Youcare Zorgverzekering 2016

Youcare zorgverzekeringEen Youcare zorgverzekering sluit je dit jaar al vanaf € 99,60 per maand. Youcare geeft op haar site aan dat de Youcare zorgverzekering dé volledige online zorgverzekering is. De zorgverzekeraar heeft als doel gesteld om uitstekende zorg te beiden tegen één van de laagste premies van Nederland. Niet alleen goedkoop maar ook gemakkelijk. Zoveel mogelijk zorg moet de verzekerde uit handen worden genomen door de verzekeraar. Deze zorgverzekering wordt mogelijk gemaakt door Avéro verzekeringen. Deze verzekeraar van Achmea is de risicodrager voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen van Youcare.nu.

Youcare zorgverzekering basisverzekering

De basisverzekering bij de Youcare zorgverzekering sluit je al vanaf € 99,60 per maand. Bij deze premie heb je wel gekozen voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van € 385,-. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, zal de premie nog lager uitvallen. Bij het maximale  eigen risico van € 885,- komt de premie uit op € 81,10 per maand. Dit is een korting van € 18,50 per maand.

Hierbij profiteer je al wel van de collectiviteitskorting via Avéro Achmea. Youcare koopt de zorg in bij deze zorgverzekeraar. Daarmee profiteer je dus het schaalvoordeel en vertrouwen van een grote verzekeraar. Maar heb je ook de voordelen van een kleine volledig online zorgverzekeraar. De Basisverzekering van YouCare.nu is een naturapolis. Met de basisverzekering van YouCare.nu kun je in 2016 terecht bij alle apotheken in Nederland. De behandelingen van de gecontracteerde zorgverleners worden volledig vergoed door You care. Bij niet gecontracteerde zorgverleners kan je een lagere vergoeding hebben. Zie de zorgzoeker op de site van Youcare.nu voor een overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

Youcare zorgverzekering aanvullend

De dekking vanuit de Youcare basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Youcare +, vanaf € 5,95 per maand, oa. vergoeding 5x fysiotherapie, vaccinaties tot €200,-, Anticonceptie vanaf 21 jaar tot €200,-, geen alternatieve zorg, buitenland dekking
  • Youcare ++, vanaf € 12,00 per maand, oa. vergoeding 9x fysiotherapie, vaccinaties 100%, Anticonceptie vanaf 21 jaar tot €200,-, Alternatieve zorg tot €150,-, buitenland dekking
  • Youcare +++, vanaf € 21,90 per maand, de meest complete dekking, oa. vergoeding 12x fysiotherapie, vaccinaties 100%, Anticonceptie vanaf 21 jaar tot €200,-, Alternatieve zorg tot €300,-, orthodontie tot 18 jaar

Zie de site van Youcare.nu voor een volledig vergoedingenoverzicht van de aanvullende Youcare zorgverzekeringen. De meeste mensen met een Youcare zorgverzekering kiezen voor de aanvullende dekking van Youcare ++. De premies van deze aanvullende verzekeringen zijn gelijkgebleven aan de Youcare zorgverzekering 2015.

Verschillende dekkingen Youcare tandartsverzekeringen

Je kunt bij de Youcare zorgverzekering ook een dekking voor de tandartskosten nemen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Tand +, vanaf €10,50 per maand, Vergoedt 75% van de kosten tot een maximum van €250,- per persoon per jaar
  • Tand ++, vanaf €14,73 per maand, Vergoedt 100% van de kosten tot een maximum van €250,- per persoon per jaar
  • Tand +++, vanaf €28,57 per maand, Vergoedt 100% van de kosten tot een maximum van €500,- per persoon per jaar

Youcare Tand +++ vergoedt zowel bij normale behandelingen als de zogenoemde speciale behandelingen 100% van de kosten tot een maximum van €500,- per persoon per jaar. Alleen bij deze tandartsverzekering is de premie gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Bij de andere tandartsdekkingen zijn de premies gelijk gebleven.

Vanuit de Youcare tandartsverzekeringen worden niet de kosten voor keuringsrapporten, niet nagekomen afspraken en ook niet de kosten voor orthodontie vergoed. Zie de site van Youcare voor meer informatie over deze tandartsdekkingen bij de Youcare zorgverzekering.

Hoe premie van zorgverzekering verlagen?

Zorgverzekeraar Youcare geeft op haar site een aantal opties waarmee je de premie van je zorgverzekering kan verlagen. Deze liggen erg voor de hand. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een hoger eigen risico of te kiezen voor het betalen van de premie per jaar. Of bekijk of je de aanvullende zorgverzekering die je wilt kiezen wel echt nodig hebt.

Daarbij verstrekt Youcare ook informatie over het aanvragen van zorgtoeslag. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar en alleenstaand bent krijg je een zorgtoeslag als je bijvoorbeeld niet meer verdiend dan het normbedrag. Zie de details ten aanzien van de normbedragen op de site van Youcare.nu of de site van de Belastingdienst

Eenvoudig declareren bij Youcare zorgverzekering

Bij de Youcare zorgverzekering kun je op verschillende manieren je zorgnota declareren. Via de online omgeving of de Zorgapp op je smartphone. Of via een declaratie formulier die je kan downloaden op de pagina van de klantenservice. Maar de meeste declaraties van de zorgverleners worden rechtstreeks naar Youcare gestuurd. Je kunt declaraties tot 3 jaar na de notadatum nog indienen voor de zorgverzekering

De informatie over de Youcare zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 3 januari 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties