VGZ Zorgverzekering 2021

vgz zorgverzekeringen

 De VGZ zorgverzekering kun je dit jaar al afsluiten vanaf € 120,90 per maand. Dit is de premie van de VGZ Basis keuze verzekering. Met een VGZ zorgverzekering kies je voor een grote zorgverzekeraar. Zorgverzekeraar VGZ geeft aan dat je bij haar goed zit als je zeker wilt zijn van goede zorg en een scherpe premie. VGZ zet zich al jaren in om te zorgen dat zorg weer dichtbij komt. VGZ wil dat zorg persoonlijk blijft maar ook betaalbaar.

VGZ voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken en/of labels maar ook met het eigen label VGZ. In totaal heeft de organisatie ongeveer 4,2 miljoen klanten met een verzekering. Daarmee is VGZ één van de grote spelers bij zorgverzekeringen. VGZ kan daardoor ook voordelig zorg inkopen en de kwaliteit van zorg verbeteren.

VGZ zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft VGZ een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, al vanaf € 120,90 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Altijd een pakket dat bij jouw past
 • Razendsnelle uitbetaling van declaraties
 • VGZ helpt bij zoeken naar mogelijkheid snelle behandeling
 • Bereken je premie in 2 minuten

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van VGZ. Rechtstreeks bij de verzekeraar of bij één van de ander labels.

VGZ Zorgverzekering basisverzekering

Bij de VGZ basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft drie verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in de keuze van zorgverleners. De verzekeraar biedt twee verschillende naturaverzekeringen aan. Naast de natura polis kun je ook kiezen voor een restitutieverzekering.

De premie van de voordeligste basisverzekering, VGZ Basis keuze basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 120,90 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

 • VGZ Basis Keuze, premie vanaf € 120,90 per maand, naturaverzekering, 70% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief.
 • VGZ Ruime Keuze, premie vanaf € 124,45 per maand, naturaverzekering, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief. - Meest gekozen optie
 • VGZ Eigen Keuze, premie vanaf € 132,20 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding bij alle zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief.

Kies je bij de VGZ zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij VGZ kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Dit in stappen van 100 euro. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in. Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een basisverzekering voor € 105,90 afsluiten. De korting per maand is dan 15,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 9 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 111,90 per maand.

Zie de website van VGZ zorgverzekering voor de premieberekening van de VGZ zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

VGZ Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de VGZ zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of alternatieve zorg. Deze kun dekking kun je weer aanvullen met een tandartsverzekering.

 • VGZ Aanvullend Instap, vanaf € 5,95 per maand, dekking voor 6 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, € 75,- preventiebudget, dekking spoedeisende hulp in het buitenland inclusief repatriëring, € 10.000 dekking tandongevallen.
 • VGZ Aanvullend Goed, vanaf € 10,80 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar en oefentherapie Cesar/Mensendieck en Oedeemtherapie, € 200,- alternatieve zorg per jaar max € 40,- per dag, dekking spoedeisende hulp in het buitenland inclusief repatriëring, 5 dagen vervangende mantelzorg
 • VGZ Aanvullend Beter, vanaf € 22,10 per maand, dekking voor 16 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar en oefentherapie Cesar/Mensendieck en Oedeemtherapie, € 300,- alternatieve zorg per jaar max € 40,- per dag, dekking spoedeisende hulp in het buitenland inclusief repatriëring, 10 dagen vervangende mantelzorg en € 500 mantelzorgmakelaar, per 3 jaar een complete bril bij gecontracteerde leveranciers
 • VGZ Aanvullend Best, vanaf € 37,95 per maand, dekking voor 20 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar en oefentherapie Cesar/Mensendieck en Oedeemtherapie, € 500,- alternatieve zorg per jaar max € 40,- per dag, dekking spoedeisende hulp in het buitenland inclusief repatriëring, 15 dagen vervangende mantelzorg en € 750 mantelzorgmakelaar, per 3 jaar een complete bril bij gecontracteerde leveranciers, volledige vergoeding kraamzorg thuis.

Bekijk de website van VGZ voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg. 

VGZ heeft op de site een pakketvergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten VGZ zorgverzekering

Je kunt bij de VGZ zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 16,61 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen (zonder tandheelkundige selectie iedereen is welkom):

 • VGZ Tand Goed, vanaf € 14,70 per maand vergoeding tandartszorg tot €250,- , geen vergoeding beugel.
 • VGZ Tand Beter, vanaf € 23,75 per maand vergoeding tandartszorg tot €500,- , 500 voor orthodontie (beugel) vanaf 18 jaar per verzekering, orthodontie tot 18 jaar eenmalig € 1500,00
 • VGZ Tand Best, vanaf € 46,45 per maand vergoeding tandartszorg tot €1.000,- , 1.500 voor orthodontie (beugel) vanaf 18 jaar per verzekering, orthodontie tot 18 jaar eenmalig € 2.500,00

Bekijk de website van VGZ voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Dit kun je regelen met VGZ Zorg app

De mobiele app van VGZ is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Rekening betalen via iDEAL
 • Snel je nota insturen via foto of pdf
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van VGZ voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de VGZ Mindfulness coach app. Hiermee kun je gratis oefeningen volgen. Zowel voor beginners als gevorderden. Deze app is door iedereen te gebruiken. Ook als je geen klant bent bij VGZ

Het Mindfulnes s programma dat wordt aangeboden duurt 5 weken. Dit moet je helpen om met minder stress te leven enmeer in het nu.Ook deze app is voor iPhone en Android.

Korting op zorgverzekering VGZ

Bij VGZ kun je mogelijk van een collectiviteitskorting te profiteren. De verzekeraar heeft met veel werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten. Ook de ZZP'er kan van een collectiviteitskorting profiteren bij VGZ.

De VGZ werkt verzekering is er bijvoorbeeld speciaal voor de werknemer of ZZP'er. Hierbij profiteer je van 10% op verschillende aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Er zijn zelfs collectiviteiten waarbij je van 12% korting kan profiteren.

Op de site van de verzekeraar kun je de gegevens van de collectiviteiten opzoeken. Daar staat de actuele informatie over de hoogte van de korting en de speciale voordelen per collectiviteit.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de VGZ zorgverzekering krijg je niet echt een korting. De premie kun je bij VGZ per maand betalen of het hele bedrag in één keer.

De informatie over de VGZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties