ZEKUR Zorgverzekering 2021

Zekur Zorgverzekering logo

De ZEKUR zorgverzekering 2021 sluit je al voor een premie vanaf € 105,95 per maand. Dit is de premie voor de Gewoon Zekur basisverzekering. Dit is een naturapolis met een 100% vergoeding bij een select aantal ziekenhuizen. Je kunt ook een ander basisverzekering kiezen. ZEKUR zet in op Veel verzekering voor weinig,

ZEKUR zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft ZEKUR een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 105,95 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • De goedkoopste basisverzekering volgens ZEKUR
 • Spoedeisende hulp en bevallingen in all ziekenhuizen
 • Je kan altijd naar je eigen huisarts

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Veel verzekering voor weinig

ZEKUR geeft op haar website aan dat het verzekeringen wil aanbieden die je minimaal nodig hebt. Daarbij heb je voor de verschillende verzekeringen twee opties. Gewon de standaard verzekering en een Extra optie voor iedereen die net iets uitgebreider wil verzekeren. Naast de zorgverzekering kun je bij ZEKUR verschillende andere verzekeringen afsluiten. Bijvoorbeeld een autoverzekering, fietsverzekering, woonverzekering, ZZP verzekering, bestelautoverzekering of motor verzekeringen. ZEKUR biedt ook hypotheken aan.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van ZEKUR. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

ZEKUR Zorgverzekering basisverzekering

Bij de ZEKUR basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft twee verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in de keuze van zorgverleners. Naast de natura polis kun je ook kiezen voor een restitutieverzekering.

De premie van de voordeligste basisverzekering, ZEKUR basisverzekering Gewoon ZEKUR is voor 2021 vastgesteld op € 105,95 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Je kunt kiezen uit de volgende basisverzekeringen:

 • Gewoon ZEKUR, premie vanaf € 105,95 per maand, naturaverzekering, 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners, dit is een select aantal ziekenhuizen en zorgverleners. (Meest gekozen)
 • Gewoon ZEKUR Vrij, premie vanaf € 126,75 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding op basis van marktconform tarief. Je hebt een Vrije zorgkeuze.

Kies je bij de ZEKUR zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij ZEKUR kun je voor het eigen risico kiezen uit drie verschillende opties. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een Gewoon ZEKUR  basisverzekering voor € 85,95 afsluiten. De korting per maand is dan 20,00 euro. Bij de Gewoon ZEKUR Vrij is de korting bij het maximale eigen risico slechts 15 euro per maand.Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 485,00 krijg je een korting van 4 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 101,95 per maand voor Gewoon ZEKUR.

Zie de website van ZEKUR zorgverzekering voor de premieberekening van de ZEKUR zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg over hoe de zorgpremie door ZEKUR wordt besteed. Wel zo transparant.

ZEKUR Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de ZEKUR zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende losse aanvullende verzekeringen. Of je kiest voor een extra aanvullende dekking. Deze Extra ZEKUR aanvullende verzekering is het meest gekozen.

Je kunt dus op verschillende manieren een dekking regelen voor de de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

 • Tand, vanaf € 12,95 per maand, 75% vergoeding van tandzorg tot een maximum van € 250 , Controles en probleem consulten worden volledig vergoed (code C11 en code C13), geen vergoeding voor orthodontie of narcose.
 • Fysio, vanaf € 12,95 per maand, vergoeding voor oa 9 fysiotherapie behandelingen per jaar, ook voor oefentherapie Cesar/Mensendieck
 • Buitenland en Reisverzekering, vanaf € 4,50 per maand, spoedeisende hulp in binnen- en buitenland, als aanvulling op de basisverzekering, de doorlopende reisverzekering heeft een werelddekking van 180 dagen achter elkaar.
 • Exyta ZEKUR, vanaf € 34,95 per maand, oa Vergoeding voor 12 behandelingen fysiotherapie per jaar, mondzorg 75% vergoeding van tandzorg tot een maximum van € 500,-, anticonceptie vanaf 21 jaar voor pil of andere anticonceptiemiddelen, spoedeisende hulp in binnen- en buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen maximaal tot € 100,- per 3 kalenderjaren, Alternatieve geneeswijzen max € 250,- per jaar , vergoeding voor verloskunde en kraamzorg, reis- en annuleringsverzekering (max € 1.500,- per persoon per reis tot maximum van € 6.000,- per jaar) (Meest gekozen)

Bekijk de website van ZEKUR voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg. 

ZEKUR heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

ZEKUR Ongevallen verzekering

Je kunt de bij de aanvullende verzekeringen ook nog kiezen voor een ongevallenverzekering. Deze ongevallen verzekering sluit je voor een premie vanaf € 2,50 per maand. Hierbij heb je een dekking voor onder andere:

 • Uitkering bij blijvende invaliditeit tot € 50.000,-
 • Vergoeding van tandartskosten tot € 10.000,-
 • Uitkering bij overlijden € 3.500,-
 • Vergoeding van je verplicht eigen risico van € 385,- als je ook ZEKUR Wonen, ZEKUR auto of ZEKUR ZZP hebt en je met het ambulancevervoer naar het ziekenhuis wordt gebracht.

Dit kun je regelen met ZEKUR app

De mobiele app van ZEKUR is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Bekijk de stand van het Eigen Risico
 • Betaal je rekeningen direct via iDEAL
 • Snel je nota insturen, via foto of pdf
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van ZEKUR voor meer informatie over deze standaard mobiele app. 

Korting op zorgverzekering ZEKUR?

Bij ZEKUR kun je niet van een collectiviteitskorting te profiteren. De verzekeraar heeft bij deze verzekering geen afspraken met werkgevers. ZEKUR is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Binnen deze coöperatie zijn diverse zorgverzekeringen die wel een collectiviteits-korting bieden. De labels Univé en VGZ hebben met veel werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten. Ook de ZZP'er kan van een collectiviteitskorting profiteren bij deze labels

Geen Korting bij jaarbetaling

De premie van de ZEKUR zorgverzekering betaal je per maand. De verzekeraar geeft geen korting bij een jaarbetaling of bij in betaling in andere termijnen.

ZEKUR Zorgvinder

ZEKUR geeft aan dat de premies van haar aanvullende zorgverzekeringen laag zijn omdat het goed afspraken heeft kunnen maken met een aantal zorgverleners. Je hebt bij een ZEKUR zorgverzekering geen vrije keuze voor een zorgverlener. Tenminste niet voor de planbare zorg. Bij spoedeisende zorg kun je bij ieder ziekenhuis terecht. Gebruik de Zorgvinder op de site van ZEKUR (zekur.nl) om de juiste zorgverlener te vinden bij jouw in de buurt.

Zorgverzekeraar ZEKUR hanteert geen medische keuring. Ongeacht je gezondheid kom je voor een zorgverzekering van ZEKUR in aanmerking. Je hebt daarbij ook niet met wachttijden te maken.

Opnieuw laagste zorgpremie bij ZEKUR

ZEKUR geeft op haar site dat ze opnieuw de laagste zorgpremie heeft bij de basisverzekering. Dit al jaren op rij. In 2015 lanceerde ZEKUR een nieuwe verzekering: de Gewoon ZEKUR Vrij polis. Vanaf de introductie heeft de ZEKUR zorgverzekering al een scherpe premie stelling.

Mijn ZEKUR Zorg

Bij de ZEKUR zorgverzekering regel je alles online. Daarvoor biedt de verzekeraar een persoonlijke ZEKUR zorg omgeving aan. Hier kun je de gegevens wijzigen en de declaraties indienen. In deze omgeving zie je ook wat de status is van de nota’s die je al hebt ingediend. Je kunt deze omgeving benaderen op basis van je DigiD. Als je deze code nog niet hebt kun je deze aanvragen.

Deze persoonlijke omgeving is er alleen voor de zorgverzekering. Voor de andere verzekeringen kun je wijzigingen doorgeven per e-mail. Daarbij moet je wel altijd je klantnummer aangeven.

Eigen Risico gespreid betalen

Ook bij de ZEKUR zorgverzekering kun je het eigen risico gespreid betalen. Alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico. Bij ZEKUR kun je het bedrag in tien termijnen betalen. Als na het eerste kwartaal in het volgende jaar blijkt dat je teveel hebt betaald, stort ZEKUR het teveel betaalde terug.

Je kunt alleen van deze regeling gebruik maken als je voor 1 januari de zorgverzekering hebt afgesloten. Als je voor en vrijwillig eigen risico hebt gekozen kun je geen gebruik maken van de regeling.

Laat je ZEKUR Zorgverzekering goed aansluiten bij je reisverzekering. Zie de mogelijkheden van de ZEKUR reisverzekering.

Over ZEKUR Zorg

ZEKUR geeft op haar site aan dat ze een bemiddelaar is. Dit betekend dat ze bemiddelen tussen jou als verzekerde en de aanbieder van de verzekeraar. ZEKUR Zorg is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Binnen deze coöperatie heb je ook de verzekeraars Univé, VGZ, Bewuzt en IZA.

Naast de zorgverzekering biedt ZEKUR ook verzekeringen aan in thema's zoals Wonen, Rijden en ZZP. Op haar website geeft ZEKUR meer uitleg over haar werkwijze.

Verdien met ZEKUR Zorgverzekering

ZEKUR heeft op dit moment een speciale actie waarbij je € 12,50 kan verdienen met je zorgverzekering. Gewoon je link delen van je zorgverzekering met anderen, bijvoorbeeld je vrienden. Als de ander jouw link gebruikt bij het afsluiten van de nieuwe zorgverzekering, krijgen jullie beiden € 12,50.

Hoe meer vrienden via jouw een zorgverzekering bij ZEKUR afsluiten, hoe meer je verdient. Dus maak je zelf en je vrienden ZEKUR.

Lees de actievoorwaarden op de site van ZEKUR

De informatie over de ZEKUR zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 3 reacties