ZEKUR Zorgverzekering 2017

zekur zorgverzekering 2017De ZEKUR zorgverzekering sluit je al vanaf € 92,00 per maand. Met de een ZEKUR verzekering kies je voor veel verzekering voor weinig geld. ZEKUR geeft aan al 9 jaat op rij de goedkoopste zorgverzekering te zijn. De ZEKUR zorgverzekering past iedereen geeft de verzekeraar aan. De campagne voor de promotie van haar verzekering was hier ook op aangepast. Bij ZEKUR kun je verschillende verzekeringen afsluiten, waaronder ook een ZEKUR zorgverzekering.

ZEKUR is een merk van verzekeraar Univé en is er voor iedereen die zelf zijn verzekeringen wil regelen. ZEKUR geeft aan de laagste basispremie van Nederland te hebben. De ZEKUR zorgverzekering is een Univé zorgverzekering.

ZEKUR zorgverzekering iets voor jou?

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, minimaal een basisverzekering. Ook al ben je jong en maak je weinig gebruik van de zorg. Deze groep verzekerden wil ZEKUR aanspreken. De verzekeringen zijn afgestemd op deze doelgroep. Door het makkelijk maken te maken om een zorgverzekering te sluiten Maar ook door een ZEKUR zorgverzekeringen aan te bieden met een scherpe premie. Deze premie kan zo laag zijn omdat de verzekeraar scherpe afspraken heeft kunnen maken met veel zorgverleners. De ZEKUR zorgverzekering sluit je online. Via Mijn ZEKUR kun je alle zaken rondom de zorgverzekering zelf regelen. Bij ZEKUR declareren verloopt ook makkelijk online. Via de website kun je ook eenvoudig met ZEKUR contact zoeken wanneer dat nodig is. Voor een vraag over de verzekering of de status van de declaratie.

ZEKUR Basisverzekering

Bij ZEKUR kies je uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • Gewoon ZEKUR, naturapolis, vanaf € 92,00 per maand,  je maakt gebruik van de gecontracteerde zorgverleners
 • Gewoon ZEKUR vrij, restitutieverzekering. vanaf 105,53 per maand, een basisverzekering, aanvullende verzekering en aanvullende tandartsverzekering,

De ZEKUR premie 2017 voor de basisverzekering ligt  hoger dan de premie voor de basisverzekering in 2016. De stijging voor deze ZEKUR polis is beperkt gebleven. De hierboven getoonde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor vrijwillig hoger eigen risico zal de maandpremie lager uitvallen. Bij het maximale eigen risico komt de premie voor Gewoon ZEKUR vrij uit op € 90,53 per maand. Een korting van 15 euro. Dezelfde korting krijg je bij de basisverzekering Gewoon ZEKUR plus.

Je kunt bij ZEKUR uit drie verschillende eigen risico bedragen kiezen. Bij een totaal eigen risico van 485 euro krijg je 4 euro per maand korting op de zorgpremie.

Voor een overzicht van de door ZEKUR gecontracteerde zorgverleners kun je gebruik maken van de zorgvinder op de site van ZEKUR.

ZEKUR zorgverzekering aanvullend

Wil je de dekking van de ZEKUR zorgverzekering uitbreiden, kies dan voor een aanvullende verzekering van ZEKUR. Hierbij kun je kiezen: voor losse aanvullende modules. Daarbij heb je de keuze uit:

 • Tand, premie vanaf € 11,95 per maand, oa vergoeding 75% tot € 250
 • Fysio, premie vanaf € 7,50 per maand, oa 9 behandelingen
 • Buitenland en Reisverzekering, premie vanaf € 4,50 per maand, met deze werelddekking ben je verzekerd voor onder andere kosten van spoedeisende hulp in het buitenland en eventuele repatriëring

De premies voor de modules Fysio en Buitenland zijn gelijk gebleven. De module Tand is iets duurder dan afgelopen jaar. Het verschil is 75 cent per maand.

Complete Extra ZEKUR

Naast een keuze voor losse modules kun je bij ZEKUR ook kiezen voor een aanvullend pakket. Het gaat hier om het pakket Extra ZEKUR. Voor dit pakket betaal je een premie van € 28,95 per maand. De premie is iets hoger dan afgelopen jaar. Bij dit pakket heb je een dekking voor:

 • Alternatieve geneeswijzen maximaal € 250, en maximaal €25 per behandeling
 • Medisch noodzakelijk vervoer vanuit het buitenland
 • Spoedeisende hulp tijdens vakantie of tijdelijk verblijf in het buitenland
 • Brillen en Lenzen
 • Anticonceptiepil, zie de vergoedingen op de site van ZEKUR, deze verschillen tot 21 jaar en vanaf 21 jaar
 • Fysio tot € 500
 • Tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten, 75% tot max. € 500

Dit pakket is dus opgebouwd uit de losse modules en aangevuld met extra dekkingen.

Zie de site van ZEKUR verzekeringen voor het volledig2 overzicht van de dekking en de ZEKUR Zorgverzekering vergoedingen. Daar staan ook de polisvoorwaarden. Via de zorgvinder kun je bij ZEKUR zoeken met welke zorgverleners er per zorgsoort afspraken zijn gemaakt. Op de site van de zorgverzekeraar staan ook de vergoedingen voor oude zorgverzekeringen. Vanaf de Zekur zorgverzekering 2013 vergoedingen.

Met een ZEKUR tandartsverzekering ben je verzekerd voor tandheelkundige zorg verleend door een tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus. Zoals aangegeven is de vergoeding 75% per behandeling tot maximaal € 500,- per verzekerde per kalenderjaar.

ZEKUR zorgvinder

ZEKUR geeft aan dat de premies van haar aanvullende zorgverzekeringen laag zijn omdat het goed afspraken heeft kunnen maken met een aantal zorgverleners. Je hebt bij een ZEKUR zorgverzekering geen vrije keuze voor een zorgverlener. Tenminste niet voor de planbare zorg. Bij spoedeisende zorg kun je bij ieder ziekenhuis terecht. Gebruik de Zorgvinder op de site van ZEKUR (zekur.nl) om de juiste zorgverlener te vinden bij jouw in de buurt.

Zorgverzekeraar ZEKUR hanteert geen medische keuring. Ongeacht je gezondheid kom je voor een zorgverzekering van ZEKUR in aanmerking. Je hebt daarbij ook niet met wachttijden te maken.

Opnieuw laagste zorgpremie bij ZEKUR

ZEKUR geeft op haar site dat ze opnieuw de laagste zorgpremie heeft. Dit al negen jaar op rij. In 2015 lanceerde ZEKUR een nieuwe verzekering: de Gewoon ZEKUR Vrij polis. vanaf de introductie heeft de ZEKUR zorgverzekering al een scherpe premie stelling.

Mijn ZEKUR Zorg

Bij de ZEKUR zorgverzekering regel je alles online. Daarvoor biedt de verzekeraar een persoonlijke ZEKUR zorg omgeving aan. Hier kun je de gegevens wijzigen en de declaraties indienen. In deze omgeving zie je ook wat de status is van de nota’s die je al hebt ingediend. Je kunt deze omgeving benaderen op basis van je DigiD. Als je deze code nog niet hebt kun je deze aanvragen.

Deze persoonlijke omgeving is er alleen voor de zorgverzekering. Voor de andere verzekeringen kun je wijzigingen doorgeven per e-mail. Daarbij moet je wel altijd je klantnummer aangeven.

Eigen Risico gespreid betalen

Ook bij de ZEKUR zorgverzekering kun je het eigen risico gespreid betalen. Alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico. Bij ZEKUR kun je het bedrag in tien termijnen betalen. Als na het eerste kwartaal in het volgende jaar blijkt dat je teveel hebt betaald, stort ZEKUR het teveel betaalde terug.

Je kunt alleen van deze regeling gebruik maken als je voor 1 januari de zorgverzekering hebt afgesloten. Als je voor en vrijwillig eigen risico hebt gekozen kun je geen gebruik maken van de regeling.

Laat je ZEKUR Zorgverzekering goed aansluiten bij je reisverzekering. Zie de mogelijkheden van de ZEKUR reisverzekering.

De informatie over de Zekur zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 29 december 2016)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 3 reacties