PNOzorg Zorgverzekering 2017

pnozorg zorgverzekering 2017Met de PNOzorg zorgverzekering kies je voor 100% vrije zorgkeuze. En volgens de verzekeraar voor een lage zorgpremie. Al 9 jaar lang behoort deze zorgverzekering tot de drie beste zorgverzekeringen geeft PNOzorg op haar site aan. PNOzorg is meer dan 60 jaar actief als specialist in de zorgverzekeringen. Speciaal voor mensen die werken in de media of creatieve sector.

Ondanks een doelgroep benadering kan iedereen de PNO zorgverzekering afsluiten. Bij de PNOzorg zorgverzekering bepaal je zelf welke huisarts, apotheek of ziekenhuis je kiest zonder daarvoor iets bij te betalen. PNO kiest voor een zorgverzekering met heldere prijzen, ruime vergoedingen en een optimale keuzevrijheid.

Bij een PNOzorg zorgverzekering profiteert iedereen van een collectiviteitskorting. Een individuele korting. Een ZZP korting of korting via een werkgever. De premie voor de PNO basisverzekering is € 109,94 per maand (inclusief 8% collectiviteitskorting). Dit op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico dan kan de maandpremie zelfs dalen naar € 84,94 per maand. Bij het maximale eigen risico van 885 euro krijg je 25 euro korting per maand.

Deze premies van de PNO zorgverzekering liggen hoger dan vorig jaar

PNOzorg zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft PNOzorg een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • 100% Vrije zorgkeuze van huisarts en ziekenhuis voor iedereen
 • Iedereen profiteert van Collectiviteitskorting
 • Prime dekking voor redelijke prijs met 15% korting: PNO Keuze
 • uitstekende klantenservice, 8,2 waardering voor dienstverlening
 • Zet dekkingen uit die je niet wilt
 • Uitstekende App, Snel declareren met handige App
 • Persoonlijke ondersteuning door ZorgConsulent

De hoge klantwaardering van 8,2 is gelijk aan de klantwaardering in 2016. Met deze constante hoge klantwaardering hoort PNOzorg tot de top 3 van beste zorgverzekeraars. Dit zijn d resultaten van de Klantmonitor zorgverzekeringen 2016 van SAMR (Voorheen MarketResponse). Op de site van PNOzorg lees je meer over deze waardering.

PNOzorg zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking van de PNO basisverzekering kun je bij PNOzorg uitbreiden door te kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Voor iedereen is er keuze. Of je nu een uitgebreid pakket aan dekkingen wilt hebben of alleen maar een beetje extra dekking. PNOzorg biedt de volgende mogelijkheden aan aanvullende verzekeringen:

 • Start, vanaf € 6,75 per maand, oa. Fysiotherapie, max 9 behandelingen, orthodontie geen vergoeding, brillen en contactlenzen geen vergoeding
 • Standaard, vanaf € 10,70 per maand, oa Fysiotherapie, max 9 behandelingen, Orthodontie tot 18 jaar geen vergoeding, Alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen max. € 100,-, Brillen en contactlenzen € 100,- per 2 jaar
 • Keuze: vanaf € 21,78 per maand, oa Fysiotherapie, max 9 behandelingen, Orthodontie tot 18 jaar max 500 euro, Alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen max. € 250,-, Brillen en contactlenzen € 125,- per 2 jaar,
 • PNO Extra ruime gezinsdekking: vanaf € 41,00 per maand, oa max Maximaal 26 behandelingen fysiotherapie, vaccinaties max 100 euro, Orthodontie tot 18 jaar 100%.
 • PNO Compleet zorgeloos verzekerd: vanaf € 66,75 per maand, oa 100% fysiotherapie, vaccinaties max 150 euro, hospice 100%, Orthodontie tot 18 jaar 100%.

Zie de site van PNOzorg voor een actuele overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden die door PNOzorg worden gehanteerd. Voor de aanvullende verzekeringen van PNO Extra en PNO compleet is een medische selectie van toepassing. Dit op basis van medische vragen. De hierboven getoonde premies zijn inclusief een collectiviteitskorting van 10%.

De aanvullende dekking “Keuze” is bij PNO zorg het meest gekozen. Hierbij kun je zelf de modules kiezen.

PNO Keuze met keuzevoordeel

Bij PNO Keuze kun je zelf bepalen welke modules je wilt meeverzekeren. Je kunt ook bepaalde modules niet selecteren. Dit levert je dan extra keuzevoordeel op. Je dekking vanuit de aanvullende verzekering is wel minder dan de standaard PNO standaard verzekering. Maar je hebt de dekking van de aanvullende zorgverzekering wel aangepast op jouw persoonlijke behoefte. De extra korting die je met het keuzevoordeel krijgt is 15%. De premie met deze extra korting komt dan uit op € 18,51 per maand. Zie de site van PNOzorg voor meer informatie over alle vergoedingen en voorwaarden bij de verschillende aanvullende verzekeringen bij de PNO zorgverzekering.

De korting van 15% krijg je als je 3 modules uitzet in de aanvullende verzekering PNO Keuze. Bijvoorbeeld Zorg in verband met geboorte of Vormen van Therapie.

Het is bij PNOzorg mogelijk om alleen een aanvullende zorgverzekering te sluiten zonder dat je een basisverzekering afsluit bij PNOzorg. Je betaalt dan wel een hogere premie voor deze  aanvullende dekking. De verhoging is 50%.

PNOzorg tandartsverzekeringen

Wil je een extra dekking voor eventuele tandheelkundige zorg, dan kun je bij PNOzorg ook een tandartsverzekering afsluiten. Bij PNOzorg heb je bij de tandartsverzekering verschillende keuze mogelijkheden. Hierbij kun je kiezen uit:

 • Tand Start, als je weinig kosten verwacht: € 13,40 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 250 per jaar, geen orthodontie, Ongevallen dekking max. € 2500,-
 • Tand Standaard, als je liever minder risico neemt: € 24,25 per ma and, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 500 per jaar, orthodontie max 800 euro, Ongevallen dekking max. € 2500,-
 • Tand Extra, als je veel zorg besteedt aan je gebit: € 37,50 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 850 per jaar, orthodontie max 1.200 euro, Ongevallen dekking max. € 5000,-
 • Tand Compleet, zorgeloos verzekerd: € 48,95 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 1.100 per jaar, orthodontie max 1.600 euro, Ongevallen dekkin gmax. € 5000,-

De getoonde premies voor de tandartsverzekering zijn inclusief de collectiviteitskorting van 10%. Tandheelkundige hulp wordt voor 80% vergoed tot het maximale bedrag per jaar. De premies voor 2017 liggen iets hoger dan de premies van het jaar daarvoor. Als je kiest voor een Tandarts Extra of een Tandarts Compleet verzekering geldt een medische selectie en moet je een aantal vragen over conditie gebit en tandvlees beantwoorden. De tandartsverzekering Tand Start is bij PNOzorg het meest gekozen afgelopen jaar.

Een PNOzorg tandartsverzekering kun je sluiten zonder dat je een basisverzekering bij PNOzorg afsluit. Je moet dan wel 50% extra premie betalen voor deze tandartsverzekering. Zie de site van PNOzorg voor meer informatie over de vergoedingen bij de verschillende tandartsverzekeringen.

PNOzorg zorgverzekering voor ZZP’ers

PNOzorg heeft met haar zorgverzekering een goede zorgverzekering voor ZZP’ers. Als zelfstandig ondernemer profiteer je van 8% korting op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekering en de tandverzekering. In de aanvraag geef je aan dat je zzp’er bent. Ook Als ZPP’er profiteer je van de voordelen van een PNOzorg zorgverzekering:

 • Keuzevrijheid: je kiest bij ons zelf je arts en ziekenhuis
 • Collectiviteitskorting voor ZZP
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Op maat verzekering met 15% korting: PNO Budget
 • Persoonlijke ondersteuning door onze ZorgConsulent
 • Met de Zo-Weer-Fit service binnen 5 werkdagen eerste behandeling of consult

Korting op premie PNOzorg zorgverzekering

De premie van de zorgverzekering betaal je standaard per maand. Bij PNOzorg je kiezen voor andere betaaltermijnen. Dit levert je een extra korting op. Je kunt de volgende kortingen krijgen:

 • 0,5% korting bij betalen per kwartaal
 • 1,0% korting bij betalen per half jaar.
 • 2,0% korting bij betalen per jaar.

Eenvoudig declareren bij PNOzorg

Voor het indienen van een declaratie voor de zorgverzekering kun je ook bij PNOzorg gebruik maken van een mobiele App. Deze zijn kun je verkrijgen via de Apple App Store en Google Play. Via deze App kun je ook zorgpassen vragen. Zorgpassen voor jezelf maar ook voor de meeverzekerde gezinsleden. Naast de zorgpasgegevens bevat de app belangrijke telefoonnummers zoals een hulpnummer voor in het buitenland en het telefoonnummer van de PNO ZorgConsulent.

Declaraties ingediend via de mobiele App worden binnen 5 dagen verwerkt geeft PNOzorg aan.

Je kunt ook ervoor kiezen om online te declareren. Je gaat naar Mijn PNO op het internet. Daar kun je inloggen met je PNOzorg login gegevens of je DigiD. Bij PNO ben je niet afhankelijk van het DigiD om te kunnen inloggen bij MijnPNO Zorg.

Bij PNOzorg kun je ook je zorgdeclaraties indienen door gebruik te maken van het declaratie formulier. Dit formulier kun je downloaden van de internetsite van de verzekeraar. Op de site staat ook aangegeven wat het adres is van PNOzorg voor het indienen van de formulieren. PNOzorg stuurt je direct een nieuw formulier naar ontvangst van een declaratieformulier.

Als je een vergoeding wilt hebben voor zittend vervoer heb je eerst toestemming nodig. Daarvoor heeft PNOzorg een speciaal aanvraagformulier. Ook voor het declareren van de kosten voor zittend vervoer heb je een speciaal formulier nodig.

PNOzorg Zorgverzekering wint prijzen

Met haar PNOzorg zorgverzekering heeft de organisatie al veel prijzen in de wacht weten te slepen. De zorgverzekering was in 2015 al zeven jaar op rij uitgeroepen tot de beste zorgverzekeraar van Nederland. Zoals aangegeven kreeg PNOzorg vijf jaar op rij via Kiesbeter.nl het predikaat beste zorgverzekering. In mei van 2013 werd de zorgverzekeraar door Marketresponse uitgeroepen als beste zorgverzekeraar. En ook in 2014 koos Marketresponse PNOzorg als beste zorgverzekeraar. De verzekeraar is hier trots op en vermeld dat ook duidelijk op de internet site. En dan kan je ook nog profiteren van een vrije zorgkeuze

De informatie over de PNOZorg zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de informatie over de PNO zorgverzekering 2014, 2015 en PNOzorg 2016  verwijzen we je graag naar de pagina over het specifieke verzekeringsjaar.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties