekosten module?

Neem dan contact op met je tussenpersoon of bel even de Avero Achmea klantenservice. Op de site van Avero kun je ook de digitale vergoedingen wijzer raadplegen.

De informatie over de Avero zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 15 november 2015)
[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties