Zilveren Kruis Zorgverzekering 2015

Zilveren Kruis Zorgverzekering 2015Met een Zilveren Kruis Zorgverzekering kies je voor een zorgverzekering van Achmea. Dit is de grootste zorgverzekeraar van Nederland en heeft verschillende merken die een zorgverzekering aanbieden. Zilveren Kruis geeft aan dat het de zorgverzekeraar is van meer dan 3,5 miljoen Nederlanders. En in de laatste WUA! verkiezing is de site van Zilveren Kruis uitgeroepen tot de beste zorgverzekeringssite. Dus ook bij de grootste zorgverzekeraar kun je veel online regelen. Als grootste zorgverzekeraar kan Zilveren Kruis Achmea goed afspraken maken met de zorgverleners en ook voordelig inkopen. Het behaalde voordeel geeft de verzekeraar weer terug in een scherpe premie voor de Zilveren Kruis zorgverzekering. Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat je gemakkelijk en snel compleet verzekerd kan zijn, dit in vier stappen op de site van de verzekeraar. Naast een Zilveren Kruis zorgverzekering kun je ook een reisverzekering, woonverzekering of rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Keuze basisverzekering Zilveren Kruis zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering wordt door de overheid betaald. Mara verzekeraars kunnen zelf wel variëren in de wijze waarop deze basisverzekering wordt geregeld. Bij Zilveren Kruis Achmea kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen:

 • Zilveren Kruis Basis Budget, vanaf € 89,95 per maand, naturapolis, zorg bij beperkt aantal ziekenhuizen en ruim aantal overige zorgverleners, 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding niet gecontracteerde zorg
 • Zilveren Kruis Basis Zeker, vanaf € 102,45 per maand, combinatiepolis, zorg bij alle ziekenhuizen in Nederland, ruim aantal overige zorgverleners, 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 80% niet gecontracteerde zorg, 75% vergoeding gangbaar tarief Fysiotherapie, GGZ en vervoer
 • Zilveren Krijs Basis Exclusief, vanaf € 106,25 per maand, restitutiepolis, 100% vergoeding alle ziekenhuizen en alle zorgverleners

De getoonde vanaf premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, zal de premie per maand voor deze basisverzekering dalen. Ga je voor jet maximale eigen risico van € 875,- dan kan je € 20,83 besparen op de premie van de basisverzekering. Op de site van Zilveren Kruis Achmea staan voorbeeld berekeningen voor het Eigen Risico. Als je twijfelt, misschien wel handig om even te bekijken.

Aanvullende dekking Zilveren Kruis Zorgverzekering 2015

De dekking vanuit de gekozen basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Met een Zilveren Kruis aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering ben je beter verzekerd tegen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of orthodontie. De aanvullende verzekeringen zijn bij Zilveren Kruis aangeduid met sterren.

Je kunt bij de Zilveren Kruis zorgverzekering kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen bij de verzekeraar:

 • 4 sterren, premie vanaf € 37,49 per maand, oa 40 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 850,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen, orthodontie max €2.500
 • 3 sterren, premie vanaf € 20,50 per maand, oa 27 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 650,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen, orthodontie max €2.000,
 • 2 sterren, premie vanaf € 12,95 per maand, oa 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 450,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen, geen orthodontie
 • 1 ster, premie vanaf € 6,55 per maand, oa 6 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, geen orthodontie

De prijs van onze aanvullende verzekering zijn bij Zilveren Kruis opgedeeld in leeftijdsklassen. De hiervoor genoemde premies gelden voor verzekerden van 18 t/m 29 jaar. De overige leeftijdsgroepen zijn: 30 t/m 44, 56 t/m 64 en 65+. Zie de site van Zilveren Kruis voor een volledig overzicht van de dekkingen en polisvoorwaarden Zilveren Kruis Achmea voor deze aanvullende zorgverzekeringen en de premies bij de andere leeftijdsgroepen. Op de site van Zilveren Kruis staat een overzicht van de vergoedingen, ook voor de zorgverzekeringen van de andere labels.

Let op: de vergoedingen van deze aanvullende verzekeringen verschillen ten opzichte van de Zilveren Kruis 2014 dekkingen, Controleer dus goed of de dekking nog wel past bij jouw persoonlijke situatie. De vergoedingen van 2014 en 2015 staan beiden op de site, zo kun je altijd achterhalen wat de Zilveren Kruis NL veranderingen zijn bij de nieuwe verzekeringen.

Verschillende Zilveren Kruis Tandartsverzekering

Met een tandartsverzekering kies je voor een dekking tegen eventuele tandartskosten. Veel voorkomende behandelingen worden vanuit deze verzekering voor 100% vergoed. Je kiest bij de tandartsverzekering voor het maximale bedrag per jaar:

 • 4 sterren, premie vanaf € 41,60 per maand, vergoeding tot € 1250 per jaar, 100% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • 3 sterren, premie vanaf € 27,70 per maand, vergoeding tot € 1000 per jaar, 75% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • 2 sterren, premie vanaf € 16,45 per maand, vergoeding tot € 500 per jaar, 75% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • 1 ster, vanaf € 12,25 per maand, vergoeding tot € 250 per jaar, 75% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen

Ook deze premies van de tandartsverzekering zijn bij Zilveren Kruis zorgverzekering opgedeeld in leeftijdsklassen. De hierboven genoemde premies gelden voor de groep van 18 t/m 29 jaar. Zie de site van de verzekeraar voor het actuele vergoedingenoverzicht Zilveren Kruis met informatie over de vergoedingen en de premies voor de overige leeftijdsgroepen. Daar lees je ook welke behandelingen en diensten bij de tandarts niet worden vergoed. Het uitwendig bleken van tanden valt buiten de dekking. Op de site van worden de behandelcodes aangegeven die niet mee tellen in de vergoeding.

Extra pakketten bij Zilveren Kruis Achmea zorgverzekering

Zilveren Kruis Achmea heeft extra pakketten bij haar zorgverzekering voor de mensen die fanatiek sporten of al een dagje ouder zijn. Tegen een klein bedrag extra per maand kun je profiteren van extra vergoedingen en diensten:

 • Extra Sport Pakket, vanaf € 4,50 per maand, oa ruime vergoeding sport-hulpmiddelen en blessure consulten
 • Extra Fit Pakket, vanaf € 5,50 per maand, oa jaarlijkse griepvaccinatie, jaarlijkse health check
 • ExtraVitaal Pakket, vanaf € 7,40 per maand, oa preventief diagnostisch onderzoek en jaarlijkse griepvaccinatie

Op de site van Zilveren Kruis staat aangegeven dat deze pakketten worden aanbevolen door sportzorg.nl. Het keurmerk van deze organisatie staat op de site. Voorwaarden voor de pakketten Extra Sport, Extra Fit en Extra Vitaal zijn dat je een basisverzekering hebt bij Zilveren Kruis en dat je maar één van de drie pakketten kan kiezen.

Korting Achmea Zilveren Kruis zorgverzekering 2015

Als grote zorgverzekeraar heeft Zilveren Kruis Achmea met veel organisaties en bedrijven afspraken gemaakt ten aanzien van de zorgverzekering. Op basis van deze afspraken kun je korting krijgen op de premie van de zorgverzekering. Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat 90% van de Nederlanders recht heeft op een korting. Zie de site van Zilveren Kruis voor meer informatie. Een Zilveren Kruis collectief kan je een forse besparing op de premie opleveren. Met 2,6 miljoen verzekerden is het de grootste collectieve zorgverzekeraar. Kortingen zijn mogelijk via werkgever, vereniging of ledenbond.

Ook als je kiest voor een jaarbetaling van de premie voor je zorgverzekering krijg je korting. Zie voor de voorwaarden de site van Zilveren Kruis.

Zilveren Kruis studenten zorgverzekering

Ook dit jaar is er een Zilveren Kruis zorgverzekering die speciaal is afgestemd op studenten. Deze studentenzorgverzekering heeft een scherpe premiestelling maar biedt wel de zorg die past bij studenten. Je hebt volgens Zilveren Kruis een uitstekende zorg voor een mooie prijs:

 • 10% korting op basisverzekering
 • tot 15% korting op aanvullende verzekering
 • tot 10% korting op tandartsverzekering

Bekijk de site van Zilveren Kruis Zorgverzekering voor meer informatie over deze specifieke studenten zorgverzekering.

Declareren bij Zilveren Kruis

Bij de Zilveren Kruis zorgverzekering kun je online je declaraties indienen. Hiervoor moet je inloggen op de persoonlijke Mijn Zilveren Kruis omgeving. Inloggen gaat met behulp van je DigiD gegevens.Heb je geen DigiD kun je de gratis App downloaden of op basis van het relatienummer en e-mailadres. Kom je er toch niet uit, kun je met Zilveren Kruis Achmea contact opnemen via telefoon, e-mail, chat en social media als Twitter en Facebook.

De informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering 2015 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina de informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering 2015. Zie de actuele Zilveren Kruis zorgverzekering pagina voor de actuele informatie.

(Pagina bijgewerkt: 22 november 2015)
[csbshare]