Kiemer Zorgverzekering 2015

Kiemer Zorgverzekering 2015Sinds de start van de Kiemer zorgverzekering staan de kinderen centraal. Verzekeraar Kiemer geeft aan dat opgroeiende kinderen andere en specifiekere zorg nodig hebben dan volwassenen. Op haar site geeft Kiemer aan de eigen gezondheid het belangrijkste is. Daar moet je zuinig op zijn. Bij Kiemer heb je een zorgverzekering waarbij je goed verzekerd bent en een lage premie hebt. Ook bij de aanvullende zorgverzekeringen heeft de verzekeraar scherpe prijzen. Kiemer is de digitale dochter onderneming van De Friesland zorgverzekeraar. De Kiemer zorgverzekering behaalde de eerste plaats in de vergelijking van de zorgverzekeraars op het gebied van klantenservice. In het onderzoek van de Consumentenbond scoorde het een 8.0 als klantenbeoordeling.

Voordelen Kiemer zorgverzekering 2015

Kiemer is een relatief onbekende op de markt van zorgverzekeringen. Maar met een duidelijke campagne heeft het de afgelopen jaren een beter naamsbekendheid gekregen. De Kiemer zorgverzekering scoort dan ook goed in verschillende vergelijkingen van zorgverzekeringen. De Kiemer zorgverzekering is wat betreft samenstelling mogelijk wel veranderd ten opzichte van het voorgaande jaar. Op de site geeft Kiemer aan wat volgens haar de voordelen zijn van een Kiemer zorgverzekering:

  • Regel alles snel online
  • Bepaal zelf je zorgverlener
  • Declareer je rekening via Mijn Kiemer
  • Snel het vergoedingsbedrag op je rekening

Scherpe premie Kiemer basisverzekering

De Kiemer basisverzekering sluit je al vanaf € 90,95,- per maand. Dit is dan wel op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. kies je voor een hoger eigen risico, dus naast het wettelijk verplichte deel ook vrijwillig extra 500 euro eigen risico, komt de maandpremie voor de Kiemer basisverzekering uit op € 68,95,- per maand. Je hebt dan een korting van € 22,- op de maandpremie. Bij een Kiemer zorgverzekering 2015 kun je alleen kiezen uit het wettelijk verplichte eigen risico of het maximale eigen risico. Bij Kiemer zijn er geen stappen in de hoogte van het eigen risico zoals dat bij een aantal andere zorgverzekeringen wel het geval is.

Bij het afsluiten van de Kiemer zorgverzekering 2015 kan je aangeven of je het Eigen Risico gespreid wil betalen. Je kan kiezen voor vooruitbetaling per maand of betaling in termijnen na ontvangst van de rekening. Op de site van de verzekeraar lees je meer informatie over deze regeling.

Aanvullende dekking Kiemer zorgverzekering 2015

Wil je de dekking van uit de Kiemer basisverzekering aanpassen, kan je kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen verschillen ten opzichte van vorig jaar. De aanvullende dekkingen hebben een nieuwe naam en verschillen ook in premiestelling en de hoogte van de dekkingen. De opvallende naamgeving van deze aanvullende verzekeringen zijn met de zorgverzekering 2015 komen te vervallen. Je kunt voor de zorgverzekering 2015 kiezen uit de volgende dekkingen.

  • Kiemer AV Goed, premie vanaf € 5,25 p/m, met oa Fysiotherapie 9 behandelingen, Anticonceptie volledig vanaf 21 jaar, Europadekking
  • Kiemer AV Beter, premie vanaf € 8,95 p/m, met oa Fysiotherapie 9 behandelingen, Alternatieve geneeswijzen max € 250 per jaar, Brillen en contactlenzen: max. € 50,- per twee jaar,
  • Kiemer AV Best, premie vanaf € 18,95 p/m, met oa Fysiotherapie 18 behandelingen, Alternatieve geneeswijzen max € 500 per jaar, Brillen en contactlenzen: max. € 100,- per drie jaar,

Bezoek de site van verzekeraar Kiemer voor een actueel overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen. Op de site lees je ook meer over de polisvoorwaarden en eventuele medische selectie bij de gekozen Kiemer zorgverzekering.

Aanvullende tandartsverzekeringen

Bij de Kiemer zorgverzekering 2015 kun je ook een dekking afsluiten voor de tandartskosten. Ook hier zijn de namen van de tandartsverzekeringen aangepast ten opzichte van het vorige jaar. Je kunt bij de tandartsdekking kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • AV Tandarts Goed, vanaf € 8,95 p/m, met oa. 75% van de kosten tot € 250,- per jaar, orthodontie geen vergoeding.
  • AV Tandarts Beter, vanaf € 17,95 p/m, met oa. 100% van de kosten tot € 250,- per jaar, orthodontie max € 500,- tijdens verzekeringsduur
  • AV Tandarts Best, vanaf € 34,50 p/m, met oa. 100% van de kosten tot € 500,- per jaar, orthodontie max € 1.500,- tijdens verzekeringsduur

Voor deze Kiemer tandartsverzekeringen is geen tandheelkundige selectie nodig.

Let op: de dekking van deze Kiemer tandartsverzekering verschillen sterk ten opzichte van het vorige jaar. De vergoedingen zijn nu 5%% of 100% waar deze vorig jaar 80% was. Maar de maximale vergoeding is wel verlaagd bij een paar tandartsverzekeringen. Zie de site van Kiemer voor een volledig overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden bij de Tandartsverzekering.

Declareren bij Kiemer zorgverzekering

Voor het beheren van jouw zorgverzekering kun je gebruik maken van Mijn Kiemer. Met Mijn Kiemer heb je 24 uur per dag inzicht in je zorgverzekeringszaken en regel je alles eenvoudig online. Via deze online omgeving kan je ook bij Kiemer declareren.

Extra korting Kiemer zorgverzekering 2015

Bij de Kiemer zorgverzekering worden de premies getoond per maand. Je kunt ervoor kiezen om de premie van de zorgverzekering per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen. Afhankelijk van de gekozen betaaltermijn kun je een extra korting krijgen op de premie van je zorgverzekering. Deze korting is 2% bij een betaling per jaar.

Wachtlijstbemiddeling zorgverzekeraar Kiemer

Als je te lang moet wachten op een behandeling door een zorgverlener, dan kan je zorgverzekeraar Kiemer om hulp vragen. Zij zoeken dan naar een ziekenhuis of andere zorgverlener waar je voor de noodzakelijke behandeling sneller terecht kan.

Prijzen voor de Kiemer zorgverzekering

De zorgverzekering van Kiemer scoort goed. In 2012 pakte de zorgverzekering de derde prijs in de verkiezing van Verzekeringssite.nl voor de beste zorgverzekering. En in 2014 pakte het dus de eerste plaats in de verkiezing van de meest klantvriendelijkste zorgverzekeraar. Dit was het onderzoek van de Consumentenbond

De informatie over de Kiemer zorgverzekering 2015 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina de informatie over de Kiemer zorgverzekering 2015. Zie de actuele Kiemer zorgverzekering pagina voor de actuele informatie.

(Pagina bijgewerkt: 22 november 2015)
[csbshare]