Pro Life Zorgverzekering 2017

pro life zorgverzekering 2017De Pro Life zorgverzekering is een uniek verzekering. Een zorgverzekering met een christelijke visie op zorg en verzekeren. De organisatie biedt een zorgverzekering die past bij de principes en visie op het leven. Pro Life helpt haar klanten zorg te vinden die bij de verzekerde pas. Zowel de reguliere zorg als christelijke zorg. De ProLife zorgverzekering is al verkrijgbaar vanaf €117,45. Hierbij kies je voor de Principe Polis. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, valt de premie lager uit.

Pro life Zorgverzekering basisverzekering

De basisverzekering heeft de Principe polis. Deze Principe Polis is een zorgverzekering waarbij leven zorg, aandacht en bescherming krijgt. Zo worden vanuit de Pro Life zorgverzekering geen vergoedingen gegeven voor medisch handelen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Op de site geeft de verzekeraar uitleg over de behandelingen die zijn uitgesloten van vergoeding bij de Principe polis. Je hebt geen dekking voor onder andere:

 • Abortus provocatus, uitgezonderd de vitale indicatie
 • Opzettelijk levensbeëindigend handelen
 • In Vitro Fertilisatie (IVF), op basis van restembryo’s of geslachtscellen van anderen dan wettelijke partner,
 • Geslachtsveranderende ingrepen
 • Genetisch onderzoek, met risico op doden van ongeboren vrucht.

Bij ProLife kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • Principe Polis, premie vanaf € 1117,45 per maand, met zeer ruime keuze uit zorgverleners, 75% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg.
 • Principe Polis Restitutieverzekering, vanaf € 121,75, ook bij iet gecontracteerde zorg 100% vergoeding.

Als je voor een hoger eigen risico kiest, krijg je een lager premie. Bij het maximale eigen risico krijg je een korting van € 20,00 op de premie van de Pro Life zorgverzekering.

Met veel reguliere en christelijke zorgverleners heeft Pro life zorg een contract gesloten. Bij deze gecontracteerde zorg betaald Pro Life de zorgverlener rechtstreeks. Bij niet gecontracteerde zorg kan het voorkomen dat je niet het gehele bedrag van de kosten vergoed krijgt. Soms kom je bij deze niet gecontracteerde zorg helemaal niet in aanmerking voor een vergoeding. Op de site van Pro Life kun je gebruik maken van de zorggids om te bepalen met welke zorgverleners een contract gesloten is.

Zie de site van Pro Life met een actueel overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden voor de basisverzekering van de Principe polis. Let erop dat de dekking van de principe polis is verlaagd van 80% naar 75% dit jaar.

Pro Life zorgverzekering aanvullend

De dekking van de gekozen basisverzekering kun je aanvullend door te kiezen voor een aanvullende Pro Life zorgverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Pro Life Smallpolis, vanaf € 7,00 p/mnd, oa 9 behandelingen fysiotherapie,
 • Pro Life Mediumpolis, vanaf € 17,95 p/mnd, oa 12 behandelingen fysiotherapie, 100% kraampakket, max € 320,- per jaar alternatieve zorg en max € 40,- per dag
 • Pro Life Largepolis, vanaf € 33,50 p/mnd, oa 27 behandelingen fysiotherapie, 100% kraampakket, max € 440,- per jaar alternatieve zorg en max € 40,- per dag
 • Pro Life Extra Largepolis, vanaf € 63,50 p/mnd, oa fysiotherapie 40 behandelingen, 100% kraampakket, max € 600,- per jaar alternatieve zorgen max € 40,- per dag, orthodontie tot max. € 750,-

Bij alle aanvullende verzekeringen heb je een werelddekking bij spoedeisende hulp in het buitenland. Ook heb je bij alle verzekeringen een dekking van max. € 115,- per dag, max. 13 weken voor een verblijf in een hospice.

Zie de site van Pro Life voor meer informatie over de dekkingen en Pro Life NL vergoedingen van de aanvullende Pro Life zorgverzekering.  Gebruik op deze site ook de vergoedingenzoeker.

Korting via Pro Life collectiviteit

Ook Pro Life heeft met een aantal werkgevers en partners afspraken gemaakt over de zorgverzekering. Daarnaast heeft Pro Life afspraken gemaakt met verschillende ledenorganisaties. Op de site an Pro Life kun je op zoeken van welke collectiviteiten je kan profiteren. Op de site staan de volgende voorbeelden genoemd:

 • EO (Evangelische Omroep)
 • Helpende Handen
 • RMU (Reformatorisch Maatschappelijke Unie)
 • CGMV (CGMV is een vakorganisatie voor christenen)
 • NPV Reformatorisch Dagblad
 • VBOK
 • Unie KBOW
 • Eleos in Amersfoort

Kiezen voor Christelijke zorg bij Aanvullende verzekering

Bij de aanvullende verzekering van Pro Life zorgverzekering kun je ook kiezen voor christelijke zorg. Hierbij kun je denken aan:

 • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • Kraamzorg
 • Verblijf in Hospice
 • extra zorg rondom levenseinde
 • cursus Sensiplan of FertilityCare of de Lady Comp, Baby Comp of Pearly

Op de site van Pro Life kun je via de zorggids de zorgverleners opzoeken waarmee afspraken zijn gemaakt. Christelijke zorgverleners kan je vinden op ikzoekchristelijkehulp.nl. Op de site ook meer informatie over het keurmerk Christelijke Zorg. Soms is dit keurmerk een voorwaarde voor een vergoeding van de Pro Life zorgverzekering.

Voorheen verzekerd bij DVZ?

Op de site van verzekeraar Pro Life staat specifieke informatie voor verzekerden die voorheen verzekerd waren via DVZ. Op deze pagina’s wordt uitleg gegeven over de Principe Plus Polis 1 t/m 4 sterren of en de  Tandarts Polis 1 t/m 4 sterren. De DVZ zorgverzekering worden niet meer aangeboden maar je kan wel de dekking wijzigen of een gezinslid bijschrijven. Voor deze aanpassingen wordt uitleg gegeven ten aanzien van het sterren niveau van DVZ en de bijhorende dekking en vergoedingen.

Pro Life tandartsverzekering

Bij de zorgverzekering van Pro Life kun je ook een tandartsverzekering afsluiten voor de  dekking voor eventuele kosten van een behandeling van de tandarts of mondhygiënist. Pro Life heeft de volgende tandartsverzekeringen:

 • Pro Life Tand Small, vanaf € 13,95 per maand, oa Maximale vergoeding € 250,-
 • Pro Life Tand Medium, vanaf € 23,50 per maand, oa Maximale vergoeding € 500,-
 • Pro Life Tand Large, vanaf € 35,50 p/m, oa Maximale vergoeding €1.000,-

De premies voor deze tandartsverzekeringen zijn iets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Het Tand Small pakket is 5 cent per maand goedkoper. De andere tandartsverzekeringen zijn iets duurder per maand. Let op dat bij de Tand Large dekking is een medische acceptatie noodzakelijk. De basis behandelingen van de tandarts worden voor 100% vergoed. Voor overige behandelingen krijg je 75 % vergoeding tot het maximale bedrag. Bijvoorbeeld bij kronen, bruggen en implantaten.

Orthodontie voor kinderen tot 18 wordt niet vergoed vanuit een de Pro Life tandartsverzekering. Hiervoor moet je een aanvullende verzekering Mediumpolis, Largepolis en Extra Largepolis. Orthodontie vanaf 18 jaar wordt vergoed vanuit de Extra Largepolis.

Online zorgzaken regelen bij Pro Life

Bij de christelijke zorgverzekeraar Pro Life kun je veel zorgzaken online regelen. Met je DigId kun je inloggen op Mijn Pro life, de plek waar je alle zaken rondom jouw zorgverzekering kunt regelen. Via deze persoonlijke omgeving kun je bij Pro Life NL declareren. Dit door eenvoudig de nota’s van de zorgleners online in te dienen. Maar bij de Pro Lief zorgverzekering kun je ook declaraties indienen met de gratis declaratie-app van Pro Life zorgverzekering. Deze app is beschikbaar via de App Store van Apple og Google Play.

De informatie over de Pro Life zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties