DSW zorgverzekering 2015

DSW zorgverzekering 2015DSW zorgverzekeraar komt is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de premie van de nieuwe zorgverzekering bekend maakt. Als zorgverzekeraar bij sommige consumenten niet erg bekend. DSW is wel een zorgverzekeraar die erg actief is in het verbeteren en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. De DSW zorgverzekering is dit jaar een van de weinigen die niet een premieverhoging doorvoert maar de premie gelijk houdt aan het jaar daarvoor. Begin 2014 had DSW 445.000 verzekerden (bron: DSW) daarmee is het geen kleintje te noemen. DSW is van mening dat iedereen recht heeft op gemakkelijk toegankelijk en betaalbare zorg. Zorg moet van hoge kwaliteit zijn. Zorgverzekeraar. Afgelopen jaren kwam Zorgverzekeraar DSW ook positief in het nieuws met het teruggeven van premie aan de verzekerden. Op haar website geeft het een gedetailleerd overzicht van de opbouw van haar zorgpremie. Zie de site van DSW voor meer informatie.

Premie DSW zorgverzekering 2015

en ook weer in 2015 was zorgverzekeraar DSW de eerste die de nieuw premies voor het komende verzekeringsjaar bekend maakte. Hiermee houdt het de traditie in stand en laat het de andere zorgverzekeraars volgen. De premie voor de basisverzekering komt in 2015 opnieuw uit op € 95,00 per maand met een vrije keuze van zorg. Dit is gelijk aan het jaar daarvoor. Opnieuw wordt in dit jaar ook een iets hoger verplicht eigen risico gehanteerd. Deze is door de overheid nu vastgesteld op € 375,- euro in plaats van € 360,- in 2014. Bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen voor een vrijwillige hoger eigen risico in ruil voor een extra premiekorting op de basisverzekering.

Aanvullende dekking DSW zorgverzekering 2015

Ook bij de DSW Zorgverzekering 2015 kun je de dekking vanuit de basisverzekering aanvullen door te kiezen uit een aanvullende verzekering. Aanvullende verzekeringen dekken de meest voorkomende overige zorgkosten die niet in de basisverzekering zitten, zoals alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie en tandheelkunde. Bij DSW kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

  • DSW AV Compact, premie vanaf € 7,50 per maand,
  • DSW AV Standaard, premie vanaf € 18,75 per maand, met een behoorlijke dekking voor deze overige zorgkosten
  • DSW AV Top, premie vanaf € 31,25 per maand, met een ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard, vooral voor fysiotherapie en tandheelkunde.
  • DSW AV student, premie vanaf € 13,25 per maand, met ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard voor optiek, psychologische hulp en vaccinaties voor verblijf in het buitenland.

De aanvullende verzekering voor studenten kun ja afsluiten als je minstens 18 jaar bent en studiefinanciering ontvangt. Je moet dan wel een basisverzekering afsluiten bij DSW. Deze aanvullende dekking van de studentenverzekering is dus niet los af te sluiten. De aanvullende zorgverzekering AV Top is bij DSW het meest gekozen. Zie de site van zorgverzekeraar DSW voor een volledig vergoedingen overzicht bij de aanvullende verzekeringen.

Premieberekening DSW Zorgverzekering

Op de website van zorgverzekeraar DSW kun je een eenvoudig een premieberekening uitvoeren voor een nieuwe DSW zorgverzekering 2015. Hierbij kun zelf de zorgverzekering samenstellen en zie je meteen de gevolgen daarvan op de hoogte van je premie. Deze premie kan mogelijk in de loop van het jaar nog lager gaat uitvallen. In 2014 heeft DSW namelijk tijdens de looptijd van de zorgverzekering een premieverlaging doorgevoerd omdat de kosten van de zorg lager uitvielen. Toch mooi meegenomen een dergelijke premieverlaging. De verwachting is dat DSW 2015 ook een premieteruggave doet.

Bezoek de site van DSW voor het actuele premieoverzicht , de DSW vergoeding per aanvullende verzekering en de actuele polisvoorwaarden van de gekozen DSW zorgverzekering.

Extra betalingskorting op zorgverzekering

De premies van de DSW zorgverzekering moeten maandelijks vooraf worden betaald aan de verzekeraar. Zowel voor de basisverzekering als voor de afgesloten aanvullende verzekeringen. Mara je kunt ook kiezen voor andere betalingstermijnen. Daarvoor kun je een korting op de zorgpremie krijgen. Hoe meer je in eens betaalt hoe hoger de korting

  • kwartaalbetaling 0,5% korting
  • half jaar betaling 1,0 % korting
  • jaarbetaling 2,0% korting

Declareren bij DSW

Ook bij DSW kun je online declareren. De nota’s kunnen met een foto of scan worden ingediend. Dit kan via MijnDSW.nl of via de MijnDSW App. Deze mobiele App is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Kom je er online niet uit, kan je met eenvoudig met DSW zorgverzekering contact opnemen via e-mail, chat, facebook of twitter. Op de site staat ook het telefoonnummer weergegeven. Zie daar ook het bezoekadres van DSW Schiedam.
De informatie over de DSW zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina de informatie over de DSW zorgverzekering 2015. Zie de actuele DSW zorgverzekering pagina voor de actuele informatie.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 22 november 2015)
[csbshare]