Promovendum Zorgverzekering 2017

promovendum zorgverzekering 2017Voor de Promovendum zorgverzekering is ook dit jaar weer veel reclame gemaakt. Wel iets minder dan afgelopen jaren. De Promovendum verzekering is een zorgverzekering voor de hoger opgeleiden. De Promovendum zorgverzekering is volgens de verzekeraar één van de laagste premies van Nederland, zonder eigen risico. De verzekeraar is er speciaal voor de hoger opgeleiden, middelbaar en hoger personeel. De verzekeringsproducten van Promovendum zijn speciaal op deze doelgroep aangepast.

Door deze doelgriep benadering kan de verzekeraar zeer scherpe premies aanbieden voor verzekeringen met uitstekende voorwaarden. Volgens de verzekeraar zijn ze de nummer één verzekeraar voor hoger opgeleiden. Promovendum scoort met een gemiddelde klantenwaardering van 9,1 ook hoog op klanttevredenheid (27/12).

Promovendum zorgverzekering zonder eigen risico

Ook voor de zorgverzekering 2017 zet Promovendum in voor een lage premie voor de zorgverzekering. De premie voor de basisverzekering is al vanaf € 97,90 per maand. Inclusief het collectiviteitskorting en het Extra Promovendumvoordeel. Iedereen profiteert van deze collectiviteitskorting. Bij de Promovendum zorgverzekering heb je een vrij zorgkeuze. Je bepaalt dan zelf naar welke apotheek, huisarts of tandarts je gaat.

Als je voor een vrijwillig hoger eigen risico kiest, is de premie voordeliger. Met het maximale eigen risico betaald je voor de Promovendum verzekering € 82,90 per maand. Je korting is bij Promovendum dus 15 euro per maand.

Studenten kunnen bij Promovendum een studentenzorgverzekering afsluiten. Op de site kun je snel een premieberekening uitvoeren. Je betaald voor de studentenzorgverzekering € 96,90 per maand. Waarbij de verzekeraar je ook adviseert ten aanzien van de te kiezen dekking voor de Promovendum zorgverzekering. Als student kun je in de berekening meteen de zorgtoeslag meenemen bij de premie voor de Promovendum studentenverzekering. Je kunt bij de studentenzorgverzekering van Promovendum geen extra eigen risico kiezen.

Promovendum Zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking van de Promovendum zorgverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Hierbij heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Primair, premie vanaf € 11,90 per maand, fysiotherapie 80% (€ 150), geen orthodontie tot 18 jaar, Alternatieve geneeswijzen 80% (€ 150), anticonceptie 100%
  • Royaal, premie vanaf € 14,90 per maand, fysiotherapie 100% (€ 300), 100% sterilisatie, 1 SOA consult, Alternatieve geneeswijzen 100% (€ 300), anticonceptie 100%
  • Optimaal, premie vanaf € 30,90 per maand, fysiotherapie 100% (max 20 behandelingen), orthodontie tot 18 jaar 80% (onbeperkt), Alternatieve geneeswijzen 100% (€ 500), anticonceptie 100%
  • Excellent, premie vanaf € 54,90 per maand, fysiotherapie 100% (max 40 behandelingen), 100% orthodontie tot 18 jaar, Alternatieve geneeswijzen 100% (€ 500) en 70% (€ 500 – € 750), anticonceptie 100%

Zie de site van verzekeraar Promovendum voor een volledig overzicht van de Promovendum vergoedingen bij de verschillende dekkingen. Op de site staan ook de polisvoorwaarden. De premies voor de meeste aanvullende verzekeringen zijn met een euro verhoogd. De premie van de Excellent verzekering is fors bijgesteld. Deze is in 2017 5 euro per maand duurder dan in 2016.

Wijziging dekking aanvullende zorgverzekering

De dekkingen van deze aanvullende zorgverzekeringen zijn wel aangepast. Promovendum hanteert nu een maximaal bedrag per behandeling voor alternatieve geneeswijzen. Dit maximum is vastgesteld op € 30 per behandeling. Ook is de hoogte van de vergoeding voor fysiotherapie bij bepaalde verzekeringen omhoog bijgesteld.

De dekking voor orthodontie heeft geen maximaal bedrag meer. Helaas krijg je nog maar 80% vergoeding voor orthodontie behandelingen tot 18 jaar. Bij het kiezen van de aanvullende zorgverzekering moet je dus goed opletten of de nieuwe dekking bog wel past. Misschien is de premie wel iets voordeliger maar sluit de dekking niet meer aan.

Tandartsverzekering bij Promovendum

Promovendum heeft ook verschillende tandartsverzekeringen met verschillende vergoedingen. Voor een tandartsdekking kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

  • Primair, premie vanaf € 13,90 per maand, dekking € 250 per jaar en vergoeding van 100%,
  • Royaal, premie vanaf € 26,90 per maand, dekking € 500 p/j en vergoeding van 100%,
  • Optimaal, premie vanaf € 37,90 per maand, dekking € 1.000 p/j en vergoeding van 100% tot eerste € 500, 70% van overige € 500.
  • Excellent, premie vanaf € 57,90 per maand (zie geen extra informatie over deze dekking)

Dit was de meest uitgebreide Promovendum tandartsverzekering. De dekking van de Optimaal tandartsverzekering is aangepast. De 100% vergoeding wordt alleen nog maar over de eerste 500 euro gegeven. Dit was vorig jaar nog over de eerste 750 euro. Voor de Optimaal tandartsverzekering en Excellent tandartsverzekering gelden acceptatievoorwaarden.

Bekijk de site van Promovendum voor een volledig en actueel overzicht van de vergoedingen en dekkingen bij de verschillende tandartsverzekeringen. Voor de uitgebreide beschrijving van de voorwaarden verwijst Promovendum naar haar polisvoorwaarden. Op de site staan ook nog de vergoedingen vanuit de Promovendum zorgverzekering 2014 en Promovendum zorgverzekering 2014.

Promovendum zorgverzekering declareren

Bij de Promovendum zorgverzekering kun je eenvoudig online de zorgnota’s indienen. Daarvoor gewoon even inloggen op mijn.promovendum.nl. Daar kan je het online Promovendum declaratieformulier invullen. Je kunt de declaraties ook indienen per post. Het declaratieformulier kun je downloaden van de site van de verzekeraar. Je kunt het formulier ook telefonisch aanvragen. Het telefoonnummer dat je kan bellen staat op de site van de verzekeraar. Promovendum geeft aan dat 99% van de declaraties voor de Promovendum ziektekostenverzekering in 5 werkdagen zijn afgehandeld.

Helaas heeft de verzekeraar nog niet de beschikking over een mobiele app voor het indienen van de zorgnota’s of het raadplegen van de verzekeringsgegevens.

Geen Wachttijden bij Promovendum

Promovendum geeft aan dat het geen wachttijden hanteert bij de aanvullende zorgverzekeringen. Je kunt direct gebruik maken van de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen. Voor de aanvullende verzekering Excellent gelden wel acceptatievragen. Deze acceptatievragen worden ook toegepast bij de Optimaal tandartsverzekering.

Betaalafspraken Eigen Risico en Eigen Bijdrage

Je kunt contact opnemen met Promovendum als jet het bedrag aan eigen risico niet direct kan betalen. Dit geldt ook voor een eventuele eigen bijdrage. Samen met Promovendum kun je dan kijken of een gespreide betaling ingeregeld kan worden. Bij Promovendum is dit geen standaard regeling. Het gaat dus om eventueel maatwerk.

Servicepakket en Kortingsregelingen Promovendum

Als je een zorgverzekering hebt bij Promovendum kun je profiteren van het Servicepakket en verschillende kortingen. Met je Promovendum zorgpas krijg je korting bij bijvoorbeeld sportscholen of op brillen en lenzen of geniet je met korting bij luxe wellnessresorts. Zie de site van Promovendum voor meer informatie over deze extra kortingen bij de Promovendum zorgverzekering.

Met het servicepakket kun je ook korting krijgen op brillen en lenzen. Bijvoorbeeld 20% korting op een complete bril (glazen en montuur). Ook op een zonnebril kun je een korting krijgen van 20%. Promovendum geeft hierbij aan eerst even naar de actievoorwaarden te vragen. Naast deze kortingen kun je als klant van Promovendum van nog meer voordelen profiteren. Zie daarvoor de site van de verzekeraar.

De informatie over de Promovendum zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties