ZorgDirect Zorgverzekering 2017

zorgdirect zorgverzekering 2017De ZorgDirect zorgverzekering is in 2015 gelanceerd. Met deze zorgverzekering kan iedereen een Salland zorgverzekering afsluiten. Ook als je niet in verzorgingsgebied woont van de Salland zorgverzekering. Met een ZorgDirect zorgverzekering profiteer je van een ruime zorgkeuze maar ook van een scherpe premie. Je regelt daarbij je zorgzaken eenvoudig online.

Deze ZorgDirect zorgverzekering is ook een label van Eno Zorgverzekeraar N.V. De basisverzekering van deze nieuwe Salland ZorgDirect zorgverzekering wordt wordt aangeboden voor een premie van € 114,95 per maand. Dit is de premie voor de basisverzekering met alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Als je gebruik maakt van de collectiviteitskorting “Online Gemak” komt de premie zelfs uit op € 105,75 per maand.

ZorgDirect basisverzekering

De Salland ZorgDirect basisverzekering kun je afsluiten voor een premie van € 114,95 per maand. Deze premie is iets hoger dan de premie van afgelopen jaar. Door de collectiviteitskorting van “Online Gemak” valt de premie lager uit en komt deze uit op € 105,75 per maand. Als je vrijwillig voor een hoger eigen risico kiest kan de premie nog lager uitvallen. Je kan kiezen uit verschillende bedragen aan eigen risico.  Als je voor het maximale eigen risico kiest van 885 euro per jaar, komt de premie zelfs uit op € 88,25 per maand. Dit is de premie met de korting via Online Gemak.

Met de Online Gemak collectiviteit krijg je dus een korting op de premie van de basisverzekering. Deze collectiviteit is niet verplicht. Bij de keuze voor Online Gemak kies je voor het online regelen van je zorgzaken. ZorgDirect stuurt je in de toekomst alle informatie en documenten digitaal. Ook je zorgpolis ontvang je dan digitaal.

Dit jaar heeft de ZorgDirect zorgverzekering een nieuw logo gekregen. Ook de site en de reclame uitingen zijn op deze nieuwe stijl aangepast. Met opvallende kleuren combinaties van paars, licht blauw en wit heeft het merk een frisse uitstraling. De relatie met de Salland verzekering is in het logo verdwenen.

ZorgDirect Zorgverzekering voordelen

Ook de Salland ZorgDirect zorgverzekering is een label van Eno Zorgverzekeraar. Je profiteert met de ZorgDirect zorgverzekering direct van ruim 150 jaar van Eno Zorgverzekering. Met deze relatief nieuwe zorgverzekering kiest de verzekeraar voor een polis die gericht is op bewuste klanten. Klanten die van een no-nonsense aanpak houden. Consumenten die graag de zaken online regelen maar wel een goede zorgverzekering willen hebben. ZorgDirect geeft op haar site aan dat je als verzekerden van de volgende voordelen kan profiteren:

 • uitstekende zorg met scherpe premie
 • altijd gecontracteerde zorg in de buurt
 • Online regelen van zorgzaken en online declareren
 • Ruime aanvullende zorgverzekeringen
 • Gespreid betalen van eigen risico mogelijk
 • Mijn ZorgDirect 24 uur per dag beschikbaar
 • Binnen vijf werkdagen betalen van de zorgnota’s

ZorgDirect zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking vanuit de basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering van ZorgDirect. Hierbij heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • ZorgDirect Start, premie vanaf € 5,85 per maand, oa 100% voor zorg in een EU-, EER-, geen werelddekking, max 6x fysiotherapie, anticonceptie tot maximaal € 100,00
 • ZorgDirect Extra, premie vanaf € 8,50 per maand, extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en –middelen, max 9x fysiotherapie, anticonceptie tot maximaal € 100,00
 • ZorgDirect Plus, premie vanaf € 19,95 per maand, oa 100% voor zorg in een EU-, EER-, wereld maximaal € 20.000,- per jaar, max 15x fysiotherapie, anticonceptie tot maximaal € 100,00
 • ZorgDirect Top, premie vanaf € 32,50 per maand, oa 100% voor zorg in een EU-, EER-, wereld maximaal € 20.000,- per jaar, max 25x fysiotherapie, anticonceptie tot maximaal € 100,00

De getoonde premies van de aanvullende zorgverzekering zijn zonder eventuele collectiviteitskorting. Bij ZorgDirect zijn de premies voor de aanvullende verzekeringen gelijk gebleven ten opzichte van het jaar ervoor. Zie voor het volledige en actueel overzicht van de dekking en vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen de site van Salland ZorgDirect verzekering.

Dekking Aanvullende zorgverzekering aanpassen

Bij de zorgverzekering van Salland ZorgDirect kun je tijdens het jaar de dekking van de aanvullende zorgverzekering laten ingaan of verhogen. Dit kun je regelen via jouw persoonlijke omgeving op de website van ZorgDirect. Deze wijziging gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op het moment dat je de wijzing hebt aangegeven.

Vanaf dat moment zal ook de premie aanpassing voor deze wijzigen worden doorgevoerd. Let daarbij wel op dat je een wachttijd hebt van zes maanden voordat je van de dekking uit een nieuwe aanvullende verzekering kan profiteren. Tot die tijd krijg je alleen de vergoeding vanuit de eerdere, minder uitgebreide aanvullende zorgverzekering. Kijk dus goed of het aanpassen van de hoogte van de dekking echt zin heeft.

Salland ZorgDirect tandartsverzekering

Bij de Salland ZorgDirect zorgverzekering kun je ook een tandartsverzekering sluiten. Deze tandartsverzekeringen vergoeden 75% van alle kosten tot een maximaal bedrag per jaar. Let op: Dit percentage is lager dan afgelopen jaar. Toen kreeg je nog een vergoeding van 80% van de kosten.

Je kunt bij Salland ZorgDirect uit de volgende tandartsverzekeringen kiezen:

 • TandExtra, premie vanaf € 11,- per maand, vergoeding tot maximaal € 250,- per kalenderjaar
 • TandExtra, premie vanaf € 20,00 per maand, vergoeding tot maximaal € 500,- per kalenderjaar
 • TandTop, premie vanaf € 35,00 per maand, vergoeding tot maximaal € 1.000,- per kalenderjaar

De getoonde premies zijn exclusief een eventuele collectiviteitskorting. De premies voor de tandartsverzekeringen bij de ZorgDirect polis zijn gelijk gebleven ten opzicht van vorig jaar. Maar zoals aangegeven is de vergoeding wel iets lager.

Zie de site van Salland ZorgDirect zorgverzekering voor een actueel en volledig overzicht van de Salland vergoedingen uit deze tandartsverzekeringen en de verzekeringsvoorwaarden. Op haar site geeft Salland ZorgDirect aan dat de Tandplus dekking de meest gekozen tandartsverzekering is bij haar verzekerden.

Ook bij deze tandartsverzekering kun je tijdens het jaar afsluiten of in dekking verhogen. Kijk op de site van Salland Zorgdirect om te zien of hierbij ook een wachttijd van toepassing is.

Orthodontie vergoedingen ZorgDirect

Voor de vergoedingen bij Orthodontie heeft ZorgDirect een speciale informatie pagina. Voor verzekerden ouder dan 18 jaar geeft ZorgDirect meestal geen vergoeding. Alleen in uitzonderlijke gevallen krijg je een vergoeding. Hierbij moet je denken aan ernstige groei- of ontwikkelingsstoornis van het tandkaakmondstelsel. Zonder medische noodzaak dus geen vergoeding voor orthodontie.

Voor kinderen is er wel een vergoeding voor orthodontie. De kinderen moeten dan wel een tandartsverzekering hebben.

Nieuw in 2017 bij ZorgDirect zorgverzekering

Blijf in Beweging is waar ZorgDirect voor staat geeft het aan op de website. Daarom is de verzekeraar ook continue op zoek naar verbeteringen in product en dienstverlening. ZorgDirect wil de verzekerden ook helpen om in beweging te blijven. Zowel mentaal als fysiek. Hiervoor biedt het in 2017 de volgende extra’s aan:

 • Zorggids, voor al je vragen over de zorg, één persoon die je helpt om op tijd op de juiste plek te komen
 • GRIP, een online tool om te werken aan het verbeteren van je energieniveau. Verlagen van stress en vergroten van je effectiviteit.
 • Bedrijfszorg, voor één consult per kalenderjaar bij een bedrijfsarts
 • Appstore, verzameling van applicaties gericht op persoonlijke ontwikkeling en fysieke beweging. Haal eruit wat erin zit.
 • Korting op Fitbit activity tracker, € 20,00 korting op de activity tracker voor ZorgDirect verzekerden. Je kunt kiezen uit de Fitbit Charge 2 of de Fitbit flex 2, deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je ontvangt als verzekerde een kortingsbon die je kan inleveren bij ParaDigit.

Zie voor de voorwaarden van de de Fitbit korting actie de site van ZorgDirect. Dara kun je ook meer lezen over de extra’s die de verzekeraar in 2017 heeft voor de verzekerden.

Goede beoordeling Salland zorgverzekering

Op de site van de Salland verzekering Deventer  zie je een overzicht van de mooie positieve beoordelingen die Salland heeft gekregen voor de standaard zorgverzekering. Deze ZorgDirect polis is nieuw, daarvan zijn nog onvoldoende reacties van bekend. De ZorgDirect zorgverzekering is ook een Eno Salland zorgverzekering. Eno heeft daarnaast nog de standaard Salland Ziektekostenverzekering en HollandZorg in het assortiment.

De informatie over de Salland ZorgDirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 29 december 2016)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties