OHRA Zorgverzekering 2015

OHRA zorgverzekering 2015Ook voor de zorgverzekering van 2015 zet OHRA in op een OHRA zorgverzekering met een vrije zorgkeus. Jij kiest als verzekerde naar welke zorgverlener je gaat indien je zorg nodig hebt. Je kunt dus gewoon de vertrouwde arts of apotheek blijven kiezen. Daarmee maakt OHRA het de verzekerde wel gemakkelijk. De verzekerde hoeft bij een OHRA zorgverzekering geen informatie in te winnen over gecontracteerde zorgverleners. In 2015 heb je bij de zorgverzekering van OHRA al een basisverzekering vanaf € 91,87 euro. Hierbij heb je alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 375 euro. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, zal de premie nog lager uitvallen

Voordelen OHRA zorgverzekering

Bij een OHRA zorgverzekering kies je voor een restitutieverzekering hierbij kan je alle zaken rondom de zorgverzekering online regelen. Op haar website geeft OHRA aan dat je met haar zorgverzekering van de volgende voordelen profiteert:

 • Vrije zorgkeuze, jij kiest je zorgverlener (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis en apotheek)
 • Direct mobiel declareren met de OHRA App
 • Alles online regelen via Mijn OHRA
 • Eigen Risico gespreid betalen.
 • Scherpe premie
 • OHRA Online Gemak

Aanvullende dekking OHRA Zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering bij de OHRA Ziektekostenverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden:

 • OHRA Sterk, vanaf € 5,75 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, Spoedeisende medische zorg buitenland (werelddekking)
 • OHRA Aanvullend, vanaf € 10,17 per maand, oa 4 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 250,-, geen orthodontie, Brillen, contactlenzen € 50,- per 2 jaar
 • OHRA Extra Aanvullend, vanaf € 19,76 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 500,- en € 1.000,- orthodontie tot 18 jaar, Brillen, contactlenzen € 50,- per 2 jaar
 • OHRA Uitgebreid, vanaf € 37,00 per maand, oa 18 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 750,- en € 2.000,- orthodontie, Brillen, contactlenzen € 75,- per 2 jaar

De getoonde premies voor de aanvullende verzekeringen zijn inclusief 5% korting. Dit met uitzondering van de premie voor OHRA Sterk. Deze premies van de aanvullende zorgverzekering zijn licht gestegen ten opzichte van de premies van vorig jaar. Mogelijk dat je vanuit een collectiviteit nog een korting kan krijgen op deze premies.

De Buitenland spoedeisende medische zorg is bij alle aanvullende verzekeringen standaard. Daarbij heb je een dekking voor de hele wereld.

Zie voor een actueel overzicht van de OHRA zorgverzekering vergoeding bij deze aanvullende verzekeringen de site van OHRA. Daar staan ook de actuele polisvoorwaarden beschreven. Als je het lastig vindt om een aanvullende OHRA verzekering te kiezen kun je op de site van OHRA gebruik maken van een keuzewijzer. Wil je per item zien welke vergoeding de OHRA zorgverzekering geeft, maak dan gebruik van de online vergoedingenwijzer.

Aanbod OHRA tandartsverzekeringen

Wil je een dekking voor de kosten van de tandarts behandelingen, kun je uit verschillende OHRA tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij een OHRA tandartsverzekering heb je een vrije keuze van zorgverlener. Je kunt dus je eigen tandarts of mondhygiënist kiezen. OHRA heeft de volgende tandartsverzekeringen:

 • OHRA Tand Sterk, vanaf € 9,50 per maand, oa.bepaalde behandelingen worden vergoed, 75 procent van de behandeling tot maximaal € 250,- per jaar.
 • OHRA TandenGaaf 250, vanaf € 15,82 per maand, oa.alle behandelingen worden vergoed, 100 procent van de behandeling tot maximaal € 250,- per jaar.
 • OHRA TandenGaaf 500, vanaf € 28,60 per maand, oa.alle behandelingen worden vergoed, 100 procent van de behandeling tot maximaal € 500,- per jaar.

De getoonde premies voor de TandenGaaf dekking zijn inclusief 5% korting. Voor een vergoeding van orthodontie kunt je een aanvullende verzekering OHRA Extra Aanvullend of OHRA Uitgebreid afsluiten.

Bij de OHRA Tand Sterk verzekering krijg je een vergoeding van de volgende tandheelkundige behadelingen uitgevoerd oor een tandarts of een mondhygiënist:

 • consulten
 • gaatjes vullen
 • gebitsreiniging
 • kiezen trekken
 • röntgenfoto
 • wortelkanaalbehandeling
 • verdoving

Het bleken van de tanden en abonnementskosten bij een tandarts vallen buiten de dekking van een OHRA tandartsverzekering. Zie de site van OHRA voor een volledig overzicht van de vergoedingen en de polisvoorwaarden voor de tandartsverzekeringen.

Korting op premie OHRA Zorgverzekering ?

OHRA biedt de verzekerde twee manieren voor een korting op de premie van de zorgverzekering. Door je OHRA zorgverzekering online te sluiten of via een collectiviteit. Bij een collectiviteit is de hoogte van de korting afhankelijk van de gemaakte afspraken met OHRA. Maar je hoeft dan niet alles online te regelen. Als je ene online zorgverzekering afsluit krijg je een korting van 5%. Dan kies je voor de OHRA Zorgverzekering Online Gemak.

Sommige OHRA zorgverzekeringen kunnen meetellen bij de OHRA pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je bij OHRA hebt lopen, hoe hoger de korting op de premie.

Makkelijk bij OHRA Zorgverzekering declareren

Je kunt op verschillende manieren bij de OHRA zorgverzekering declareren. Daarbij kan je gebruik maken van de persoonlijke omgeving op de OHRA website. Gewoon even bij Mijn OHRA inloggen met je DigiD code. Daar kun je een overzicht zien van je zorgverzekering en bijvoorbeeld de status van al ingediende declaraties. Maar je kunt ook een nieuwe declaratie indienen in deze online omgeving.

Dit jaar maakt OHRA veel reclame voor haar het declareren van de zorgverzekering met de OHRA declaratie App. Hiermee kun je eenvoudig en snel de OHRA declaraties indienen. Deze App is op verschillende mobiele platformen beschikbaar. Zie de site van verzekeraar OHRA voor meer informatie over deze App.

OHRA zorgservice

Via de Mijn OHRA zorgverzekering kun je de eigen zorgzaken regelen. Zoals wachtlijstbemiddeling, kraamzorg of een second opinion. Kom je er even zelf niet uit dan gewoon even met OHRA Zorgverzekering contact opnemen.

De informatie over de OHRA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 18 november 2015)
[csbshare]