Univé Zorgverzekering 2017

unive zorgverzekering 2017De Univé zorgverzekering sluit je voor 2017 al voor een premie vanaf € 98,75 per maand. Dit is de Zorg Select verzekering. Maar bij Univé kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Verzekeraar Univé is een van de grootste verzekeraars van Nederland en heeft een grote naamsbekendheid. Naast de Univé Zorgverzekering kun je bij deze aanbieder terecht veel verschillende andere verzekeringen. Univé is een coöperatieve vereniging en heeft geen winstoogmerk.

Uitgangspunt van verzekeraar Univé is om bij positieve bedrijfsresultaten deze terug te geven aan de leden. Bijvoorbeeld in de vorm van een winstuitkering of korting op de premie. Dit zie je ook terug in de tag line van Univé Verzekeringen, “Daar plukt u de vruchten van”. Bij de zorgverzekering biedt Univé een zorgverzekering die je zelf kan samenstellen, verzeker je gezondheid op maat. Dit jaar maakt Univé veel reclame voor de niet spannende zorgverzekering. Simpel maar goed verzekerd.

Univé zorgverzekering basisverzekeringen

Univé heeft verschillende basisverzekeringen. De inhoud van deze basisverzekeringen is altijd bepaald door de overheid. Vanaf 2015 heeft Univé een nieuwe Univé zorgverzekering toegevoegd aan het assortiment. Een voordelige zorgverzekering die minder vergoedingen heeft maar misschien wel een goede optie is voor iemand die weinig zorg nodig heeft. Bij Univé kies je voor 2017 uit de volgende basisverzekeringen:

 • Univé Zorg Select, nieuw in 2015, vanaf  € 98,75 per maand, naturaverzekering, altijd eigen huisarts, 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 70% niet gecontracteerde zorg, 75% van apotheken is gecontracteerd
 • Univé Zorg Geregeld , vanaf € 113,25 per maand, naturaverzekering, zie zorg select en dan plus 10% korting via kennismakingsaanbod, vrije keuze apotheek, 80% vergoeding niet gecontracteerde zorg, uitgebreide keuze aanvullende verzekeringen. 98% van apotheken is gecontracteerd
 • Univé Zorg Vrij , vanaf € 117,25 per maand, restitutieverzekering, zie zorg select en dan plus 10% korting via kennismakingsaanbod, vrije keuze apotheek, 100% vergoeding niet gecontracteerde zorg, uitgebreide keuze aanvullende verzekeringen

Korting met hoger eigen risico

De getoonde premiebedragen zijn de maandpremies op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van € 385,- per jaar. De zorgpremie per maand zal lager uitvallen als je kiest voor een  vrijwillig hoger eigen risico. Bij het maximale eigen risico van 885 euro krijg je een premiekorting van € 15,00 per maand. Zie de site van Univé voor een volledig overzicht van de verschillen tussen de vergoedingen van deze verzekeringen. Daar staat het volledige vergoedingen overzicht.  De korting bij het maximale eigen risico is gelijk aan vorig jaar.

Dit jaar lees je op de site van Univé niks meer over het kennismakingsaanbod. Vorige jaar kreeg je hiermee 10% korting op de Univé zorgverzekering.

Univé Zorgverzekering aanvullende verzekering

De dekking van de basisverzekering van de Univé Zorgverzekering kun je uitbreiden door te kiezen uit een aanvullende verzekering. Voor de basisverzekeringen Univé Zorg Geregeld en Univé Zorg Vrij kun je kiezen uit de volgende aanvullende verzekeringen:

 • Univé  Aanvullend Goed – vanaf € 8,95 per maand, Fysiotherapie € 200,- per jaar, Vaccinaties € 200,- per jaar, Alternatieve geneeswijzen € 300,- per jaar,
 • Univé Aanvullend Beter – vanaf € 19,50 per maand, Fysiotherapie € 400,- per jaar, Vaccinaties € 400,- per jaar, Alternatieve geneeswijzen € 500,- per jaar, Brillen en lenzen € 100,- per 3 jaar
 • Univé Aanvullend Best – vanaf € 32,50 per maand, Fysiotherapie € 600,- per jaar, Vaccinaties € 500,- per jaar, Alternatieve geneeswijzen € 800,- per jaar, Brillen en lenzen € 150,- per 3 jaar

Zie de site van Univé verzekeringen voor de polisvoorwaarden en de hoogte van de Univé vergoedingen bij deze verschillende aanvullende verzekeringen. Mogelijk dat de vergoedingen afwijken ten opzichte van de Univé vergoedingen 2016.De premies van de aanvullende verzekeringen Beter en Best zijn iets hoger dan vorig jaar. De premie van Aanvullend goed is gelijk gebleven.

De drie varianten van deze aanvullende verzekeringen bij Univé vullen elkaar aan: de Univé Aanvullend Zorg polis Beter is een uitbreiding op de Univé Aanvullend Zorg polis Goed. En Best is een uitbreiding op Beter.

Aanvullende verzekering bij Univé Zorg select.

Bij de Univé Zorg Select basisverzekering kun je voor een aanvullende dekking kiezen voor modules Tand, Fysio en Buitenland. De module Tand voor de vergoeding van tandheelkundige kosten (uitzondering orthodontie en algehele narcose). De module Fysio voor kosten van behandelingen voor fysiotherapie, oedeemtherapie en oefentherapie. De module buitenland voor spoedeisende hulp tijdens vakantie, plus repatriëring. Bij iedere module kun je kiezen uit twee verschillende dekkingen

 • Europa, vanaf € 1,50 per maand, landen van de EU en de EER-landen
 • Wereld, vanaf € 2,50 per maand, Werelddekking. Voor volledige vergoeding spoedeisende medische hulp wereldwijd en repatriëring.
 • Fysio 9, vanaf € 6,15 per maand, 9 behandelingen
 • Fysio 18, vanaf € 22,25 per maand, 18 behandelingen
 • Tand 250, vanaf € 10,15 per maand, 75% tot max. € 250,- per jaar
 • Tand 500, vanaf € 21,15 per maand, 75% tot max. € 500,- per jaar

Tandartsverzekering bij Univé Zorgverzekering

Bij Univé kun je ook een extra tandartsverzekering afsluiten. Voor de tandartsverzekering bij de goedkoopste Univé Select basisverzekering moet je een keuze maken uit de module Tand, zoals hierboven al aangegeven. Voor de andere basisverzekeringen kun je bij de tandartsverzekering kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

 • Tand Goed pakket, vanaf € 13,50 per maand, 80% vergoeding tot € 250,- per jaar
 • Tand Beter pakket, vanaf € 23,00 per maand, 80% vergoeding tot € 500,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 1.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 1500,- per looptijd van verzekering
 • Tand Best pakket, vanaf € 43,00 per maand, 80% vergoeding tot € 1000,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 2.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 2500,- per looptijd van verzekering

Kinderen jonger dan 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende tandartsverzekering als de hoogste verzekering van een verzekerde volwassene op de polis. Zie de site van Univé verzekeringen voor meer informatie over de vergoedingen bij de Univé tandartsverzekering. Bij de tandartsverzekeringen worden de periodieke consulten gewoon 100% vergoed uit het budget. Natuurlijk tot dat de maximale vergoeding is gegeven. Bij alle drie tandartsverzekeringen heb je een dekking van € 10.000,- per ongeval, de calamiteitendekking.

De premies van de Tand Beter en Tand Best verzekeringen zijn redelijk hoger dan afgelopen jaar. Plus punt bij deze tweede tandartsverzekeringen is de fors verhoogde vergoeding bij orthodontie. Voor beide tandartsverzekering is deze dekking met 1000 euro verhoogd.

Totaalpakketen bij Univé Zorgverzekering

Wil je liever niet zelf de zorgverzekering samenstellen? Dan kun je e bij Univé kiezen voor een totaal pakket. Een volledige zorgverzekering inclusief een dekking voor de tandheelkundige kosten. Unie heeft pakketten samengesteld voor verschillende opties. Deze pakketten zijn afgestemd op specifieke leefsituaties. Univé geeft aan dat de varianten is geschikt zijn voor een speciale doelgroep. Je kunt  kiezen uit de volgende totaalpakketten:

 • Univé Jong Pakket – vanaf € 30,75. Een goedkope verzekering voor jonge mensen (18 en 27 jaar). Inclusief Tandartsbezoek, fysiotherapie, vaccinaties voor reizen naar het buitenland. Een SOA-test, condooms en acne-behandeling.
 • Univé Gezin Pakket vanaf  € 55,75, een complete verzekering, fysiotherapie, alternatieve zorg en extra kraamzorg tot orthodontie voor kinderen. Huishoudelijke hulp en kinderopvang voor het geval je in het ziekenhuis moet worden opgenomen
 • Univé Vitaal Pakket vanaf € 49,75, Voor als de kinderen al de deur uit zijn. Een pakket met typische vergoedingen voor op latere leeftijd: fysiotherapie, zorghotels of een gezondheidstest

Zie de site van Univé verzekeringen voor meer details ten aanzien van deze totaalpakketten, voor een vergoedingenoverzicht en de polisvoorwaarden. De premies voor deze totaal pakketten zijn opnieuw beperkt gestegen ten opzicht van de premies voor de Univé zorgverzekering 2016.

Op de site van Univé lees ik niks meer over een Univé Fit & Vrij Pakket bij de zorgverzekering van 2017. Het lijkt erop dat het pakket uit het assortiment is. Voor dit totaal pakket is alleen nog informatie van andere verzekeringsjaren beschikbaar.

Korting Univé Zorgverzekering mogelijk?

Bij een Zorgverzekeraar Univé kun je profiteren van korting op de premie van de zorgverzekering. Univé geeft aan hoe je de premie van een Univé zorgverzekering 2017 lager laten uitvallen.

 • Kies voor hoger eigen risico bij de Univé basisverzekering
 • Tot 10% korting via het ledencollectief, afhankelijk van aantal schadeverzekeringen bij Univé korting
 • 1% korting bij betaling premie per jaar. Niet echt veel maar wel mooi meegenomen.

Je kunt bij Univé uit verschillende bedragen van vrijwillige eigen risico kiezen. Hoer hoger dit eigen risico. Hoe hoger de korting op de zorgpremie.

Andere kortingsmogelijkheden bij Univé

Verzekeraar Univé biedt haar klanten ook Univé Zorgvoordeel. Daarmee krijg je aantrekkelijke kortingen op pedicure, huishoudelijke hulp of andere diensten. Met behulp van het Univé ledenvoordeel krijg je korting op fitnessarrangementen. Lees hierover meer op de site van de verzekeraar.

Veel zorgzaken online regelen

Ook bij de Univé zorgverzekering kun je veel zorgzaken online regelen. Declaraties kun je indienen per post maar ook via Mijn Univé Zorg. Dit is de persoonlijke online omgeving. Daar kun je de gegevens van je zorgverzekering raadplegen en de status van de declaraties volgen. Kom je er online niet uit, kun je ook telefonisch over de Univé zorgverzekering contact opnemen. Zie de site van Univé voor het telefoonnummer Univé zorg dat je kan bellen voor vragen.

De informatie over de Univé zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 28 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties