Stad Holland Zorgverzekering 2021

Stad Holland zorgverzekering logo

De Stad Holland zorgverzekering heb je dit jaar al vanaf € 133,00 per maand. Daarbij kies je voor een restitutieverzekering. De dekking kun je aanvullen door te kiezen uit de aanvullende verzekeringen. Je kunt kezen uit 5 verschillende dekkingen. Altijd wel een aanvullende verzekering die bij jouw wensen past. Geen medische selectie.

De Stad Holland is een kleine zelfstandige zorgverzekeraar. Hierdoor kan de organisatie slagvaardig opereren en goed service aanbieden. De verzekeraar streeft naar een optimale bereikbaarheid en een snelle betaling van declaraties. Wel zo prettig voor de verzekerde.

Stad Holland zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Stad Holland een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 133,00 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Slagvaardig en betrokken
 • Al je zorgzaken simpel geregeld in één App.
 • Geen medische selectie
 • Snelle uitbetaling en actieve fraudebestrijding

Stad Holland Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Stad Holland  basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde restitutieverzekering..

De premie van deze basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 133,00 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

FBTO Naturapolis, premie vanaf € 103,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 108,5o per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

Kies je bij de Stad Holland zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij Stad Holland kun je uit verschillende bedragen voor een extra eigen risico kiezen. Dit in stappen van 100 euro.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 113,50 afsluiten. De korting per maand is dan 19,50 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 10,50 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 122,50 per maand. Bepaal goed welk eigen risico je wilt kiezen. Let daarbij goed op de zorgkosten die je het komende jaar verwacht.

Zie de website van Stad Holland zorgverzekering voor de premieberekening van de Stad Holland  zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app en op de online Mijn Stad Holland omgeving kan regelen.

Stad Holland Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de Stad Holland zorgverzekering kun je kiezen uit vijf verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

Bij Stad Holland kun je de volgende aanvullende dekkingen kiezen, slimme aanvullingen op de basisverzekering. Met ook een speciale aanvullende zorgverzekering voor jongeren.

 • Compact AV, vanaf € 7,75 per maand, dekking voor oa. 9 behandelingen fysiotherapie, anticonceptie, spoedeisende hulp in het buitenland (in Europa).
 • Jongeren AV, vanaf € 11,25 per maand, oa dekking voor 6x fysiotherapie per jaar, tandarts voor volwassenen max € 75 per jaar, spoedeisende hulp buitenland (binnen en buiten Europa), orthodontie 75% vergoeding tot maximaal € 500,- duur van verzekering, anticonceptie, alternatieve geneeswijzen.
 • Standaard AV, vanaf € 22,50 per maand oa dekking voor 12x fysiotherapie per jaar, tandarts voor volwassenen max € 250 per jaar, spoedeisende hulp buitenland (Europa) plus spoedeisende tandheelkundige hulp, orthodontie 75% vergoeding tot maximaal € 685,-
 • Uitgebreide AV, vanaf € 40,25 per maand, oa dekking voor 27x fysiotherapie per jaar, tandarts voor volwassenen max € 300 per jaar, spoedeisende hulp buitenland (binnen en buiten Europa) plus spoedeisende tandheelkundige hulp, orthodontie 75% vergoeding tot maximaal € 2000,- voor verzekerden tot 18 jaar en tot maximum € 1000,- voor ouder dan 18 jaar voor de duur van de polis.
 • Extra uitgebreide AV, vanaf € 55,50 per maand, oa dekking voor 36x fysiotherapie per jaar, tandarts voor volwassenen max € 450 per jaar, spoedeisende hulp buitenland (binnen en buiten Europa) plus spoedeisende tandheelkundige hulp, orthodontie 80% vergoeding tot maximaal € 2250,- voor verzekerden tot 18 jaar en tot maximum € 1250,- voor ouder dan 18 jaar voor de duur van de polis.

Bekijk de website van Stad Holland voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Bij welk aantal te verwachten behandelingen het zinvol is om de aanvullende dekking af te sluiten. 

In der opsomming van de aanvullende zorgverzekeringen op deze pagina is slechts een summier overzicht gegeven van de dekking en vergoeding. Raadpleeg de website van de verzekeraar voor een volledig en actueel overzicht. Bij veel van de genoemde aanvullende verzekeringen heb je bijvoorbeeld een dekking voor alternatieve geneeswijzen.

Dit kun je regelen met Stad Holland app

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van mobiele app. Op deze manier heb je de zorgverzekering altijd bij de hand geeft de verzekeraar aan. Je kunt ook inloggen op de Mijn Stad Holland omgeving op de website van de verzekeraar.

De mobiele app van Stad Holland is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Opvragen stand van Eigen Risico
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik en declaratieoverzicht

Korting op zorgverzekering Stad Holland

Bij een Stad Holland zorgverzekering kun je niet profiteren van een collectiviteitskorting. Je kunt de premie wel aanpassen door te kiezen voor een andere betalingstermijn. 

Als je kiest voor een jaarbetaling van de premie krijg je bij Stad Holland 1% korting op de premie. Je kunt bij deze zorgverzekering ook kiezen voor een kwartaalbetaling of betaling per half jaar. Dan zijn de kortingen respectievelijk 0,25% en 0,5%. Deze kortingen zin dus niet erg groot. Je hebt zorgverzekeraars die nog steeds 2% korting op de premie geven bij een betaling per jaar.

Bezoek de Stad Holland website voor een volledig overzicht van de polisvoorwaarden en het actuele vergoedingsoverzicht van de zorgverzekeraar. Op de website geeft de verzekeraar ook uitleg over hoe de premie is opgebouwd. Dit voor de transparantie in de kosten.

De informatie over de Stad Holland zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 januari 2021)