Univé Zorgverzekering 2021

Unive Zorgverzekering logo

De Univé zorgverzekering sluit je voor 2021 al voor een premie vanaf € 110,90 per maand. Dit is de Zorg Select verzekering. Maar bij Univé kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Verzekeraar Univé is een van de grootste verzekeraars van Nederland en heeft een grote naamsbekendheid.

Naast de Univé Zorgverzekering kun je bij deze aanbieder terecht veel verschillende andere verzekeringen. Univé is een coöperatieve vereniging en heeft geen winstoogmerk.

Univé zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Univé een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een premie vanaf € 110,90 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Altijd naar uw eigen huisarts
 • Altijd naar uw eigen ziekenhuis
 • Declaraties digitaal indienen
 • Altijd een Univé winkel in de buurt

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Ook voor Zorg goed verzekerd

Univé biedt naast de zorgverzekeringen meer verzekeringen aan. Naast een goede autoverzekering, woonverzekering of bromfietsverzekering kun je bij dezelfde verzekeraar ook je zorgverzekering afsluiten. Welk zo handig om één organisatie te hebben.

Op deze manier kun je de zorgverzekering ook goed laten aansluiten bij de andere verzekeringen die je misschien hebt afgesloten. Zoals de reisverzekering.

Persoonlijk advies, altijd in de buurt

Verzekeraar Univé heeft verschillende winkels in Nederland. Daar kun je altijd terecht voor het raadplegen van een adviseur. Met altijd wel een vestiging dichtbij, weet de adviseur van verzekeraar ook wat er in de buurt speelt. Univé geeft op haar site aan Persoonlijk contact belangrijk te vinden. Maar je kunt ook altijd online contact opnemen.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van Univé. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

Univé zorgverzekering basisverzekeringen

Bij de Univé zorgverzekering kun je uit verschillende basisverzekeringen kiezen. De inhoud van deze basisverzekeringen is altijd bepaald door de overheid.Deze basisverzekeringen verschillen ten opzicht van de gecontracteerde zorgverleners. Hierbij kies je dus tussen wel of geen vrije zorgkeuze

 • Univé Zorg Select, naturapolis, premie vanaf € 110,90 per maand, 65% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners, de meeste apotheken zijn gecontracteerd,
 • Univé Zorg Geregeld, naturapolis, premie vanaf € 112,74 per maand, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners, de meeste apotheken zijn gecontracteerd
 • Univé Zorg Vrij, restitutiepolis, premie vanaf € 133,42 per maand, met vrije zorgkeuze zorgverleners en apotheek.

Voor deze drie basisverzekeringen kun je altijd naar je eigen huisarts of eigen ziekenhuis gaan geeft de verzekeraar aan.

Korting met hoger eigen risico

De getoonde premiebedragen zijn de maandpremies op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van € 385,- per jaar. De zorgpremie per maand zal lager uitvallen als je kiest voor een  vrijwillig hoger eigen risico. Bij het maximale eigen risico van 885 euro krijg je een premiekorting van € 15,00 per maand.En bij de Zorg Select basisverzekering is de korting bij het maximale eigen risico zelfs € 20 euro per maand.

Zie de site van Univé voor een volledig overzicht van de verschillen tussen de vergoedingen van deze verzekeringen. Daar staat het volledige vergoedingen overzicht. Hoe hoger het gekozen eigen risico, hoe hoger de premiekorting.

Let bij het kiezen wel goed op of dit handig is ten aanzien van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

De getoonde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. De premie kan ook lager uitvallen als je gebruik kan maken van een collectiviteits-korting.

Univé Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de Univé zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

Bij Univé kun je de volgende aanvullende dekkingen kiezen, slimme aanvullingen op de basisverzekering. Kies alleen voor die extra dekking die je het komende jaar nodig denkt te hebben.

 • Aanvullend Goed, vanaf € 9,95 per maand, dekking voor oa 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar,100% werelddekking bij spoedzorg in het buitenland, anticonceptie, alternatieve zorg € 250 per jaar
 • Aanvullend Beter, vanaf € 25,95 per maand, dekking voor oa 16 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar,100% werelddekking bij spoedzorg in het buitenland, anticonceptie, alternatieve zorg € 300 per jaar, mantelzorgmakelaar € 500 per jaar
 • Aanvullend Best, vanaf € 36,95 per maand, dekking voor oa 20 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar,100% werelddekking bij spoedzorg in het buitenland, anticonceptie, alternatieve zorg € 500 per jaar, mantelzorgmakelaar € 750 per jaar, budget voor hulpmiddelen € 500 per jaar voor bijvoorbeeld hoortoestellen.

Bekijk de website van Univé voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Bij welk aantal te verwachten behandelingen het zinvol is om de aanvullende dekking af te sluiten.

Je kunt ook de ZorgCheck doen op de website van de verzekeraar. Via deze ZorgCheck helpt Univé je met het ontdekken welke aanvullende zorgverzekeringen voor jou relevant zijn. Zodat je een dekking kiest die past bij jouw wensen en behoeften.

Dekking tandartskosten Univé zorgverzekering

Je kunt bij de Univé zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 14,15 per maand.  Het is ook mogelijk om alleen een tandongevallen dekking te nemen. Deze is veel goedkoper per maand.

Je kunt bij Univé kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen :

 • Tand Ongeval, vanaf € 1,50 per maand, vergoeding onvoorziene tandartskosten ontstaan door een ongeval, dekking tot € 10.000,- per ongeval.
 • Tand Goed, vanaf € 14,14 per maand, tandongeval dekking plus 80% vergoeding tandartszorg tot € 250,- per jaar , geen vergoeding orthodontie.
 • Tand Beter, vanaf € 31,15 per maand, tandongeval dekking plus 80% vergoeding tandartszorg tot € 500,- per jaar , 500 voor orthodontie vanaf 18 jaar per verzekering, orthodontie tot 18 jaar eenmalig € 1500,00
 • Tand Best, vanaf € 49,15 per maand, tandongeval dekking plus vergoeding tandartszorg tot €1.000,-  (tandheelkundige zorg), 1.500 voor orthodontie (beugel) vanaf 18 jaar per verzekering, orthodontie tot 18 jaar eenmalig € 2.500,00

Bekijk de website van Univé voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar. Je kunt dus ook gebruik maken de ZorgCheck.

Tand Ongevallen

Bij alle tandartsverzekeringen van Univé heb je dus een dekking voor Tandongevallen. Deze dekking kun je dus ook los afsluiten, zonder verdere dekking voor mondzorg. Univé geeft op de site aan dat deze optie perfect is voor mensen die niets verwachten aan mondzorg, maar wel de zekerheid willen voor zorg bij een ongeval.

De Tand Ongevallen dekking is voor een vergoeding voor onvoorziene tandartskosten ontstaan door een ongeval, dekking tot € 10.000,- per ongeval. Lees hier meer over op de website van de verzekeraar.

Dit kun je regelen met Univé app

De mobiele app van Univé is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van Univé voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Naast deze standaard app kun je ook gebruik maken van de online omgeving op de website van de verzekeraar. Ook in de Mijn Univé Zorg omgeving kun je de zorgkosten inzien, je persoonlijke gegevens aanpassen. Maar ook je declaraties indienen.

Korting op zorgverzekering Univé

Bij Univé kun je mogelijk van een collectiviteitskorting te profiteren. De verzekeraar heeft met veel werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten. 

Op de site van de verzekeraar kun je de gegevens van de collectiviteiten opzoeken. Daar staat de actuele informatie over de hoogte van de korting en de speciale voordelen per collectiviteit.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de Univé zorgverzekering krijg je een korting van 1% op de totale premie. Je kunt kiezen voor een maandbetaling of een jaarpremie.

Andere keuze mogelijkheden worden niet aangeboden. De geboden korting van 1% is lager dan wat je bij andere zorgverzekeringen krijgt. Maar toch is deze korting weer mooi meegenomen als je in één keer kan betalen. Heb je er ook geen omkijken meer naar en voorkom je een betaalachterstand.

Extra Univé verzekeringen afsluiten

In één van de laatste stappen van de premieberekening op de site geeft de verzekeraar je de optie om aanvullende verzekeringen te selecteren. Bijvoorbeeld een ongevallenverzekering. Of een reisverzekering als dekking tegen medische kosten in het buitenland.

De geboden opties om extra verzekeringen af te sluiten is afhankelijk van de gekozen aanvullende dekking bij je zorgverzekering,

Geen winstoogmerk

Bij het aanbieden en regelen van de verzekeringen heeft de verzekeraar winstoogmerk. De focus is op goede dienstverlening en betaalbare verzekeringen. In het verleden was de marketing uiting dan ook "Daar plukt u de vruchten van".

Univé geeft op de site aan dat ze meer dan 1,6 miljoen trouwe leden hebben. En altijd in de buurt met 110 winkels.

De informatie over de Univé zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties