VvAA Zorgverzekering 2017

vvaa zorgverzekering 2017Een VvAA zorgverzekering 2017 kun je al afsluiten vanaf €  109,94. Deze premie is lager bij een hoger eigen risico. VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg. Dit in dienst van ruim 120.000 medici, paramedici, studenten en zorginstellingen valt te lezen op de site van de organisatie. De VvAA zorgverzekering staat al jaren voor vrije keuze van arts en ziekenhuis.

De VvAA biedt naast advies verschillende verzekeringen aan haar leden. Ook de VvAA zorgverzekering. De VvAA ziektekostenverzekering heeft een scherpe premiestelling.

Ten opzichte van de premie van vorig jaar zien we een lichte stijging op deze premie voor de basisverzekering. Op de site van VvAA kun je een premieberekening uitvoeren voor de zorgverzekering. Deze premieberekening ziet er  bijna hetzelfde uit als bij de ONVZ zorgverzekering. Hierbij zijn de gegevens van de VvAA collectiviteit al ingevuld. Tevens is de module in de kleurstelling van de VvAA website.

VvAA zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft de VvAA zeer overzichtelijk aan wat de voordelen zijn van haar zorgverzekering:

 • Vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis, Je kiest zelf de zorgverlener.
 • VvAA heeft een restitutiepolis
 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,2 (bron: VvAA)
 • snelle uitbetaling declaraties, binnen 5 werkdagen
 • toegang tot fantastische zorg met Zorgpas

Op 29 december 2016 is de klantwaardering van VvAA nog steeds een 8,2. Een hoge waardering voor de service.

VvAA zorgverzekering basisdekking

Een VvAA basisverzekering is voor de VvAA zorgverzekering al te sluiten vanaf € 76,15 per maand. Hierbij kies je wel voor het maximale eigen risico. Dus het wettelijk verplichte deel en het maximale vrijwillige deel. Bij de VvAA zorgverzekering kun je verschillende bedragen voor het vrijwillig eigen risico kiezen. De korting op basis van het hoogste eigen risico is dus 25 euro per maand.

Kies je voor een lager eigen risico per jaar, zal de premie per maand hoger uitvallen. Bij alleen het wettelijk verplichte eigen risico komt de premie van de VvAA zorgverzekering uit op een premie van € 109,94 per maand.

Deze premies zijn inclusief de 8% korting vanuit het VvAA ledencollectief. Lees hier meer over op de site van de VvAA zorgverzekering.

Met een basisverzekering van VvAA profiteer je van de snelle betaling van de zorgnota’s. VvAA geeft aan dat de declaraties al binnen vijf werkdagen betaald zijn. De nota’s voor de VvAA ziektekosten kun je indienen via het digitaal portaal van VvAA. Gewoon even inloggen bij Mijn VvAA. Dit is een persoonlijke, afgeschermde omgeving waar je het overzicht vindt van de verzekeringen en/ of dienstverleningen bij VvAA. Je hebt hiervoor wel een inlogcode nodig. Deze code kun je aanvragen bij VvAA. Voor de zorgverzekering is een aparte Mijn Zorgverzekering omgeving.

VvAA zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij een VvAA zorgverzekering aanvullend door te kiezen uit het ruime aanbod van aanvullende verzekeringen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • VvAA Start, vanaf € 9,00 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, max € 75 preventiecursussen, geen vergoeding brillen/lenzen
 • VvAA Student, vanaf € 10,50 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, geen preventiecursussen, max € 100 brillen/lenzen per 2 jaar
 • VvAA Plus, vanaf € 21,60 per maand, oa 12 behandelingen fysiotherapie, max € 150  preventiecursussen, geen vergoeding brillen/lenzen
 • VvAA zorgverzekering Optimaal, vanaf € 37,35 per maand, oa 35 behandelingen fysiotherapie, max € 250  preventiecursussen, max € 100 brillen/lenzen per jaar
 • VvAA zorgverzekering Top, vanaf € 54,90 per maand, oa 100% fysiotherapie, max € 325 preventiecursussen, max € 300 brillen/lenzen per jaar
 • VvAA Zorgverzekering Excellent, vanaf € 112,50 per maand, oa 100% fysiotherapie, max € 500 preventiecursussen, max € 450 brillen/lenzen per jaar

De getoonde premies zijn inclusief de collectiviteitskorting voor de VvAA leden. Deze korting is dit jaar vastgesteld op 10% bij de aanvullende VvAA zorgverzekering. Zie de site van VvAA voor een volledig overzicht van de dekking en vergoeding per aanvullende verzekering. Het is volgens mij bij VvAA ook mogelijk om een aanvullende zorgverzekering te sluiten zonder een basisverzekering. De specifieke dekkingen en de hoogte van de vergoeding kun je op de site van VvAA zoeken.

Als je alleen een aanvullende zorgverzekering afsluit en geen basisverzekering zal de premie waarschijnlijk wel hoger zijn.

Aanvullende buitenlandverzekering

Dit jaar kun je ook de aanvullende verzekering Zorg op Reis afsluiten. Hiermee ben je zorgeloos verzekerd van medische kosten in het buitenland. Zowel voor geplande als ongeplande zorg. Voor deze dekking betaal je in 2017 € 3,37 per maand. Dit is de premie inclusief een 10% collectiviteitskorting.  Zie de site van VvAA voor de vergoedingen en polisvoorwaarden van de buitenlandverzekering.

Tandartsverzekeringen VvAA

Bij de VvAA zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen bij de tandartsverzekering:

 • VvAA Tandplus A, vanaf € 11,25 per maand, oa 75% tot max. € 250 per kalenderjaar, ongevallendekking Max. € 2.500
 • VvAA Tandplus B, vanaf € 25,65 per maand, oa 100% van kosten controle en preventie, andere kosten 75%. Gezamenlijk max € 750,-., ongevallendekking Max. € 5.000
 • VvAA Tandplus C, vanaf € 33,30 per maand, oa 100% van kosten controle en preventie, andere kosten 75%. Gezamenlijk max € 1500,-., ongevallendekking Max. € 5.000
 • VvAA Tandplus D, vanaf € 37,80 per maand, oa 100% van kosten max € 1.500,-., ongevallendekking Max. € 5.000

Ook bij deze tandartsverzekeringen zijn de premies getoond inclusief de collectiviteitskorting. Ook hier weer dit jaar 10% korting. Zie de site van VvAA voor een volledige overzicht van de vergoedingen vanuit de verschillende VvAA tandartsverzekeringen. De premies voor de tandartsverzekeringen 2017 zijn gelijk aan die van afgelopen jaar.

Privé Zorgpakket bij VvAA

Dit jaar lees ik zo snel niks meer over de mogelijkheden van een Privé Zorgpakket bij de VvAA zorgverzekering. Wil je daar meer over weten? Neem dan even rechtstreeks contact op met zorgverzekeraar VvAA.

Korting op de VvAA zorgverzekering

Als zorgprofessional en lid van de VvAA kun je profiteren van de collectieve ledenkorting. Dit geeft bijvoorbeeld 8% korting op de VvAA basisverzekering en zelfs 10% korting op de aanvullende verzekeringen. Deze hoge korting is ook van toepassing op de tandartsverzekering.

Je kunt ook een korting op de premie krijgen als je voor een andere betalingstermijn kiest. Bij een jaarbetaling van de premie krijg je in 2017 een korting van 2% op de premie. Bij een halfjaar betaling is de korting 1%. En bij de kwartaal betaling geeft VvAA je 0,5% korting op de premie. Deze kortingen liggen lager dan bij de zorgverzekering 2016. Toen kreeg je nog 3% korting bij een betaling per jaar.

Hoge waardering voor VvAA Zorgverzekering

Op dit moment maken meer dan 42.000 verzekerden gebruik van de VvAA Zorgverzekering. Deze verzekerden zijn zeer tevreden over de service die ze ontvangen. In een onafhankelijk onderzoek van Marketresponse in 2014 kreeg de zorgverzekeraar namelijk een score van 8,2 en staat daarmee in de top 3 van zorgverzekeringen.

Op de site staat op 20 december dat VvAA een waardering van 8,2 heeft voor de service.

Meer verzekeringen bij VvAA

Bij de VvVA kun je dus niet alleen een zorgverzekering sluiten maar ook een VvAA schadeverzekering. VvAA biedt een groot assortiment aan verzekeringen waaronder:

 • autoverzekering
 • reisverzekering
 • inboedelverzekering
 • opstalverzekeringen

Bezoek de site van VvAA Groep voor een volledig overzicht van de VvAA verzekeringen en de polisvoorwaarden per verzekering.

De informatie over de VvAA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 29 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties