PMA Zorgverzekering 2016

PMA Zorgverzekering 2016Dit is de informatie over de PMA zorgverzekering 2016. Bekijk hier de actuele informatie over de PMA zorgverzekering.

Een PMA Zorgverzekering is een voordelige zorgverzekering. Je kiest bij PMA voor een zorgverzekering waarbij je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kan. De PMA Zorgverzekering is een voordelige Menzis zorgverzekering. De PMA Zorgverzekering is volgens PMA het grootste consumenten collectief van Nederland. PMA staat voor “Positive Mental Attitude” en is al meer dan 23 jaar actief in Nederland.

In 2015 zag PMA het aantal PMA zorgverzekeringen uitkomen op meer dan 450.000 verzekerden. Via het PMA collectief kun je voordelige verzekeringen afsluiten maar ook profiteren van veel andere kortingsproducten en voordelen. PMA roept een ieder op om de premie berekening op de site uit te voeren en te bepalen of je ook op de premie van jouw zorgverzekering kan besparen.

PMA zorgverzekering 2016 basisverzekeringen

Bij PMA kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Je hebt de keuze uit een restitutiepolis, naturaverzekering maar dit jaar kun je ook een budgetpolis kiezen. Op haar sit geeft PMA geeft aan dat de meest gekozen basisverzekering de naturapolis is.

 • Menzis Basis Voordelig , vanaf € 88,00 per maand na verrekening van de PMA Bonus, naturaverzekering, eigen huisarts, beperkte zorgkeuze voor vijf ziekenhuisbehandelingen, 35.000 zorgaanbieders,
 • Menzis Basis , vanaf € 96,76 per maand na verrekening PMA Bonus, naturaverzekering, zeer ruime zorgkeuze, eigen huisarts en apotheek, alle ziekenhuizen bij spoedeisende hulp, meer dan 35.000 aangesloten zorgaanbieders. Dit zijn de zorgverleners die een overeenkomst hebben met zorgverzekeraar Menzis. Zorg bij niet gecontracteerde zorg wordt 75% vergoed tot maximum van het tarief dat Menzis heeft gecontracteerd.
 • Menzis Basis Vrij , vanaf € 99,32 per maand na verrekening van PMA Bonus, restitutieverzekering, alle kosten vergoed bij gecontracteerde zorg, vrije zorgkeuze, basis vergoeding bij niet gecontracteerde zorg (op basis van normbedrag)

Polisvoorwaarden PMA zorgverzekering

De hierboven getoonde premiebedragen van de verschillende PMA 2016 basisverzekeringen zijn op basis van het wettelijk verplichte eigen risico. En inclusief de collectiviteitskorting via de PMA bonus. Zie de site van PMA voor meer informatie over de polisvoorwaarden en de volledige dekking van de aanvullende verzekeringen.

Kies je voor een vrijwillig hoger eigen risico, kan de premie voor de gekozen basisverzekering nog lager uitvallen. Deze besparing op de premie kan uitkomen op 20 euro per maand. Het eigen risico is alleen van toepassing op de basisverzekering. Niet op de aanvullende verzekeringen of een tandartsverzekering. De maximale besparing bij het maximale eigen risico is dit jaar iets lager.

PMA Zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking van de gekozen PMA basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een PMA aanvullende dekking. Hierbij wordt iedereen geaccepteerd. Je kunt dit jaar al een aanvullende PMA zorgverzekering afsluiten vanaf €  6,25 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende opties:

 • ExtraVerzorgd 1 premie vanaf €  6,25 per maand, fysiotherapie 9 behandelingen, sportmedisch advies max 100 euro, geen dekking alternatieve therapie, stottertherapie € 200,
 • ExtraVerzorgd 2 premie vanaf €  17,37 per maand, fysiotherapie 18 behandelingen, sportmedisch advies max 150 euro, alternatieve therapie 80% en max 400 euro, stottertherapie € 300,
 • ExtraVerzorgd 3 premie vanaf €  37,48 per maand, fysiotherapie 40 behandelingen, sportmedisch advies max 250 euro, alternatieve therapie 80% en max 600 euro, stottertherapie € 700,00

Graag verwijzen we je naar de site van PMA verzekeringen voor een actueel overzicht over de dekking en polisvoorwaarden van deze aanvullende PMA verzekeringen. Aan de hand van de globale vergoedingenwijzer op de site van PMA krijg je een goed beeld van de verschillende dekkingen per aanvullende optie. Op alle aanvullende PMA zorgverzekeringen krijg je 10% collectiviteitskorting.

Keuze PMA Tandartsverzekering

PMA wijst haar verzekerden op de kosten van de tandheelkundige hulp. Deze kunnen volgens PMA al snel oplopen. Hiervoor kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bij de PMA zorgverzekering 2015 kun je uit de volgende PMA tandartsverzekeringen kiezen:

 • TandVerzorgd 250, premie vanaf € 9,81 per maand, max vergoeding € 250,00, consulten 100%, 80% tandheelkundige behandelingen muv uitwendig bleken, geen orthodontie
 • TandVerzorgd 500, premie vanaf € 16,15 per maand, max vergoeding € 500,00, consulten 100%, 80% tandheelkundige behandelingen muv uitwendig bleken, geen orthodontie
 • TandVerzorgd 750, premie vanaf € 28,75 per maand, max vergoeding € 250,00, consulten 100%, 80% tandheelkundige behandelingen muv uitwendig bleken, orthodontie tot en met 17 jaar max 2000 euro, vanaf 18 jaar 80% tot 500 euro.

Deze premies voor de PMA tandartsverzekeringen zijn gelijk aan vorig jaar. Kinderen van 10 jaar tot en met 17 jaar hebben een Tandverzorgd 750 dekking voor een premie van 13,50 euro per maand.

Bij de dekking voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten geldt een wachttijd. Was je in 2015 al verzekerd bij Menzis of had je een PMA 2015 zorgverzekering met een gelijkwaardige dekking, dan is de wachttijd niet van toepassing. Op de site van PMA verzekeringen kun je meer informatie vinden over de wachttijden.

Tijdens de wachttijd betaal je wel een premie maar kun je nog niet van de dekking gebruik maken.

Ook bij deze aanvullende verzekeringen zijn de PMA premies lager dan die van Menzis.

PMA jongerenVerzorgd zorgverzekering

Bij PMA kun je ook kiezen voor een jongerenVerzorgd zorgverzekering. Deze zorgverzekering is er voor iedereen die jong is of zich jong voelt geeft PMA aan. In deze aanvullende dekking worden de vergoedingen van ExtraVerzorgd en Tandverzorgd gecombineerd. Net zoals dit bij Menzis het geval is. Voor deze jongeren zorgverzekering is geen wachttijd en is ook geen medische selectie nodig. De premie van deze PMA Jongeren zorgverzekering is door de collectiviteitskorting 10% goedkoper dan de verzekering van Menzis.

De JongerenVerzogd verzekering is er al vanaf €  14,35 per maand. Deze premie is lager dan die van het vorige jaar. Zie de site van PMA verzekeringen voor een volledig overzicht van de dekking en vergoedingen.

PMA Bonus en PMA instap bonus

PMA geeft aan dat bij haar zorgverzekering de klant centraal staat. Dat dit de reden is van het ontstaan van de PMA bonussen. Er zijn twee verschillende soorten bonussen. De PMA Bonus 2015 en de PMA instapbonus 2015. De PMA bonussen 2015 kunnen vanaf 1 november 2015 t/m 31 december 2015 online via de speciale website worden aangevraagd.

Iedere verzekerde vanaf 18 jaar heeft recht op deze PMA bonus. Voor de PMA Bonus 2015 zijn de volgende bedragen vastgesteld:

 • Budgetpolis 12,00 euro
 • Naturapolis 24,00 euro
 • Restitutiepolis 24,00 euro

De hoogte van de PMA bonus voor het verzekeringsjaar 2014 was vastgesteld op 18 euro. De PMA bonus 2013 was vastgesteld op 18 euro.

De PMA instapbonus geldt voor nieuwe verzekerden die in 2015 premie betalen voor een PMA zorgverzekering maar in 2014 nog geen zorgverzekering bij PMA (via PMA bij Menzis) hadden lopen. In 2015 worden de volgende instap bonussen gehanteerd:

 • Budgetpolis 54,00 euro
 • Naturapolis 77,50 euro
 • Restitutiepolis 92,00 euro

Als je gedurende het jaar een nieuwe PMA zorgverzekering afsluit zal het bedrag naar rato worden uitgekeerd.

De PMA instapbonus 2014 was vastgesteld op 46 euro voor 2014. De PMA bonus aanvragen gaat aan de hand van een invulformulier op de aparte site: pmabonus.nl.

Voordelen PMA Zorgverzekering 2016 ?

Op haar site geeft PMA Zorgverzekering een opsomming van de zogenoemde PMA pluspunten:

 • Geen medische selectie, gegarandeerde acceptatie, ook bij tandartsverzekering
 • Altijd collectiviteitskorting
 • PMA Bonussen
 • Gratis opzegservice
 • Gratis klantenservice
 • Declareren via App
 • Betalingskorting
 • Premies niet leeftijdsafhankelijk

Zie de site van PMA Zorgverzekering voor het volledige overzicht van de PMA pluspunten.

PMA Collectiviteitskorting 2016

Ook bij de PMA zorgverzekering 2016 profiteer je bij de premie van een collectiviteitskorting. Bij de basisverzekering krijg je 7% korting als je kiest voor een naturapolis of een restitutiepolis. Je krijgt 10% korting op de premies van de volgende aanvullende verzekeringen:

 • Extraverzorgd 1,2 en 3
 • Tandverzorgd 250,500 en 750
 • JongerenVerzorgd

Let op: Bij de budgetpolis gaat het om een nettopremie voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Samenwerking met Menzis verzekeringen

De PMA zorgverzekering is een Menzis zorgverzekering. Je hebt daarbij dezelfde voorwaarden en dekkingen als bij Menzis verzekering maar je hebt premie die een stuk lager ligt geeft PMA aan. Deze lage premie is mogelijk door de PMA korting via het PMA collectief waarvan je altijd profiteert..

De informatie over de PMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 31 december 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 2 reacties