Anderzorg Zorgverzekering 2016

Anderzorg zorgverzekering MenzisDit is de informatie over de zorgverzekering van 2016. Zie hier de actuele informatie over de Anderzorg zorgverzekering.

Bij de Anderzorg zorgverzekering kun je alles online regelen. Dus profiteer je van veel gemak. De afgelopen jaren behoorde de Anderzorg zorgverzekering tot de de goedkoopste basisverzekering van Nederland. Ieder jaar zet de zorgverzekeraar scherp in op de laagste premie. In 2016  kun je de Anderzorg zorgverzekering al afsluiten vanaf € 69,00 per maand (Anderzorg Basis). Hierbij kies je dan wel voor een maximale eigen risico van € 885 per jaar. Bij alleen het wettelijk verplichte eigen risico, komt de premie van de basisverzekering bij Anderzorg uit op € 93,00 per jaar. Anderzorg heeft deze premie gelijk gehouden aan vorig jaar.

Anderzorg zorgverzekering 2016 aanvullend

Bij de Anderzorg zorgverzekering kun je zelf je aanvullende zorgverzekering samenstellen.

 • Fysiotherapie, 9 behandelingen (€ 3,95 per maand), of 18 behandelingen (€ 24,00 per maand)
 • Tandheelkunde, Tand 75% € 250 (€ 9,45 per maand), Tand 100% € 250 (€ 12,50 per maand) of Tand 100% € 500 (€ 28,50 per maand)
 • Buitenland, als je vaak in het buitenland bent kun je kiezen voor een werelddekking, voor vergoeding spoedeisende medische hulp in heel de wereld. Deze extra werelddekking kost je € 0,75 per maand.

Zie de site van Anderzorg voor de actuele polisvoorwaarden en de vergoedingen.

Combinatiekorting aanvullende verzekering

Als je bij het zelf samenstellen van de dekking van de aanvullende verzekering kiest voor de dekking fysiotherapie en de dekking tandheelkunde, krijg je 10% korting. Dit is de combinatiekorting. Neem je ook nog de werelddekking erbij? dan krijg je ook hier 10% combinatiekorting op. Zie de site van Anderzorg voor meer details.

Tandarts dekkingen bij Anderzorg zorgverzekering

Zoals hiervoor al aangegeven kun je bij de AnderZorg zorgverzekering kiezen uit drie verschillende dekkingen voor de tandartsverzekering:

 • Anderzorg Tand 75% € 250,00 voor een vergoeding van 75% van de kosten bij tandarts vergoed tot maximum van 250 euro per jaar. (€ 9,45 per maand)
 • Anderzorg Tand 100% € 250,00 voor een vergoeding van de kosten bij tandarts vergoed tot maximum van 250 euro per jaar. (€ 12,50 per maand)
 • Anderzorg Tand 100% € 500,00 voor een vergoeding van de kosten bij tandarts vergoed tot maximum van 500 euro per jaar. (€ 28,50 per maand)

Standaard aanvullende Anderzorg Pakketten

Bij Anderzorg kun je ook kiezen voor standaard Pakketten bij het samenstellen van je aanvullende dekking van de zorgverzekering. Ook hier begin je eerst bij de keuze van de hoogte van het eigen risico dat je wilt bij de basisverzekering. Hoe hoger dit eigen risico, hoe lager de premie per maand. Vervolgens kun je een aanvullend pakket kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Anderzorg Budget, Aanvullend + Tand, vanaf € 9,75 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot € 250, waarvan maximaal 75% per verrichting en werelddekking.
 • Anderzorg Jong, Aanvullend + Tand, € 15,75 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie, spoedeisende medische zorg in het buitenland, 100% voor consulten bij de tandarts en 80% voor veelvoorkomende behandelingen
 • Anderzorg Extra, Aanvullend, vanaf € 13,65 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie, spoedeisende medische zorg in het buitenland, € 150 voor brillen en contactlenzen per 2 kalenderjaren, € 50 aan voorbehoedsmiddelen, 80% aan alternatieve geneeswijzen
 • Anderzorg Tand, € 15,95 per maand, verstandig als je gebit extra zorg nodig heeft. tandartsverzekering vergoedt 100% voor consulten bij de tandarts en 80% voor veelvoorkomende behandelingen
 • Extra + Tand, € 29,60 per maand, tandartsverzekering vergoedt 100% voor consulten bij de tandarts en 80% voor veelvoorkomende behandelingen (combinatie van Anderzorg Extra en Anderzorg Tand)

Bezoek de site van Anderzorg Verzekeringen voor actuele informatie over de dekkingen van de aanvullende verzekeringen, polisvoorwaarden en Anderzorg vergoedingen.

Mobiel declareren bij Anderzorg zorgverzekering

Bij Anderzorg kun je met je mobiel declareren. Hiervoor moet je wel een special App op je smartphone installeren. Dan kun je eenvoudig een foto maken van de nota van je zorgverlener en deze naar de verzekeraar sturen. Deze mobiele App is alleen beschikbaar voor Android toestellen en de iPhone of iPad. Deze applicatie kun je downloaden in de Apple App store of de Google Play Store. Lees voor je gebruikmaakt gebruik van mobiel declareren nog wel even de voorwaarden van de verzekeraar. Je moet eenmalig inloggen met je DigiD informatie om de APP te koppelen aan je persoonlijke gegevens. Voor het declareren van buitenlandse nota’s kun je de mobiele App niet gebruiken. Deze nota’s moet je per post moeten versturen. Kom je er even niet uit met de App van Anderzorg, dan kun je altijd nog met Anderzorg contact opnemen via Facebook, Twitter en/of e-mail.

Naast het mobiel declareren kun je ook ook online declareren via Mijn Anderzorg of de nota’s per post versturen. Voldoende mogelijkheden voor het indienen van je Anderzorg declaratie. Op de website kun je bij Mijn Anderzorg inloggen om online je zaken te regelen.

Beste keuze zorgverzekering 2014

In 2014 won Anderzorg met haar zorgverzekering de Beste Keuze award van de Verzekeringssite.nl (nu HoyHoy). Bij Independer kreeg de zorgverzekering een gemiddelde score van 7,7. Vooral bij het afsluitproces scoort de zorgverzekering goed.

Zorgaanbieder Zoeken

Op de site van Anderzorg kun je zorgaanbieders vinden en vergelijken. Je kunt zelf op Anderzorg zoeken met behulp van de Zorgvinder. Of je vraagt advies van een Anderzorgzorgadviseur.

Samenwerking met Zorgverzekeraar Menzis

Anderzorg is onderdeel van Menzis groep en werkt intensief samen met Zorgverzekeraar Menzis. Op deze manier kunnen Anderzorg klanten profiteren van de laagste premie van Anderzorg en de inkoop voordelen van zorgverzekeraar Menzis. Menzis heeft veel ervaring met zorgverzekeringen waarvan de Anderzorg profiteert.

De informatie over de Anderzorg zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 december 2015)
[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties