Salland Zorgverzekering 2017

salland zorgverzekering 2017De Salland zorgverzekering wordt aangeboden door Salland verzekeringen dat onderdeel is van Eno verzekeringen. Eno verzekeringen gaat voor een optimale gezondheid van haar klanten centraal stelt. Naast de Salland Zorgverzekering kun je bij Eno Zorgverzekering ook kiezen voor merken HollandZorg en Salland ZorgDirect. Salland neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en beschikbaarheid van de zorg. De verzekeraar heeft “Hart voor goede zorg”.

De premie voor de basis verzekering is vastgesteld op € 112,95 per maand. Maar via de collectivitietskorting van Online Gemak komt de premie uit op € 103,91 per maand..

Salland Zorgverzekering Basisverzekering

De basisverzekering van de Salland zorgverzekering 2017 wordt aangeboden voor een maandpremie van € 112,95. Dit is de premie voor een basisverzekering zonder vrijwillig eigen risico en allen het wettelijk verplichte deel van 385 euro. Als je voor een hoger eigen risico kiest kun je de premie voor de basisverzekering lager laten uitvallen. Salland heeft daarmee de premie gelijk gehouden aan vorig jaar.

Maar iedereen kan bij Salland profiteren van de collectiviteitskorting van Online Gemak. Met de vaststelling van de nieuwe premie was deze korting eerst 6% op de basisverzekering. Maar in december is deze korting verhoogd tot 8%. Extra voordeel dus via Online Gemak. Daarmee komt de maandpremie voor de Salland zorgverzekering uit op € 103,91.

Korting bij hoger eigen risico

Bij de Salland zorgverzekering kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Daarbij heb je verschillende keuze mogelijkheden. Kies je voor een maximaal eigen risico van 875 euro per jaar, komt de premie voor de basisverzekering van de zorgverzekering uit op een premie van  € 95,45 per maand. Dit is het bedrag zonder de collectiviteitskorting. Inclusief de korting komt het maandbedrag uit op € 86,41.

De Salland zorgverzekering kun je alleen afsluiten als je in het verzorgingsgebied woont van Salland zorg. Anders moet je een Salland ZorgDirect verzekering afsluiten.

Salland Zorgverzekering aanvullende verzekering

De dekking van de basisverzekering kun je aanvullen ook bij de Salland zorgverzekering aanvullen door een aanvullende dekking te kiezen. Bij Salland heb je in het verzekeringsjaar 2017 de volgende opties voor een aanvullende zorgverzekering:

  • Salland Start, € 5,85 per maand, Extra zekerheid voor consumenten die weinig tot geen gebruik van zorg maken. oa fysiotherapie max 6 keer per jaar, anticonceptie maximaal € 100,00
  • Salland Extra, € 8,50 per maand, extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en -middelen.oa fysiotherapie max 9 keer per jaar, anticonceptie maximaal € 100,00
  • Salland Plus, € 19,95 per maand, Uitgebreide aanvullende zorgverzekering voor consumenten met kinderen of kinderwens. Of als je een uitgebreide vergoeding wilt voor fysiotherapie en preventie, oa fysiotherapie max 15 keer,
  • Salland Top, € 32,50 per maand, de meest complete Salland zorgverzekering, voor mensen die regelmatig zorg gebruiken of niet voor verrassingen willen komen te staan, oa fysiotherapie max 25 keer,

De genoemde premies voor deze aanvullende dekkingen zijn exclusief collectiviteitskorting. Wanneer je de Salland zorgverzekering via een collectiviteit kan sluiten is het mogelijk dat de premie lager uitvalt. Bezoek de site van Salland verzekeringen voor een actueel overzicht van de Salland vergoedingen en de actuele verzekeringsvoorwaarden.

Salland geeft aan dat de meeste verzekerden de Salland Plus dekking afsluiten. De premies voor de aanvullende zorgverzekeringen zijn ook gelijk gebleven ten opzichte van de premies in het vorige jaar.

Salland zorgverzekering Aanvullend afsluiten of verhogen

Bij een Salland Zorgverzekering kun je gedurende het jaar de dekking van je aanvullende zorgverzekering verhogen. Bijvoorbeeld door een aanvullen pakket af te sluiten als je deze nog niet had afgesloten, of de dekking van een bestaande aanvullende verzekering verhogen. Hierbij hanteert Salland wel een wachttijd.

Deze is bij de aanvullende Salland zorgverzekering zes maanden. In deze periode kan je geen aanspraak maken op de vergoeding uit de nieuwe aanvullende of verhoogde aanvullende verzekering.

Salland Tandartsverzekering

Wil je ook een dekking voor eventuele tandheelkundige behandelingen, dan kun je bij Salland verzekeringen een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij kun je kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen:

  • Salland TandExtra, € 11,- per maand, vergoeding 75% tot maximaal € 250,- per kalenderjaar,
  • Salland TandPlus, € 20,00 per maand, vergoeding 75% tot maximaal € 500,- per kalenderjaar,
  • Salland TandTop, € 35,00 per maand, vergoeding 75% tot maximaal € 500,- per kalenderjaar,

Ook bij deze tandartsverzekeringen zijn genoemde premies exclusief een eventuele collectiviteitskorting. Zie de site van Salland Zorg voor de actuele vergoedingenoverzicht bij de tandartsverzekeringen. Deze premies zijn gelijk gebleven aan de tandartsverzekeringen in 2016.Wel is het percentage dat de verzekering aan vergoeding geeft verlaagd van 80% naar 75%.

Zie de site van Salland verzekeringen voor meer informatie over de polisvoorwaarden van deze tandartsverzekeringen.

Bij Salland Declareren via Declaratie-app

Voor het sneller en gemakkelijker indienen van de declaraties heeft Salland een gratis declaratie-app beschikbaar. Deze app wordt aangeboden voor een Android telefoons en een iPhone. De applicaties kun je downloaden via de App store van Apple of via de Google Play store.

Met deze applicatie kun je op ieder moment een declaratie indienen. Deze zal binnen vijf werkdagen door Salland worden uitbetaald . Je hoeft alleen maar een foto op te sturen van de nota van de zorgverlener.

Deze nota in de applicatie van de juiste gegevens voorzien en dan kan je met een druk op de knop declareren. Je kunt natuurlijk ook online declareren via Mijn Salland. Dit is de persoonlijke omgeving van de Salland Ziektekostenverzekering.

Salland geeft aan dat de declaraties die met de App zijn ingediend binnen vijf werkdagen worden uitbetaald.

Gespreid betalen Eigen Risico

Voor iedereen die 18 jaar of ouder is geldt een eigen risico bij de zorgverzekering. Als je verwacht in 2017 een eigen risico te moeten betalen kun je dit ook gespreid doen. Hierbij heb je bij Salland twee mogelijkheden. Gespreid betalen in tien termijnen. Of gespreid betalen na ontvangst van een rekening van je zorgverlener.Bij deze tweede optie zal je maximaal 70 euro per maand gaan betalen. Lees op de site van Salland meer over de voorwaarden van gespreid betalen van het Eigen Risico.

Blijkt op het eind van het jaar dat je in termijnen teveel eigen risico hebt betaald, dan zal dit verrekend worden. Het restant zal dan in mei 2018 teruggestort worden.

Wil je van deze regeling gebruik maken, zal je dat bij Salland vooraf moeten aangeven. Je moet dit wel op tijd regelen. Als je afgelopen jaar ook al gebruik maakte van deze regeling hoef je niets te doen. Tenzij je de regeling wilt stopzetten. Dan moet je wel even met Salland contact opnemen.

Meer Salland verzekeringen

Bij Salland verzekering Deventer kun je naast de zorgverzekering ook een Salland reisverzekering afsluiten. Door deze reisverzekering bij dezelfde verzekeraar te sluiten kun je makkelijker voorkomen dat je een dubbele dekking hebt vanuit de zorgverzekering en reisverzekering. Neem contact op met Salland voor meer informatie over de mogelijkheden van de reisverzekering.

De informatie over de Salland zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2016)
[csbshare]

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties