IAK Zorgverzekering 2015

IAK Zorgverzekering 2015IAK verzekeringen, een verzekering intermediair in Eindhoven, heeft een gemiddelde klantenbeoordeling van 8.2 bij 25.000 beoordelingen. Bij IAK kun je niet alleen een IAK Zorgverzekering afsluiten maar kun je profiteren van een groot aanbod van verschillende verzekeringen met een scherpe premie. IAK is al ruim 85 jaar actief op het vlak van collectieve verzekeringen, financiële diensten en bedrijfsverzekeringen. Naast een IAK zorgverzekering kun je dus nog meer verzekeringen afsluiten. Je hebt al een IAK basisverzekering vanaf € 94,77 per maand. Bij IAK verzekeringen ga je in drie stappen naar je nieuwe IAK Zorgverzekering. Eerst bepaal je de basisverzekering, daarna kies je een aanvullende verzekering en in de laatste stap bepaal je welke IAK toppings je wilt bij deze zorgverzekering.

Keuze basisverzekering bij IAK zorgverzekering 2015

Bij de IAK Zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen:

 • IAK Select Zorg Plan Selectief,
 • IAK Select Zorg Plan, natura verzekering, vanaf € 94,77 per maand, Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, vergoeding 100% gecontracteerde zorg, 75% niet gecontracteerde zorg, eigen huisarts
 • IAK Keuze Zorg Plan, restitutie verzekering, vanaf € 98,93 per maand, hogere premie vrijheid in keuze zorgverlener, vergoeding 100% gecontracteerde en niet gecontracteerde zorg, deze verzekering loopt via Avero.

De hierboven genoemde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 375 euro. Kies je voor een extra vrijwillig eigen risico, zal de premie van de basisverzekering lager uitvallen. Dit kan bij het Keuze Zorg Plan al 20 euro per maand schelen. Met het maximale eigen risico komt de premie van de IAK Keuze Zorg plan uit op een premie vanaf € 78,10 per maand.

Het is op de site van IAK niet duidelijk wat de prijsverschillen zijn bij de twee genoemde natura verzekeringen.

Aanvullende IAK Zorgverzekeringen 2015

Wanneer je de dekking vanuit de basisverzekering voor jouw niet voldoende is, kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Je kiest als eerste voor een aanvullende zorgverzekering waarna je aangeeft welke dekking je wilt aanpassen binnen het pakket.

Bij de IAK zorgverzekering kun je uit de volgende pakketten kiezen:

 • IAK Compact pakket, vanaf € 5,54 per maand, voor beperkt gebruik van gezondheidszorg, aanvullende verzekering met laagste premie. oa budget Preventieve zorg € 100,- p.p per jaar
 • IAK Compleet pakket, vanaf € 11,36 per maand, compleet gezinspakket voor meeste zorgkosten, oa budget Preventieve zorg € 150,- p.p per jaar
 • Extra Compleet, vanaf € 21,74 per maand, zeer uitgebreid pakket, voor extra zekerheid, vergoeding orthodontie 100% tot 18 jaar

IAK geeft op de site aan dat het IAK Compleet pakket het vaakst gekozen is. De premie van deze pakketten kan hoger of lager uitvallen door een selectie te maken voor de maximale vergoedingen vanuit de Toppings. Je hebt bij de IAK zorgverzekering toppings voor:

 • fysiotherapie
 • Alternatieve zorg
 • OptiekPlan
 • Orthodontie
 • Seniorzorg
 • Geboortezorg

Afhankelijk van het gekozen pakket worden meer toppings aangeboden. Bij het aanvullende pakket Compact en Extra Compleet kun je de toppings Fysio, Alternatieve zorg en Optiekplan samenstellen. Bij het Compleet pakket kun je alle toppings samenstellen.

Zie de site van IAK verzekeringen voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden.

IAK tandartsverzekering

Bij een IAK zorgverzekering kun je ook een dekking nemen voor de kosten van de tandarts en tandheelkundige zorg. Voor de kosten van een aantal preventieve behandelingen, zoals consulten en second opinion (C-codes), vullingen (V-codes), extracties (H-codes) en mondhygiëne (M-codes), hanteert IAK een volledige vergoeding. Bij de overige behandelingen wordt 80% van het wettelijk tarief vergoed tot een door u gekozen maximaal jaarbedrag kunt kiezen uit een maximale vergoeding van € 350,-, € 950,- of € 1.900,- per jaar. Deze bedragen zijn gelijk gebleven aan de vergoedingen van de tandartsverzekering in 2014.

 • IAK Tand 350, premie vanaf € 19,- per maand
 • IAK Tand 950, premie vanaf € 33,- per maand
 • IAK Tand 1.900, premie vanaf € 52,- per maand

Voor het hoogste dekkingsbedrag van de tandartsverzekering hanteert IAK verzekeringen wel een medische selectie.

IAK Jongeren verzekering

Speciaal voor de jongeren heeft IAK een jongeren verzekering samengesteld. Deze is gericht op jongeren tot 27 jaar. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende varianten:

 • IAK Jong, vanaf € 8,- per maand, oa fysiotherapie € 250,- Alternatieve zorg max € 200, jongerenverzekering met laagste prijs
 • IAK Jong + Tand, vanaf € 21,- per maand, oa fysiotherapie € 250,- Alternatieve zorg max € 200, tandkosten 100% tot € 250,- per jaar

Bekijk de site van IAK voor een actueel overzicht van de polisvoorwaarden en de vergoedingen uit de genoemde aanvullende zorgverzekeringen.

IAK Comfort pakket

Speciaal voor de oudere verzekerde biedt IAK verzekeringen een IAK Comfort pakket aan. Deze is gericht verzekerden ouder dan 55 jaar. De belangrijkste vergoedingen bij dit pakket zijn:

 • Fysiotherapie max. € 1.500,-
 • Alternatieve zorg max. € 750,-
 • eigen bijdrage geneesmiddelen 100%
 • brillen en contactlenzen max. € 250,- per 3 jaar
 • herstellings- en kuuroorden max. € 1.250,- per 3 jaar

Zie de site van IAK verzekeringen voor een volledig overzicht van de IAK zorg vergoedingen in het pakket. Op de site kun je ook via de premieberekening bepalen wat de premie is voor deze aanvullende verzekering.

Ook een IAK Ziekenhuisverzekering sluiten?

Bij IAK kun je ook een extra ziekenhuisverzekering sluiten, het IAK Ziekenhuis ontzorgpakket met een premie vanaf € 8,95 per maand. IAK geeft aan dat niet alle extra kosten voor ziekenhuis opname worden vergoed vanuit een basisverzekering. Deze verzekering biedt een financiële vergoeding voor extra luxe en comfort tijdens uw verblijf in het ziekenhuis.

Zelf je zorgzaken regelen bij IAK

Via Mijn IAK kun je op Mijn IAK inloggen op een persoonlijke omgeving. Hier kun je de declaraties regelen en zien wanneer door IAK vergoedingen zijn uitbetaald. Je kunt ook gebruik maken van het IAK Zorgverzekering declaratieformulier. Bij IAK inloggen gaat aan de hand van klantnummer en een wachtwoord. Indien je nog geen persoonlijk account hebt kun je deze via de site aanvragen.

Nemen de vergelijkingssites de IAK zorgverzekering wel goed mee?

IAK geeft bij de consumenten aan om bij het gebruik van vergelijkingssites goed op te letten of deze de IAK zorgverzekering wel meenemen in de vergelijking. Niet alle vergelijkingssites gaan altijd even zorgvuldig zijn en kunnen een vertekend beeld geven. Eventuele collectiviteit kortingen vanuit de werkgever of lidmaatschap kunnen niet meegenomen worden in de vergelijkers. Daarom is het altijd raadzaam om ook zelf te lijken welke kortingen op de zorgpremie mogelijk zijn. Bij IAK kan de korting al gauw 10% bedragen. IAK roept verzekerden dan ook op om IAK om advies te vragen wanneer ze dat wensen. Het vergoedingenoverzicht op de site van IAK verzekeringen kan ook uitkomst bieden bij het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen.

De informatie over de IAK zorgverzekering 2015 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina de informatie over de IAK zorgverzekering 2015. Zie de actuele IAK zorgverzekering pagina voor de actuele informatie.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 22 november 2015)
[csbshare]