FBTO Zorgverzekering 2015

FBTO Zorgverzekering 2015Kies ook voor een FBTO Zorgverzekering als je modules wilt kunnen aanzetten en uitzetten bij je zorgverzekering. En met FBTO kies je voor een zorgverzekering van Achmea. Zo profiteer je direct van de voordelen van een grote zorgverzekeraar. Het kantoor van verzekeraar FBTO staat in Leeuwarden. In 1956 is deze verzekeraar in Friesland begonnen als Friese Boeren Tuinders Onderlinge. Nu is FBTO een bekende verzekeraar met een kleurrijk logo en de mogelijkheid om gedurende het jaar modules van je verzekering aan te zetten of uit te zetten. Bij FBTO stel je zelf de zorgverzekering samen. Door modules uit te zetten als je deze niet nodig hebt hoef je niet teveel premie te betalen. de basisverzekering van de FBTO zorgverzekering heb je al voor € 92,- per maand.

Keuze basisverzekering FBTO Zorgverzekering 2015

FBTO heeft ieder jaar weer een scherpe premie voor de basisverzekering. Deze basisverzekering heb je voor de zorgverzekering van 2015 al voor € 92,00 per maand. Je kunt bij FBTO kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • FBTO Naturapolis, premie vanaf € 92,00 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding niet gecontracteerde zorg
 • FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 98,50 per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

De hierboven getoonde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico en ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 375 + € 500), heb je al een FBTO naturapolis voor € 71,17 en een FBTO restitutiepolis voor € 77,67.Je hebt verschillende keuze mogelijkheden voor de hoogte van het vrijwillige eigen risico. FBTO geeft op haar site aan dat 85% van de verzekerden heeft gekozen voor de Naturapolis.

De dekking van deze basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen uit de 8 aanvullende modules. Zie de website van FBTO voor de premieberekening van de FBTO zorgverzekering.

Voordelen van FBTO Zorgverzekering 2015

Op haar site geeft FBTO een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 92,00 per maand met eigen risico van 375 euro.
 • Alleen bij FBTO: aanvullende modules aanzetten én al in volgende maand gebruiken.
 • Alles online regelen, aanvragen, wijzigen en declareren
 • Keuze uit alle ziekenhuizen

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van MijnFBTO of Mobiele Apps die de FBTO Zorgverzekeraar aanbiedt. Via MijnFBTO kun je bij FBTO inloggen op je eigen klantenomgeving. Daar beheer je de persoonlijke informatie. Je kan bij MijnFBTO inloggend oor gebruik te maken van je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze vergeten bent kun je ze weer opnieuw aanvragen. Kom je er toch niet uit. Neem dan op met de FBTO klantenservice. Het telefoonnummer FBTO dat je kan gebruiken staat op de site van de verzekeraar.

FBTO Zorgverzekering met aanvullende modules

Uniek bij de FBTO zorgverzekering is dat je de dekking van de FBTO basisverzekering kan uitbreiden door te kiezen uit aanvullende modules. Je hebt de keuze uit de volgende acht aanvullende modules:

 • Alternatieve geneeswijzen (geen wachttijd)
 • Buitenland
 • Calamiteiten (geen wachttijd)
 • Gezichtszorg en Orthodontie
 • Gezinsplanning
 • Therapieën
 • Extra zorg (geen wachttijd)
 • Tand​​​​​

Bij het aanzetten van een module stelt FBTO je geen medische vragen. Daarbij zin de kinderen tot 18 jaar gratis mee verzekerd voor aanvullende modules die ouders hebben afgesloten bij de zorgverzekering. Let op dat FBTO voor sommige modules wel een wachttijd hanteert. Bij de plastische chirurgie is deze wachttijd 24 maanden. Bij het aanzetten van een nieuwe module betaal je voor deze extra module premie vanaf de eerste dag van de volgende maand, dan wordt deze module ook actief. Bij de module tand hanteert FBTO een wachttijd voor de hele module. Je hebt hier wel een lange wachttijd van zes maanden. Pas als je zes maanden premie hebt betaald voor deze Tand module, krijg je een vergoeding. De behandeldatum van de tandheelkundige zorg moet wel na deze wachttijd liggen. Deze wachttijd bij de module tand geldt als je kiest voor een hogere vergoeding in de module. Zie de site van FBTO voor een actueel overzicht van de FBTO zorgverzekering polisvoorwaarden en de FBTO vergoedingen.

De samenstelling van de modules in 2015 kan afwijken van de modules in 2014. Als je al een FBTO zorgverzekering hebt moet je wel even controleren of de gekozen modules nog wel aansluiten bij je persoonlijk situatie. De dekking van de modules Tand, Buitenland en Calamiteiten zijn niet veranderd.

Korting op zorgverzekering FBTO

Misschien kan je wel profiteren van een extra korting op de FBTO zorgverzekering. Raadpleeg de site van FBTO om te bepalen of ook jij korting kan krijgen. Als je vereniging of organisatie afspraken heeft gemaakt met FBTO, kun je namelijk al profiteren van aantrekkelijke kortingen. Vraag dus aan bij je werkgever of bij de vereniging of er afspraken zijn gemaakt met de verzekeraar voor de FBTO ziektekostenverzekering en eventueel andere FBTO verzekeringen.

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van zorgverzekering, kan je profiteren van een FBTO zorgverzekering met korting van 3% op de totale premie.

Beste grote zorgverzekeraar 2014

FBTO heeft in 2014 van ZorgWijzer.nl de titel beste grote zorgverzekeraar 2014 gewonnen. Op de site van kiyoh.nl scoort de FBTO zorgverzekering een7,6 bij de klantenbeoordelingen. Dit is een hoog gemiddelde bij een groot aantal klantbeoordelingen.

De informatie over de FBTO zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina de informatie over de FBTO zorgverzekering 2015. Zie de actuele FBTO zorgverzekering pagina voor de actuele informatie.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 22 november 2015)
[csbshare]