IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) 2017

izzzorgverzekering vgz voor de zorgOp deze pagina informatie over de IZZ zorgverzekering 2017, bekijk de volgende pagina voor de actuele informatie over de IZZ zorgverzekering.

De IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) is voor veel Nederlanders een onbekende zorgverzekering. Maar niet voor de werknemers in zorg. IZZ is al jaren actief binnen de zorg, de stichting IZZ is al in 1977 opgericht als collectiviteit van werkgevers en werknemers in de zorg. De stichting heeft als doel een eigen IZZ zorgverzekering vorm te geven voor zorgmedewerkers. De verzekeraar wil actief bijdragen aan gezondheid en inzetbaarheid van deze medewerkers. Vanaf 1 juni 2017 heeft de zorgverzekering een nieuwe naam, IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) en ook een nieuw logo.

IZZ geeft op haar site aan dat de IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) is opgenomen in de belangrijkste zorg cao’s. Het gaat hier om een grote collectiviteit. Voor iedereen die weet dat goede zorg niet vanzelfsprekend is.

IZZ heeft een meerjarige samenwerking met de Erasmus universiteit in Rotterdam. Gegevens van IZZ worden bijvoorbeeld gebruikt voor een promotieonderzoek. Het gaat hier om informatie over zorggebruik.

IZZ zorgverzekering 2017 voordelen

Vanuit haar betrokkenheid met de zorg verwacht je veel van een IZZ zorgverzekering. Juist deze zorgverzekeraar moet op basis van haar ervaring een perfect  zorgverzekering kunnen samenstellen. IZZ geeft aan dat deze IZZ verzekering ieder jaar een logische keuze moet zijn voor alle mensen in de zorg. Met de IZZ zorgverzekering profiteer je van:

 • Collectieve basisverzekering vanaf € 98,95 per maand
 • Volledige vergoeding fysiotherapie (als je Zorg voor de Zorg plus Extra 3 kiest.
 • Restitutieverzekering of Naturaverzekering
 • 10% collectiviteitskorting
 • Ruim 35 jaar de zorgverzekering van en voor de zorg
 • de werkgever betaald vaak mee
 • Geen medische of tandheelkundige selectie
 • Geen winstoogmerk
 • ruime vergoeding voor mantelzorg

De getoonde premie is voor de naturaverzekering inclusief de 10% collectiviteitskorting. Zonder de korting komt de premie voor deze naturaverzekering uit op € 109,94 per maand. De premie van de IZZ restitutieverzekering komt uit op € 113,28 per maand. Ook dit is de premie zonder collectiviteitskorting.

De IZZ zorgverzekering is afgestemd op zorgmedewerkers. De verzekerden hebben de dienstverlening van IZZ gewaardeerd met een 8.0.

Lagere premie bij hoger eigen risico

De premie van de basisverzekering kan bij IZZ nog lager uitvallen als je voor een hoger eigen risico kiest. Dus vrijwillig een extra eigen risico bovenop het wettelijk verplichte deel van 385 euro. Je hebt verschillende mogelijkheden voor een extra vrijwillig eigen risico. Je kan maximaal een eigen risico van € 885 nemen.

Het eigen risico geldt niet voor alle behandelingen. Zie de site van zorgverzekeraar IZZ voor het overzicht van behandelingen waarvoor geen Eigen Risico wordt gehanteerd. Als je voor het maximale eigen risico kiest krijg je 15 euro per maand korting op de premie.

Naturaverzekering of Restitutieverzekering

Bij de IZZ zorgverzekering kun je dus uit twee verschillende basisverzekering kiezen, een Natura Zorgverzekering of een Restitutie zorgverzekering. Voor deze laatste variant betaal je wel een hogere premie per maand. Het voordeel van deze restitutieverzekering is dat je dan zelf de zorgverlener kan kiezen. Als je voor de IZZ Naturapolis kiest kun je alleen terecht bij de zorgverleners waarmee afspraken zijn gemaakt.

Voordeel van de Naturapolis is dat je geen zorgkosten hoeft voor te schieten bij een eventuele behandeling. Bij de restitutiepolis kan dit wel het geval zijn. Bepaal dus vooraf wat het beste bij jouw past aan type basisverzekering, voordat je de nieuwe IZZ zorgverzekering kiest.

IZZ zorgverzekering 2017 aanvullende dekking

De dekking van de IZZ basisverzekering kan je aanvullen met een aanvullende dekking. Je kunt bij de IZZ ziektekostenverzekering kiezen voor een totaalpakketten. Je kan ook zelf de dekking van de aanvullende zorgverzekering samenstellen. Dit kan op basis van losse aanvullende modules. Bij deze Kies Zelf modules kun je de volgende dekkingen kiezen

 • IZZ Fysio Goed, premie vanaf € 7 per maand, voor oa 9 behandelingen, inclusief cesartherapie en mensendieck
 • IZZ Fysio Beter, premie vanaf € 20 per maand, voor 18 behandelingen per jaar met premie, inclusief cesartherapie en mensendieck
 • IZZ Tand Goed,  premie vanaf € 11 per maand, 75% tot € 250 per jaar , oa preventieve controle, vullingen, kronen en bruggen
 • IZZ Tand Beter, premie € 21 per maand , dekking voor 75% tot € 500 per jaar, oa preventieve controle, vullingen, kronen en bruggen
 • IZZ Buitenland Europa, premie vanaf € 1 per maand,vergoeding spoedeisende hulp en repatriëring
 • IZZ Buitenland Wereld. Werelddekking is € 2 per maand, vergoeding spoedeisende hulp en repatriëring

Zie de site van IZZ zorgverzekeringen voor een volledige overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen. Op de site kun je ook een premieberekening uitvoeren om te bepalen welke premie je moet betalen voor jouw aanvullende dekking naar keuze. De premies van de aanvullende verzekeringen zijn dit jaar iets hoger.

Aanvullende dekking via Totaalpakket

Je kunt bij de IZZ zorgverzekering ook kiezen voor een totaalpakket kiezen voor een aanvullende dekking. Je hebt hierbij de keuze uit:

 • Bijzonder Bewust, dit is en klein aanvullend pakket, vanaf €14,50 per maand, oa fysiotherapie € 150 per jaar, tandheelkundige zorg € 250 per jaar, alternatieve bewegingstherapie € 150  per jaar, brillen en lenzen baaiassortiment of budget van €50,00 per jaar
 • Zorg voor de Zorg, vanaf €22,00 per maand, met aantrekkelijke werkgeversbijdrage van mogelijk € 14, Fysiotherapie: 16 behandelingen, Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar: € 200 per jaar
 • Zorg voor de Zorg + Extra 1, vanaf € 36,50 per maand, vergoedingen: Fysiotherapie: 16 behandelingen, Tandheelkundige zorg: € 450 per jaar, Orthodontie tot 18 jaar: 80%, brillen en lenzen € 50,00 per 3 jaar
 • Zorg voor de Zorg + Extra 2, vanaf € 53 per maand, vergoedingen: Fysiotherapie: 25 behandelingen, Tandheelkundige zorg: € 450 per jaar, Orthodontie tot 18 jaar: 80%, brillen en lenzen € 100 per 3 jaar, Kronen, bruggen en parodontologie 80%: € 1.000
 • Zorg voor de Zorg + Extra 3, vanaf € 69,50 per maand, vergoedingen: Fysiotherapie: volledig, Tandheelkundige zorg: € 750 per jaar, Orthodontie tot 18 jaar: 80%, brillen en lenzen € 200,00 per 3 jaar, Kronen, bruggen en parodontologie 80%: € 1.500, 9 dagen mantelzorg en €500,00 regelhulp

Dekkingen en vergoedingen Zorg voor de Zorg pakketten

Bekijk de website van zorgverzekeraar IZZ voor een volledig en actueel overzicht van de vergoedingen uit deze totaalpakketten van de verzekeraar. Je kunt bij IZZ ook nog kiezen voor een beperkte IZZ aanvullende verzekering. Met deze IZZ Bijzonder Bewust dekking ben je verzekerd voor de meest voorkomende zorgkosten. Deze dekking bij de IZZ zorgverzekering is speciaal voor mensen vanaf 18 jaar. De premies van deze aanvullende dekkingen gelijk aan die van afgelopen jaar. Het lijkt erop dat ook de dekkingen gelijk zijn gebleven van deze aanvullende dekking.

Zie de site van de IZZ zorgverzekering voor een actueel overzicht van de polisvoorwaarden en de IZZ aanvullende vergoedingen bij de aanvullende verzekeringen.

Online declareren bij IZZ 2017

Bij IZZ kun je declaraties op verschillende manieren indienen. Je kunt bij Mijn IZZ inloggen om online te declareren. Hiervoor heb je wel een DigiD code nodig. Heb je deze code niet kun je online toch online je IZZ declaraties verwerken aan de hand van het IZZ klantnummer.Wil je online de declaratie indienen, kun je ook het IZZ declaratieformulier invullen en per post naar IZZ sturen. Kom je er online niet uit. Neem dan even telefonisch contact op met de verzekeraar. Het IZZ zorgverzekering telefoonnummer staat op de site van de verzekeraar.

IZZ Zorgverzekering 2017 wachtlijstbemiddeling

Bij zorgverzekeraar IZZ kun je ook terecht voor wachtlijstbemiddeling en zorgadvies.Gewoon even telefonisch contact opnemen met de verzekeraar. Zie voor het nummer de site van IZZ.

De wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor:

 • consult bij medisch specialist
 • Diagnostiek (onderzoeken)
 • Opname in ziekenhuis
 • Opname in zelfstandig behandelcentrum
 • Behandeling geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Dagbehandeling

Bij IZZ kun je ook e-health inzetten voor fysiotherapie. Zo ben je actief betrokken bij het je eigen zorgtraject met een online programma en professionele ondersteuning. Op de site van IZZ kun je meer lezen over de e-health mogelijkheden.

Bijna een half miljoen Nederlanders hebben de collectieve zorgverzekering van IZZ afgesloten.Kijk of deze IZZ zorgverzekering ook iets voor jouw is.

De informatie over de IZZ Zorgverzekering 2017 (VGZ voor de Zorg) op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 10 december 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties