PMA Zorgverzekering 2017

pma zorgverzekering 2017Een PMA Zorgverzekering is een voordelige zorgverzekering. Je kiest bij PMA voor een zorgverzekering waarbij je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kan. De PMA Zorgverzekering is een voordelige Menzis zorgverzekering. De PMA Zorgverzekering is volgens PMA het grootste consumenten collectief van Nederland. PMA staat voor “Positive Mental Attitude” en is al meer dan 24 jaar actief in Nederland.

In 2016 zag PMA het aantal PMA zorgverzekeringen groeien met 25.000 verzekeringen. Het aantal zorgverzekeringen dat PMA heeft was in 2016 meer dan 475.000 verzekerden. Via het PMA collectief kun je een voordelige verzekeringen afsluiten. Maar je profiteert ook van veel andere kortingsproducten en voordelen. PMA roept een iedereen op om de premie berekening op de site uit te voeren en te bepalen of je ook op de premie van jouw zorgverzekering kan besparen.

PMA zorgverzekering basisverzekeringen

Bij de PMA zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen. Je hebt de keuze uit een restitutiepolis, naturaverzekering maar dit jaar kun je ook een budgetpolis kiezen. De budgetpolis is een ook een naturaverzekering. PMA voert in 2017 de volgende basisverzekeringen:

 • Menzis Basis Voordelig , vanaf € 100,25 per maand na verrekening van de PMA Bonus, naturaverzekering, eigen huisarts, beperkte zorgkeuze voor vijf ziekenhuisbehandelingen, 35.000 zorgaanbieders,
 • Menzis Basis , vanaf € 107,92 per maand na verrekening PMA Bonus, naturaverzekering, zeer ruime zorgkeuze, eigen huisarts en apotheek, alle ziekenhuizen bij spoedeisende hulp, meer dan 35.000 aangesloten zorgaanbieders. Dit zijn de zorgverleners die een overeenkomst hebben met zorgverzekeraar Menzis. Zorg bij niet gecontracteerde zorg wordt 75% vergoed tot maximum van het tarief dat Menzis heeft gecontracteerd.
 • Menzis Basis Vrij , vanaf € 110,71 per maand na verrekening van PMA Bonus, restitutieverzekering, alle kosten vergoed bij gecontracteerde zorg, vrije zorgkeuze, basis vergoeding bij niet gecontracteerde zorg (op basis van normbedrag)

PMA Bonus 2017

De premie van de Menzis zorgverzekering is iets hoger dan de hiervoor getoonde premies. Maar via de PMA bonus krijg je een korting op de premie. Deze korting is voor 2017 vastgesteld op 33 euro. De korting zal pro rato over het jaar verrekend worden. Lees op de site van Menzis meer over hoe de PMA bonus verrekend zal worden. De PMA bonus 2017 kan online aangevraagd worden. Voor het aanvragen van deze PMA bonus 2017 kun je de volgende pagina raadplegen Aanvragen PMA Bonus 2017.

Polisvoorwaarden PMA zorgverzekering

De hierboven getoonde premiebedragen van de verschillende PMA 2016 basisverzekeringen zijn op basis van het wettelijk verplichte eigen risico. En inclusief de collectiviteitskorting via de PMA bonus. Zie de site van PMA voor meer informatie over de polisvoorwaarden en de volledige dekking van de aanvullende verzekeringen.

Kies je voor een vrijwillig hoger eigen risico, kan de premie voor de gekozen basisverzekering nog lager uitvallen. Deze besparing op de premie kan uitkomen op 20 euro per maand. Het eigen risico is alleen van toepassing op de basisverzekering. Niet op aanvullende verzekeringen of de tandartsverzekering. De maximale besparing bij het maximale eigen risico is gelijk aan vorig jaar.

PMA Zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking van de gekozen PMA basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een PMA aanvullende dekking. Hierbij wordt iedereen geaccepteerd. Je kunt dit jaar al een aanvullende PMA zorgverzekering afsluiten vanaf €  6,25 per maand. Deze premie is gelijk gebleven aan vorig jaar. Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende opties:

 • ExtraVerzorgd 1 premie vanaf €  6,25 per maand, fysiotherapie 9 behandelingen, sportmedisch advies max 100 euro, geen dekking alternatieve therapie, stottertherapie € 200,
 • ExtraVerzorgd 2 premie vanaf €  17,95 per maand, fysiotherapie 18 behandelingen, sportmedisch advies max 150 euro, alternatieve therapie 80% en max 400 euro, stottertherapie € 300,
 • ExtraVerzorgd 3 premie vanaf €  37,75 per maand, fysiotherapie 40 behandelingen, sportmedisch advies max 250 euro, alternatieve therapie 80% en max 600 euro, stottertherapie € 700,00

Graag verwijzen we je naar de site van PMA verzekeringen voor een actueel overzicht over de dekking en polisvoorwaarden van deze aanvullende PMA verzekeringen. Aan de hand van de globale vergoedingenwijzer op de site van PMA krijg je een goed beeld van de verschillende dekkingen per aanvullende optie. Op alle aanvullende PMA zorgverzekeringen krijg je 10% collectiviteitskorting.

De premies voor de aanvullende verzekeringen ExtraVerzorgd 2 en ExtraVerzorgd 3 zijn iets verhoogd ten opzichte van vorig jaar.

Keuze PMA Tandartsverzekering

PMA wijst haar verzekerden op de kosten van de tandheelkundige hulp. Deze kunnen volgens PMA al snel oplopen. Hiervoor kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bij de PMA zorgverzekering 2017 kun je uit de volgende PMA tandartsverzekeringen kiezen:

 • TandVerzorgd 250, premie vanaf € 10,35 per maand, max vergoeding € 250,00, consulten 100%, 80% tandheelkundige behandelingen muv uitwendig bleken, geen orthodontie
 • TandVerzorgd 500, premie vanaf € 16,15 per maand, max vergoeding € 500,00, consulten 100%, 80% tandheelkundige behandelingen muv uitwendig bleken, geen orthodontie
 • TandVerzorgd 750, premie vanaf € 28,75 per maand, max vergoeding € 250,00, consulten 100%, 80% tandheelkundige behandelingen muv uitwendig bleken, orthodontie tot en met 17 jaar max 2000 euro, vanaf 18 jaar 80% tot 500 euro.

Deze premies voor de twee duurste PMA tandartsverzekeringen zijn gelijk aan vorig jaar. De premie van de goedkoopste zorgverzekering is iets verhoogd. Kinderen van 10 jaar tot en met 17 jaar hebben een Tandverzorgd 750 dekking voor een premie van 13,50 euro per maand.

Bij de dekking voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten geldt een wachttijd. Was je in 2016 al verzekerd bij Menzis of had je een PMA 2016 zorgverzekering met een gelijkwaardige dekking, dan is de wachttijd niet van toepassing. Op de site van PMA verzekeringen kun je meer informatie vinden over de wachttijden.

Tijdens de wachttijd betaal je wel een premie maar kun je nog niet van de dekking gebruik maken. Ook bij deze aanvullende verzekeringen zijn de PMA premies lager dan die van Menzis.

De Tandverzorgd dekking kun je alleen afsluiten in combinatie mer Menzis Basis of Menzis Basis Vrij.

Nieuw dit jaar is de tand-ongevallendekking. Hiermee heb je een extra dekking voor kosten na een ongeval. Deze dekking is 10.000 euro per jaar.

PMA jongerenVerzorgd zorgverzekering

Bij PMA kun je ook kiezen voor een jongerenVerzorgd zorgverzekering. Deze zorgverzekering is er voor iedereen die jong is of zich jong voelt geeft PMA aan. In deze aanvullende dekking worden de vergoedingen van ExtraVerzorgd en Tandverzorgd gecombineerd. Net zoals dit bij Menzis het geval is.

Voor deze jongeren zorgverzekering is geen wachttijd en is ook geen medische selectie nodig. De premie van deze PMA Jongeren zorgverzekering is door de collectiviteitskorting 10% goedkoper dan de verzekering van Menzis. De JongerenVerzorgd verzekering is er al vanaf €  14,35 per maand. Deze premie is gelijk aan die van het vorige jaar. Zie de site van PMA verzekeringen voor een volledig overzicht van de dekking en vergoedingen.

Als je voor de JongerenVerzorgd dekking kiest worden kinderen tot 18jaar gratis meeverzekerd voor ExtraVerzorgd 2. Ook deze JongerenVerzorgd kun je alleen afsluiten bij de basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij.

PMA Bonus en PMA instap bonus

PMA geeft aan dat bij haar zorgverzekering de klant centraal staat. Dat dit de reden is van het ontstaan van de PMA bonussen. Er zijn twee verschillende soorten bonussen. De PMA Bonus 2015 en de PMA instapbonus 2015. De PMA bonussen 2015 kunnen vanaf 1 november 2015 t/m 31 december 2015 online via de speciale website worden aangevraagd.

Iedere verzekerde vanaf 18 jaar heeft recht op deze PMA bonus. De PMA Bonus 2017 is vastgesteld op 33 euro per basisverzekering. Het lijkt erop dat dit jaar de PMA instap bonus voor nieuwe verzekerden is komen te vervallen. Alle verzekerden profiteren naast de bonus ook van de collectiviteitskorting.

Voor de PMA Bonus 2016 waren de volgende bedragen vastgesteld:

 • Menzis Basis Voordelig 12,00 euro
 • Menzis Basis 24,00 euro
 • Menzis Basis Vrij 24,00 euro

De hoogte van de PMA bonus voor het verzekeringsjaar 2014 was vastgesteld op 18 euro. De PMA bonus 2013 was vastgesteld op 18 euro. De PMA instapbonus 2014 was vastgesteld op 46 euro voor 2014. De PMA bonus aanvragen gaat aan de hand van een invulformulier op de aparte site: pmabonus.nl.

Voordelen PMA Zorgverzekering ?

Op haar site geeft PMA Zorgverzekering een opsomming van de zogenoemde PMA pluspunten:

 • Geen medische selectie, gegarandeerde acceptatie, ook bij tandartsverzekering
 • Altijd collectiviteitskorting
 • PMA Bonussen
 • Gratis opzegservice
 • Gratis klantenservice
 • Declareren via App
 • Betalingskorting
 • Premies niet leeftijdsafhankelijk
 • Uniek spaarsysteem SamenGezond
 • PMA plus

Zie de site van PMA Zorgverzekering voor het volledige overzicht van de PMA pluspunten.

PMA plus

PMA geeft aan graag iets extra’s te doen voor haar verzekerden. Iedereen met een PMA zorgverzekering kan gebruik maken van PMA plus. Voor kortingen op gebied van preventie, vitaliteit en meer. Tot meer dan 1000 euro voordeel mogelijk.

PMA Collectiviteitskorting 2017

Ook bij de PMA zorgverzekering 2017 profiteer je bij de premie van een collectiviteitskorting. Bij de basisverzekering krijg je 7% korting als je kiest voor een naturapolis of een restitutiepolis. Je krijgt 10% korting op de premies van de volgende aanvullende verzekeringen:

 • ExtraVerzorgd 1,2 en 3
 • TandVerzorgd 250,500 en 750
 • JongerenVerzorgd

Let op: Bij de budgetpolis gaat het om een nettopremie voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Samenwerking met Menzis verzekeringen

De PMA zorgverzekering is een Menzis zorgverzekering. Je hebt daarbij dezelfde voorwaarden en dekkingen als bij Menzis verzekering maar je hebt premie die een stuk lager ligt geeft PMA aan. Deze lage premie is mogelijk door de PMA korting via het PMA collectief waarvan je altijd profiteert..

De informatie over de PMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 19 november 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 12 reacties