UMC Zorgverzekering 2017

umc zorgverzekering 2017De UMC Zorgverzekering is niet bij iedereen bekend. De organisatie, N.V. Zorgverzekeraar UMC, bestaat al sinds 2006. Dit is een zorgverzekering speciaal samengesteld voor medewerkers van het UMC en hun gezinsleden. In totaal zijn er 8 UMC’s in Nederland. De zorgverzekering is een voortzetting van de eerdere IZA/AZ regeling. De zorgverzekering is tot stand gekomen door samenwerking van vakbonden en werkgevers.

Hierbij zijn afspraken gemaakt over de pakketten en premies van de zorgverzekering. Misschien een onbekende zorgverzekeraar. UMC had in 2016 ruim 110.000 verzekerden. De op de UMC medewerker afgestemde zorgverzekering sluit dus goed aan bij de consument die expert is in de zorg. De premie van de UMC basisverzekering slechts € 95,46 per maand.

De genoemde premie is op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. En inclusief de collectiviteitskorting.

UMC Zorgverzekering premie

De premie van de UMC zorgverzekering is verhoogd ten opzichte het voorgaande jaar. Als je gebruik maakt van de collectiviteitskorting komt deze premie uit op € 95,46 per maand. Kies je voor een hoger vrijwillig eigen risico, zal de premie nog lager uitvallen. Met het maximale eigen risico van 886 komt de premie uit op € 82,66 per maand. Je krijgt ook dit jaar een korting van € 12,50 op de maandpremie bij het maximale eigen risico.

Op haar site geeft UMC Zorgverzekering aan waarom je juist voor haar zorgverzekering moet kiezen. De organisatie geeft geen winstoogmerk en kan de behaalde voordelen direct terug geven aan de aangesloten verzekering. Het aanbod van de zorgverzekering is in samenwerking met de medewerkers van universitair medisch centra vastgesteld. En de zorgverzekering van UMC blijft een restitutieverzekering. Met een restitutiepolis kun je zelf de zorgaanbieder kiezen.

UMC Zorgverzekering aanvullende dekking

Wanneer je kiest voor een UMC Zorgverzekering heb je een restitutieverzekering. De dekking vanuit de basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen uit een aanvullende zorgverzekering. De volgende aanvullende pakketten zijn mogelijk bij de UMC Zorgverzekering:

  • UMC Extra Zorg 1, premie vanaf € 8,25 per maand, beweegzorg tot € 250 en alternatieve zorg € 300, geen orthodontie
  • UMC Extra Zorg 2, premie vanaf € 18,25 per maand, beweegzorg tot € 500 en alternatieve zorg € 300, hulpmiddelen € 250 en oa € 100 per 3 jaar voor brillen en lenzen, orthodontie tot 18 80% van € 1.250 tijdens hele verzekeringsduur, vaccinaties 80% tot € 125,-
  • UMC Extra Zorg 3, premie vanaf € 29,75 per maand, beweegzorg tot € 1.000 en alternatieve zorg € 500, hulpmiddelen € 350 en oa € 200 per 3 jaar voor brillen en lenzen, orthodontie tot 18 80% van € 2.500, vaccinaties 80% tot € 175,-
  • UMC Extra Zorg 4, premie vanaf € 80,50 per maand, beweegzorg tot € 1.500 en alternatieve zorg € 750, hulpmiddelen € 750 en oa € 250 per 3 jaar voor brillen en lenzen, orthodontie tot 18 100%, vaccinaties 100%

De hierboven getoonde premies zijn exclusief de collectiviteitskorting. Deze premies zijn ten opzichte van afgelopen jaar iets verhoogd. Zie de site van UMC zorgverzekeringen voor een actueel overzicht van de vergoedingen UMC en de premies van deze aanvullende pakketten. Je ziet daar ook de vergoeding UMC zorgverzekering per aanvullende dekking. Daar kun je ook online de zorgverzekering afsluiten. En de UMC zorgverzekering declaraties volgen.

Op de site kun je ook zien wat de premies worden wanneer je gebruik kan maken van de collectiviteitskorting bij de UMC zorgverzekering. Het lijkt erop dat de dekkingen van deze aanvullende zorgverzekeringen ongewijzigd zijn op de genoemde punten.

Dekking voor tandarts bij UMC zorgverzekering

Wil je een iets uitgebreidere dekking voor eventuele kosten bij de tandarts of mondhygiënist? Kijk dan eens naar de geboden tandpakketten. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • UMC Extra Tand 1, premie vanaf € 11,25 per maand, budget € 250, preventieve behandelingen 100% tot budget op is, overige behandelingen 80% tot budget op is
  • UMC Extra Tand 2, premie vanaf € 24,25 per maand, budget € 750, preventieve behandelingen 100% tot budget op is, overige behandelingen 80% tot budget op is
  • UMC Extra Tand 3, premie vanaf € 38,25 per maand, budget € 1.250, preventieve behandelingen 100% tot budget op is, overige behandelingen 80% tot budget op is

Zie voor een volledig overzicht van de dekking uit deze tandartsverzekering de site van UMC Zorgverzekering. Daar staan ook de details ten aanzien van de maandpremie voor de verschillende tandpakketten. De premies van deze tandartsverzekeringen zijn ook iets verhoogd ten opzichte van vorig jaar.

Collectiviteitskorting UMC zorgverzekering

Als je bij één van de acht UMC’s werkzaam bent kun je van een collectiviteitskorting profiteren. Voor jouw en 50.000 andere werknemers is er een aantrekkelijke collectiviteitskorting. Als ook gezinsleden een UMC zorgverzekering afsluiten profiteren zij ook van deze korting. Op de site van UMC kun je bij de premieberekening het collectiviteitsnummer opzoeken. Dan zie je in de berekening meteen wat het voordeel is op de premie.

Online zorgverzekering beheren

Verzekerden die een UMC Zorgverzekering hebben kunnen inloggen op de Mijn UMC Zorgverzekering. Dit is de persoonlijke omgeving van de verzekerde. Daar kan je de gegevens inzien maar ook de UMC Zorgverzekering declaraties indienen en inzien hoe het staat met de afhandeling van een declaratie. Bij UMC Zorgverzekering Inloggen gaat via je DigiD code. Als inloggen met je DigiD niet lukt kun je contact opnemen met UMC zorgverzekering.

In deze Mijn UMC zorgverzekering omgeving kun je ook de betalingsregeling aanvragen en de stand van je budgetten bekijken.

Bijpassende UMC Reisverzekering

UMC geeft aan gestopt te zijn met het bemiddelen bij een reisverzekering. De reisverzekeringen worden rechtstreeks ondergebracht bij Allianz Global Assistance in Amsterdam. Verzekerden die belangstelling hebben voor deze reisverzekering kunnen naar de site van Allianz gaan.

De UMC reisverzekering sloot in het verleden naadloos aan bij de dekking van de UMC zorgverzekering. Bij de UMC reisverzekering kon je kiezen uit een zonverzekering of de UMC Totaalverzekering. Bij deze laatste doorlopende reisverzekering had je ook een dekking voor de wintersport en bijzondere sporten.

VVV-bon bij UMC zorgverzekering

Bij DE UMC zorgverzekering 2017 heeft de verzekeraar een actie lopen met een VVV-bon. Als je ook een collega motiveert om de UMC zorgverzekering af te sluiten krijgen jullie beiden een VVV-bon. Deze bon heeft een waarde van 15 euro. Je mag maximaal 4 collega’s op deze manier aanmelden. Bij meer nieuwe zorgverzekeringen krijg je geen extra VVV-bon. De UMC zorgverzekering miet wel voor 31 december afgesloten zijn.

Je moet voor deelname aan deze actie wel een online formulier invullen op de site van UMC verzekeringen.

Eigen Risico in termijnen

Bij de UMC zorgverzekering kun je ervoor kiezen om het eigen risico in termijnen te betalen. Je betaalt dan in 10 termijnen. Deze regeling kun je tot 31 december aanvragen voor het jaar erop. Als je afgelopen jaar al van de regeling gebruik maakte hoef je de regeling niet meer opnieuw aan te vragen. Teveel betaald eigen risico wordt in het jaar erop met je verrekend. UMC zal et bedrag in het eerste kwartaal terugbetalen.

Wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico kun je niet gebruik maken van de regeling.

UMC Zorgverzekering onderdeel VGZ

De UMC Zorgverzekering is niet op zich zelf staande organisatie. Het is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert de zorgverzekering voor verschillende merken en is dan ook een grote speler op de markt van zorgverzekeringen. Zo kan het gebruik maken van schaalvoordelen en voordelig inkopen. De aangesloten verzekerden kunnen dus profiteren dat UMC Zorgverzekering onderdeel van VGZ is met een scherpere premie voor de UMC verzekering.

De informatie over de UMC zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties