Zilveren Kruis Zorgverzekering 2017

zilverenkruis zorgverzekering 2017De Zilveren Kruis Zorgverzekering sluit je dit jaar al vanaf € 104,95 per maand. Daarmee kies je voor een zorgverzekering van Achmea. Dit is de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Achmea voert verschillende merken voor zorgverzekering. Zilveren Kruis geeft aan dat het de zorgverzekeraar is van meer dan 3,5 miljoen Nederlanders. En in de WUA! 2015 verkiezing is de site van Zilveren Kruis uitgeroepen tot de beste zorgverzekeringssite. Bij Zilveren Kruis regel je veel online.

Als grootste zorgverzekeraar kan Zilveren Kruis Achmea goed afspraken maken met de zorgverleners en ook voordelig inkopen. Het behaalde voordeel geeft de verzekeraar weer terug in een scherpe premie voor de Zilveren Kruis zorgverzekering. Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat je gemakkelijk en snel compleet verzekerd kan zijn.

Zilveren Kruis zorgverzekering basisverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering wordt door de overheid betaald. Verzekeraars variëren zelf in de wijze waarop de basisverzekering wordt geregeld. Bij Zilveren Kruis Achmea kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen:

 • Zilveren Kruis Basis Budget, vanaf € 104,95 per maand, naturapolis, zorg bij beperkt aantal ziekenhuizen en ruim aantal overige zorgverleners, 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding niet gecontracteerde zorg
 • Zilveren Kruis Basis Zeker, vanaf € 117,45 per maand. Zorg bij alle ziekenhuizen in Nederland, ruim aantal overige zorgverleners, 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 80% niet gecontracteerde zorg, 75% vergoeding gangbaar tarief Fysiotherapie, GGZ en vervoer
 • Zilveren Kruis Basis Exclusief, vanaf € 121,75 per maand, restitutiepolis, 100% vergoeding alle ziekenhuizen en alle zorgverleners

De Zilveren Kruis Basis Zeker is de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis geeft de verzekeraar aan.

Korting bij hoger eigen risico

De getoonde vanaf premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. . Kies je voor een hoger eigen risico, zal de premie per maand voor deze basisverzekering dalen. Ga je voor het maximale eigen risico van € 885,-? Dan bespaar je € 20,00 op de premie van de basisverzekering. Op de site van Zilveren Kruis Achmea staan voorbeeld berekeningen voor het Eigen Risico. Als je twijfelt, misschien wel handig om even te bekijken.

Zilveren Kruis geeft dit jaar een hogere korting bij het maximale eigen risico. Bij de Zilveren Kruis zorgverzekering 2016 was deze maximale korting slechts 18,50 euro.

Zilveren Kruis Zorgverzekering Aanvullend

De dekking vanuit de gekozen basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Met een Zilveren Kruis aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering ben je beter verzekerd tegen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of orthodontie. De aanvullende verzekeringen zijn bij Zilveren Kruis aangeduid met sterren.

Je kunt bij de Zilveren Kruis zorgverzekering kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen bij de verzekeraar:

 • 4 sterren, premie vanaf € 45,95 per maand,  oa 40 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 850,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen, orthodontie max €2.500
 • 3 sterren, premie vanaf € 24,95 per maand,  oa 27 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 650,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen, orthodontie max €2.000,
 • 2 sterren, premie vanaf € 15,95 per maand,  oa 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 450,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen, geen orthodontie
 • 1 ster, premie vanaf € 6,55 per maand,  oa 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, geen orthodontie
 • basis plus module, premie vanaf € 2,95 per maand, oa tandartskosten bij ongeval en hulp aan huis na ziekenhuisopname.

De verzekerden van Zilveren Kruis Achmea hebben het meest gekozen voor de drie sterren aanvullende Zilveren Kruis zorgverzekering. Bij de Alternatieve Geneeswijzen hanteert Zilveren Kruis een maximale vergoeding per dag. Deze maximale vergoeding is voor de zorgverzekering 2017 vastgesteld op 40 euro per dag.

Leeftijdscategorieën aanvullende zorgverzekering

De prijs van onze aanvullende verzekering zijn bij Zilveren Kruis opgedeeld in leeftijdsklassen. De hiervoor genoemde premies is voor van 18 t/m 29 jaar. De overige leeftijdsgroepen zijn: 30 t/m 44, 45 of ouder. Vorig jaar had Zilveren Kruis meer leeftijdsgroepen.

Zie de site van Zilveren Kruis voor een volledig overzicht van de dekkingen en polisvoorwaarden Zilveren Kruis Achmea voor deze aanvullende zorgverzekeringen en de premies bij de andere leeftijdsgroepen. Op de site van Zilveren Kruis staat een overzicht van de vergoedingen, ook voor de zorgverzekeringen van de andere labels.

Vergoedingen andere jaren

Let op: de vergoedingen van deze aanvullende verzekeringen verschillen ten opzichte van de Zilveren Kruis 2014 dekkingen, Controleer dus goed of de dekking nog wel past bij jouw persoonlijke situatie. De vergoedingen van 2014, 2015 en 2016 staan op de site van de verzekeraar. Zo kun je altijd achterhalen wat de Zilveren Kruis NL veranderingen zijn bij de nieuwe verzekeringen.

Verschillende Zilveren Kruis Tandartsverzekering

Met de tandartsverzekering heb je een dekking tegen eventuele tandartskosten. Veel voorkomende behandelingen worden vanuit deze verzekering voor 100% vergoed. Je kiest bij de tandartsverzekering voor het maximale bedrag per jaar. Je kunt uit de volgende tandartsverzekeringen kiezen:

 • 4 sterren, premie vanaf  € 48,95 per maand, vergoeding tot € 1250 per jaar, 100% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • 3 sterren, premie vanaf € 30,95 per maand, vergoeding tot € 1000 per jaar, 75% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • 2 sterren, premie vanaf € 18,25 per maand, vergoeding tot € 500 per jaar, 75% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • 1 ster, vanaf € 12,25 per maand, vergoeding tot € 250 per jaar, 75% vergoeding overige tandheelkundige behandelingen
 • Tand Basis, vanaf € 6,75 per maand, 2x controle en 15 min gebitsreiniging of 1 controle en 25 minuten reinigen. Vullingen en kiezen trekken tot maximaal € 55,- per jaar

Ook deze premies van de tandartsverzekering zijn bij Zilveren Kruis zorgverzekering opgedeeld in leeftijdsklassen. De hierboven genoemde premies gelden voor de groep van 18 t/m 29 jaar. Zie de site van de verzekeraar voor het actuele vergoedingenoverzicht Zilveren Kruis. Inclusief de informatie over vergoedingen en de premies voor de overige leeftijdsgroepen.

Daar lees je ook welke behandelingen en diensten bij de tandarts niet worden vergoed. Het uitwendig bleken van tanden valt buiten de dekking. Op de site van worden de behandelcodes aangegeven die niet mee tellen in de vergoeding.

Orthondontie

Orthodontie kosten tot 18 jaar worden niet vergoed vanuit de tandartsverzekering. Daarvoor heb je bij Zilveren Kruis een aanvullende verzekering nodig van minimaal 3 sterren.

Extra pakketten bij Zilveren Kruis Achmea zorgverzekering

Zilveren Kruis Achmea heeft extra pakketten bij haar zorgverzekering voor de mensen die fanatiek sporten of al een dagje ouder zijn. Tegen een klein bedrag extra per maand kun je profiteren van extra vergoedingen en diensten:

 • Extra Sport Pakket, oa ruime vergoeding sport-hulpmiddelen en blessure consulten. Bijvoorbeeld sportmassage of dynamische fietspositiemeting. Dit pakket is alleen beschikbaar voor klanten met een sportcollectiviteit. De premie hiervan is niet afhankelijk van de leeftijd.
 • Extra Vitaal Pakket,  oa preventief diagnostisch onderzoek en jaarlijkse griepvaccinatie. Speciaal voor ouderen die vitaal willen blijven.

Op de site van Zilveren Kruis staat aangegeven dat deze pakketten worden aanbevolen door sportzorg.nl. Het keurmerk van deze organisatie staat op de site. Voorwaarden voor de pakketten Extra Sport, Extra Fit en Extra Vitaal zijn dat je een basisverzekering hebt bij Zilveren Kruis en dat je maar één van  pakketten kan kiezen.

De premies voor deze extra pakketten kunnen verschillen ten opzichte van vorig jaar. Het is moeilijk om meer details ten aanzien van de premie te vinden op de site van Zilveren Kruis. Het lijkt erop dat het Extra Fit Pakket dit jaar niet meer leverbaar is. Als je meer wilt weten over deze aanvullende pakketten moet je even contact opnemen met Zilveren Kruis.

Korting Achmea Zilveren Kruis zorgverzekering

Als grote zorgverzekeraar heeft Zilveren Kruis Achmea met veel organisaties en bedrijven afspraken gemaakt voor de Zilveren Kruiszorgverzekering. Op basis van deze afspraken krijg je korting op de premie van de zorgverzekering. Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat 90% van de Nederlanders recht heeft op een korting. Zie de site van Zilveren Kruis voor meer informatie over de collectiviteiten.

Met een Zilveren Kruis collectief bespaar je mogelijk al 10% op de premie van de basisverzekering en 15% op de premie van de aanvullende Zorgverzekering.. Met 2,6 miljoen verzekerden is het de grootste collectieve zorgverzekeraar. Kortingen zijn  mogelijk via werkgever, vereniging of ledenbond.

Ook als je kiest voor een jaarbetaling van de premie voor je zorgverzekering krijg je korting. Zie voor de voorwaarden de site van Zilveren Kruis. Bij een jaarbetaling van de premie krijg je 3% korting op de premie van de zorgverzekering en aanvullende verzekeringen.

Zilveren Kruis studenten zorgverzekering

Ook dit jaar is er een Zilveren Kruis zorgverzekering die speciaal is afgestemd op studenten. Voor studenten aan universiteit of hogeschool. Deze studentenzorgverzekering heeft een scherpe premiestelling maar biedt wel de zorg die past bij studenten. Deze Zilveren Kruis studentenzorgverzekering sluit je al vanaf € 94,46 per maand. Je profiteert als student dan van:

 • 10% korting op basisverzekering
 • tot 15% korting op aanvullende verzekering
 • tot 10% korting op tandartsverzekering

Bekijk de site van Zilveren Kruis Zorgverzekering voor meer informatie over deze specifieke Zilveren Kruis studenten zorgverzekering. Daar geeft de zorgverzekeraar ook informatie over de zorgtoeslag. De premie van deze studentenzorgverzekering is hoger dan afgelopen jaar. De kortingspercentages op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen zijn wel gelijk gebleven.

Wil je meer weten over deze studentenzorgverzekering? Stuur dan even aan appje met Whatsapp naar de verzekeraar.

Declareren bij Zilveren Kruis

Bij de Zilveren Kruis zorgverzekering kun je online je declaraties indienen. Hiervoor moet je inloggen op de persoonlijke Mijn Zilveren Kruis omgeving. Inloggen gaat met behulp van je DigiD gegevens.Heb je geen DigiD kun je de gratis App downloaden of op basis van het relatienummer en e-mailadres. Kom je er toch niet uit, kun je met Zilveren Kruis Achmea contact opnemen via telefoon, e-mail, chat en social media zoals Twitter, Facebook en Whatsapp.

De informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 29 december 2016)
[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties