IZA Zorgverzekering 2015

IZA Zorgverzekering 2015IZA geeft op de site aan dat de IZA zorgverzekering is voor iedereen die werkt bij de overheid of de semi overheid. De organisatie heeft ruim zestig jaar ervaring en biedt keuzevrijheid en kwaliteit en meer dan verzekerden alleen. Daarbij kan je als verzekerde zelf bepalen hoe uitgebreid je de zorgverzekering wilt. En je kiest zelf je huisarts, ziekenhuis, specialist of andere zorgverlener. De basisverzekering van de IZA zorgverzekering is al verkrijgbaar vanaf € 106.25 per maand. Deze premie is op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico.

Mixpolis bij IZA Zorgverzekering 2015

Als je kiest voor een zorgverzekering via IZA, kies je voor een mixpolis. Daarmee heb je als verzekerde recht op zorg (natura) of op een vergoeding voor de kosten van de zorg (Restitutie). Dus een mix van een restitutie verzekering en een naturapolis. In haar verzekeringsvoorwaarden geeft IZA per zorgvorm aan of het om een natura dekking gaat of om een restitutieregeling.

Hierbij kun je gebruik maken van het wettelijk vastgestelde eigen risico of vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger het gekozen eigen risico des te lager zal de premie zijn voor de basisverzekering. Als je voor het maximale eigen risico gaat van € 875 is deze mixpolis al verkrijgbaar voor een premie vanaf € 93,75 per maand.

Aanvullende pakketten bij IZA zorgverzekering

De dekking van deze basisverzekering kun je bij de IZA zorgverzekering 2015 uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende dekking. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor het hoogst gekozen aanvullende pakket. Dit voor je eigen zorgverzekering of die van jouw partner. Bij de aanvullende verzekeringen kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Aanvullend Basic, premie vanaf € 20,95 per maand, geen vergoeding brillen en contactlenzen, eerste 9 behandelingen fysiotherapie, € 145 jaarbudget aanvullende zorg, homeopathisch € 130 per jaar
 • Aanvullend Classic, premie vanaf € 42,95 per maand, € 186 per twee jaar vergoeding brillen en contactlenzen, eerste 14 behandelingen fysiotherapie, € 290 jaarbudget aanvullende zorg, homeopathisch € 260 per jaar
 • Aanvullend Perfect, premie vanaf € 73,25 per maand, € 186 per twee jaar vergoeding brillen en contactlenzen, eerste 21 behandelingen fysiotherapie, € 340 jaarbudget aanvullende zorg, homeopathisch € 260 per jaar

Bij fysiotherapie behandelingen voor een chronische aandoening worden bij alle gekozen aanvullende verzekeringen de eerste 20 behandelingen vergoed. Je kunt de zorgkiezer gebruiken om te bepalen welke aanvullende verzekering het beste bij je persoonlijke situatie past: kies je voor een IZA Aanvullend Classic pakket of toch een luxere dekking?

Zie de site van IZA voor een volledig overzicht van de vergoedingen. Bekijk daar de IZA vergoedingenlijst. Op de site kun je ook de IZA vergoedingen 2014 raadplegen.

Declareren bij IZA

Bij IZA kun je de zorgnota’s declareren via het declaratieformulier. Deze kun je downloaden en op de computer invullen. Ingevulde formulieren kunnen worden opgestuurd naar het postbusnummer van IZA Zorgverzekeraar in Eindhoven. De online mogelijkheden zijn nog beperkt bij IZA. Je kunt wel inloggen bij Mijn IZA om naar de persoonlijke omgeving te gaan. In deze omgeving kan je de zorgverzekering afsluiten en beheren maar nog geen declaraties indienen. Inloggen bij IZA gaat op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je deze nog niet hebt kun je die op de site aanvragen. Voor vragen kun je ook telefonisch met IZA zorgverzekering contact opnemen met IZA. Het IZA zorgverzekering telefoonnummer staat op de site.

Meerwaarde IZA zorgverzekering 2015?

Op haar site geeft IZA een kort opsomming van de meerwaarde van een IZA zorgverzekering:

 • Goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.
 • Inzicht in de kwaliteit en kosten van zorg.
 • Volop keuzevrijheid in aanvullende pakketten en zorgaanbieders.
 • Geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid

IZA voor gemeenten, provincies en waterschappen

Wanneer je werkt bij de gemeente , provincie of een waterschap, kun je voor de IZA zorgverzekering naar een speciale website en sluit je een basisverzekering vanaf € 95,76 per maand. Dit is een restitutiepolis (GezondSamenPolis Restitutie) en op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Je profiteert van een gunstige premie en een collectiviteitskorting.

Je kunt ook kiezen voor een natura verzekering: IZA GezondSamenPolis Natura, deze heb je al vanaf € 92,60 per maand. Dit is het bedrag inclusief collectiviteitskorting en op basis van het wettelijk verplichte eigen risico. Met een hoger eigen risico al de premie nog lager uitvallen. Weet helaas niet of een GezondSamenPolis een zelfde zorgverzekering is als de IZA Gemeentezorgpolis.

De dekking van deze basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Hierbij heb je de keuze uit:

 • IZA Extra Zorg 1, premie vanaf € 9,60 per maand
 • IZA Extra Zorg 2, premie vanaf € 16,46 per maand
 • IZA Extra Zorg 3, premie vanaf € 26,35 per maand
 • IZA Extra Zorg 4, premie vanaf € 53,72 per maand

De getoonde premies zijn inclusief de 20% collectiviteitskorting. Zie de site van IZAgezondsamen.nl voor een actueel overzicht van de vergoedingen bij deze aanvullende dekkingen uit deze IZA zorgverzekering en de bijhorende polisvoorwaarden.

Wil je ook een dekking voor de kosten van tandheelkundige hulp, dan kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

 • IZA Extra Tand 1, premie vanaf € 11,37 per maand
 • IZA Extra Tand 2, premie vanaf € 16,54 per maand
 • IZA Extra Tand 3, premie vanaf € 28,40 per maand

De getoonde premies voor de tandartsverzekering zijn inclusief de collectiviteitskorting van 15%.

Als je kiest voor een kwartaal betaling of een jaarbetaling van de premie van de IZA zorgverzekering krijg je een extra korting op de premie. Bij betaling per jaar krijgt u 3,1% korting, per half jaar 2,25% en per kwartaal 1,25%.​

Samenwerking VGZ

Zorgverzekeraar IZA heeft een samenwerking met zorgverzekeraar VGZ, één van de grootste verzekeraars in de markt. Zo kan het voordelig inkopen en zich actief inzetten voor het verbeteren van de zorg. IZA heeft geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid voor de IZA zorgverzekering

De informatie over de IZA zorgverzekering 2015 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina de informatie over de IZA zorgverzekering 2015. Zie de actuele IZA zorgverzekering pagina voor de actuele informatie.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 22 november 2015)
[csbshare]