ZieZo Zorgverzekering 2017

ziezo zorgverzekering 2017De ZieZo zorgverzekering is eind 2014 door Zilveren Kruis Achmea in de markt gezet als nieuwe zorgverzekering.  De ZieZo zorgverzekering is de online zorgverzekering. Daarmee ben je goed verzekerd voor een lage prijs. De ZieZo basisverzekering sluit je dit jaar al vanaf € 93,95 per maand. Een zeer scherpe premie stelling. Dit is de premie op basis van allen het wettelijk verplichte eigen risico. Dit is de premie voor de ZieZo selectief basisverzekering.

De ZieZo zorgverzekering heeft een aantal fijne extra’s. Daarbij worden allen de meest gevraagde vergoedingen meeverzekerd. Superslim en handig samengesteld volgens ZieZo

ZieZo zorgverzekering basis

Dit jaar kun je bij de ZieZo basisverzekering kiezen uit twee verschillende opties:

  • ZieZo Selectief, premie vanaf €  93,95 per maand. 100% vergoeding bij beperkt aantal ziekenhuizen. Vergoeding 75% van gemiddeld tarief bij niet gecontracteerde zorg.
  • ZieZo Basis, premie vanaf €  99,95 per maand. 100% vergoeding bij alle ziekenhuizen en zorgverleners met contract. Vergoeding 75% van gemiddeld tarief bij niet gecontracteerde zorg.

Bij deze basisverzekeringen kun je een aantal hulpmiddelen en medicijnen online bestellen bij geselecteerde leveranciers. Op de site van ZieZo kun je zien bij welke leveranciers je de medicijnen en hulpmiddelen online kan bestellen. Hulpmiddelen kun je ook bij andere leveranciers bestellen. Dan krijg je alleen nog maar 75% vergoed van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Vrijwillig eigen risico kiezen

Bij de ZieZo zorgverzekering kun je uit twee bedragen eigen risico kiezen. Of je kiest alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico van € 385. Of je kiest voor het maximale eigen risico van 885 euro per jaar. Bij het hoogste eigen risico krijg je een korting op de premie van 22 euro per maand.

Niet voor alle zorg is het eigen risico van toepassing. Bijvoorbeeld niet bij een bezoek aan de huisarts. Op de site van ZieZo lees je meer over het eigen risico. Alles wat je nodig hebt om een verstandige keuze voor de hoogte van het eigen risico te maken.

Op haar site geeft ZieZo uitgebreid uitleg over het Eigen Risico. Wanneer het wel of niet van toepassing is. Maar ook geeft de verzekeraar twee rekenvoorbeelden over het eigen risico.

ZieZo zorgverzekering aanvullend

De dekking vanuit de ZieZo basisverzekering vul je aan door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Hierbij maak je een keuze uit de volgende opties:

  • Ziezo Aanvullend 1, vanaf € 5,50 per maand, 6x fysiotherapie, tandheelkundige hulp als gevolg van ongeval, spoedeisende hulp (werelddekking), anticonceptie deels vergoed
  • Ziezo Aanvullend 2, vanaf € 12,25 per maand, 9x fysiotherapie, tandheelkundige hulp als gevolg van ongeval, spoedeisende hulp (werelddekking), anticonceptie volledig vergoed, alternatieve geneeswijzen.

De premies van de aanvullende ZieZo verzekeringen zijn afhankelijk van de leeftijd. ZieZo hanteert twee leeftijdscategorieën. Deze categorieën zijn 18t/m 29 jaar en de 30+. De premies van de tweede categorie zijn hoger. Hiervoor zijn de premies getoond voor de categorie van 18 t/m 29 jaar.

Zie voor een volledig overzicht van actuele vergoedingen uit deze aanvullende verzekering de site van ZieZo verzekering. Daar staan ook de actuele polisvoorwaarden. De dekking van deze aanvullende zorgverzekeringen zijn aangepast tem opzichte van de ZieZo zorgverzekering 2016. De vergoeding voor fysiotherapie is fors minder geworden.

ZieZo Tandartsverzekering

De dekking van de ZieZo Zilveren Kruis verzekering kun je ook uitbreiden om je te verzekeren tegen de eventuele tandartskosten. Bij de ZieZo tandartsverzekering heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Ziezo Tand 1, vanaf € 10,75 per maand, max 250 euro per jaar vergoed, 100% bij meest voorkomende behandelingen, 75% overige tandheelkundige behandelingen
  • Ziezo Tand 2, vanaf € 16,50 per maand, max 500 euro per jaar vergoed, 100% bij meest voorkomende behandelingen, 75% overige tandheelkundige behandelingen

Ook de premies van de ZieZo tandartsverzekeringen zijn afhankelijk van de leeftijd. Ook bij de tandartsverzekering hanteert Ziezo twee leeftijdscategorieën. Deze categorieën zijn 18t/m 29 jaar en de 30+. De premies van de tweede categorie zijn hoger. Hiervoor zijn de premies getoond voor de categorie van 18 t/m 29 jaar.

Zie ook voor deze tandartsverzekering de site van ZieZo verzekeringen voor een actueel overzicht van de polisvoorwaarden en de vergoedingen. Daar lees je ook meer over de vergoedingen bij de verschillende tandartscodes (M-codes, C-codes, V-codes etc)

Beste Online Service ZieZo

Bij de ZieZo zorgverzekering kun je veel online regelen. Via de Mijn Zilveren Kruis Pagina heb je altijd overzicht over je zorgverzekering en de declaraties. Inloggen op je persoonlijke omgeving gaat met je DigiD code. Via de special App kun je de eventuele declaraties indienden. Binnen 10 werkdagen wordt deze declaratie door ZieZo behandeld. Deze App is beschikbaar voor het Android platform en de iPhone. Deze App kun je niet gebruiken voor het declareren van zorgkosten in het buitenland.

Met de ZieZo zorgverzekering maak je gebruik van de Zilveren Kruis service. Deze is in de Web Service Scan van onderzoeksbureau WUA! in 2015 uitgeroepen tot de beste onder de zorgverzekeraars.

Contact Opnemen met ZieZo Zorgverzekering

Heb je niet genoeg aan Mijn Zilveren Kruis of de declaratie App, dan kun je ook via de e-mail met ZieZo contact opnemen. Natuurlijk kan dat ook via de telefoon of per post. Je kunt ook bij ZieZo inloggen. Voor het raadplegen van jouw gegevens.

Besparen op de premie van ZieZo verzekering

De premies van de ZieZo zorgverzekering zijn weergegeven per maand. Als je voor een betaling in een andere termijn kiest kun je extra korting krijgen op het totale bedrag dat je aan premie moet betalen. Bij Ziezo kun je per maand, kwartaal, per half jaar of per jaar betalen. Bij een jaarbetaling geeft ZieZo de hoogste korting op de premie. Deze korting is bij een betaling per jaar vastgesteld op 3%. Als je per half jaar betaald krijg je een korting van 1,25 % op de premie.

Verschillen Zilveren Kruis en ZieZo

Ook als je kiest voor de ZieZo zorgverzekering heb je een zorgverzekering van Zilveren Kruis. Alleen gaat het dan om de goedkopere online zorgverzekering. Je regelt dan alles online. Ook medicijnen bestel je online. Daarvoor heet Zilveren Kruis een aantal leveranciers geselecteerd. Je kunt dus niet meer naar je eigen apotheek om de hoek.

Ook eventuele hulpmiddelen moet je bij een ZieZo zorgverzekering online regelen. Bestel je de hulpmiddelen bij een andere leverancier krijg je een lagere vergoeding.

De informatie over de ZieZo zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 29 december 2016)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties