IZA Zorgverzekering 2017

iza zorgverzekering 2017Op deze pagina informatie over de IZA zorgverzekering 2017, bekijk de volgende pagina voor de actuele informatie over de IZA zorgverzekering.

De IZA zorgverzekering kun je dit jaar al afsluiten vanaf € 99,00 per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico en het collectiviteitsvoordeel van 10%. De zorgverzekeraar krijgt vaak een hoge klantwaardering. IZA biedt bij haar zorgverzekering keuzevrijheid maar ook een ruime vergoeding. IZA is al 64 jaar de zorgverzekeraar voor de medewerkers van de gemeenten, provincies en waterschappen.  Bij IZA profiteer je van ruime vergoedingen bij fysiotherapie en mantelzorg. De zorgverzekeraar hanteert geen medische selectie bij de tandartsverzekering.

IZA Zorgverzekering 2017 keuze basisverzekering

Bij de IZA zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Je kunt bij deze basisverzekeringen zelf de zorgaanbieder kiezen. De vergoeding van de behandeling hangt af van de gekozen basisverzekering. Bij IZA kun je de volgende basisverzekeringen kiezen:

 • IZA Ruime keuze, vanaf € 99,00 per maand, ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg op basis van gemiddeld tarief
 • IZA Eigen keuze polis, vanaf € 102,82 per maand, 100% vrije zorgkeuze, de restitutieverzekering, 100% vergoeding op basis van marktconform tarief

Deze premies zijn op basis van de korting die je bij de IZA zorgverzekering krijgt in verband met de collectiviteit. De premie voor de IZA basisverzekering kan lager uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico. Hierbij kan je uit verschillende bedragen aan eigen risico kiezen. Bij het maximale eigen risico van 885 euro krijg je een korting van 19 euro per maand.

Zie de site van IZA voor meer informatie over de verschillende basisverzekeringen.

Ook als je niet bij een gemeente, provincie of waterschap werkt kun je een IZA zorgverzekering afsluiten. Het is dan alleen niet mogelijk om een aanvullende zorgverzekering bij IZA te sluiten.

IZA zorgverzekering 2017 aanvullende dekking

De dekking van deze basisverzekering kun je bij de IZA zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Met deze aanvullende verzekeringen krijg je een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, mantelzorg en fysiotherapie. Deze aanvullende zorgverzekeringen kun je alleen afsluiten via een collectieve verzekering. Hieronder de opties waaruit ik kon kiezen:

 • IZA Extra Zorg 1, premie vanaf € 10,20 per maand, geen vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie 12 behandelingen per/jaar,  alternatieve zorg € 250,- per jaar en maximaal € 45,00 per dag , vervangende mantelzorg maximaal 5 dagen per jaar
 • IZA Extra Zorg 2, premie vanaf € 18,60 per maand, € 100 per 2 jaar vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie 24 behandelingen per/jaar, alternatieve zorg € 450,- per jaar, en maximaal € 45,00 per dag, vervangende mantelzorg maximaal 7 dagen per jaar
 • IZA Extra Zorg 3, premie vanaf € 28,20 per maand, € 200 per 2 jaar vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie 32 behandelingen per/jaar, alternatieve zorg € 650,- per jaar, en maximaal € 45,00 per dag, vervangende mantelzorg maximaal 21 dagen per jaar
 • IZA Extra Zorg 4, premie vanaf € 58,60 per maand, € 235 per 2 jaar vergoeding brillen en contactlenzen, fysiotherapie 42 behandelingen per/jaar, alternatieve zorg € 850,- per jaar, en maximaal € 45,00 per dag, vervangende mantelzorg maximaal 21 dagen per jaar, de meest complete aanvullende IZA zorgverzekering.

De getoonde premies zijn op basis van een collectiviteitskorting van 20%. Bij andere collectiviteiten kan de korting lager uitvallen.

Aangepaste vergoedingen en voorwaarden

Bij de dekking voor fysiotherapie zien we een maximaal aantal behandelingen per jaar voor niet chronische aandoeningen. Afgelopen kreeg je nog een maximale vergoeding per jaar.

Hoe hoger de dekking hoe hoger de vergoedingen. Zie de site van IZA voor een volledig overzicht van de vergoedingen en dekkingen voor deze aanvullende verzekeringen. Mogelijk dat bij bepaalde dekking ook een wachttijd van toepassing is. Op de site kun je ook de IZA vergoedingen 2014 en 2015 raadplegen.

IZA Tandartsverzekering 2017

Bij de IZA tandartsverzekering kun je kiezen uit de volgende opties:

 • IZA Extra Tand 1, vanaf € 11,69 per maand, max € 250 per jaar
 • IZA Extra Tand 2, vanaf €  18,27 per maand, max € 500 per jaar
 • IZA Extra Tand 3, vanaf € 32,30 per maand, max € 1.000 per jaar

De tandartsverzekering geeft een vergoeding voor tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten en materiaalkosten van de tandarts.

De getoonde premies voor de IZA tandartsverzekeringen zijn op basis van een collectiviteit korting van 20%. Zie de site voor meer informatie over de dekking van deze tandartsverzekering en de premie zoals deze voor jou van toepassing is. Daar kun je ook de IZA vergoedingenlijst raadplegen.

Declareren bij IZA

Bij IZA kun je de zorgnota’s declareren via het declaratieformulier. Deze kun je downloaden en op de computer invullen. Ingevulde formulieren kunnen worden opgestuurd naar het postbusnummer van IZA Zorgverzekeraar in Eindhoven. De online mogelijkheden zijn nog beperkt bij IZA. Je kunt wel inloggen bij Mijn IZA om naar de persoonlijke omgeving te gaan. In deze omgeving kan je de zorgverzekering afsluiten en beheren maar nog geen declaraties indienen.

Inloggen bij IZA gaat op basis van een DigId. Wanneer je deze nog niet hebt kun je die op de site aanvragen. Voor vragen kun je ook telefonisch met IZA zorgverzekering contact opnemen met IZA. Het IZA zorgverzekering telefoonnummer staat op de site.

Meerwaarde van de IZA zorgverzekering 2017?

Op haar site geeft IZA een kort opsomming van de meerwaarde van een IZA zorgverzekering:

 • Goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.
 • Inzicht in de kwaliteit en kosten van zorg.
 • Volop keuzevrijheid in aanvullende pakketten en zorgaanbieders.
 • Geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid

IZA Classic Comfort

Hiervoor is aangegeven welke aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen je bij IZA kan afsluiten binnen een collectiviteit. Je kunt bij de IZA collectiviteit ook kiezen voor IZA Classic Comfort. Dit is een totaal pakket op de IZA basisverzekering. Dit pakket kan je alleen afsluiten als je geen specifieke aanvullende verzekering hebt gekozen.

Met dit totaal pakket ben je ook verzekerd voor mondzorg. De premie voor dit totaalpakket is € 38,00 per maand inclusief de collectiviteitskorting. Daarbij heb je onder andere de volgende aanvullende dekking:

 • Fysiotherapie voor maximaal 14 behandelingen per jaar per aandoening, niet chronische aandoening
 • Tandheelkundige hulp
 • Mantelzorgmakelaar, maximaal € 750,00 per jaar

Zie de site van deze IZA voor meer informatie over de premies, vergoedingen en de verschillende dekkingen van het IZA Classic Comfort pakket.

Meest gekozen IZA zorgverzekeringen

IZA geeft aan voor iedere wens een passende oplossing te hebben. Zoals voor gezinnen of jongeren. Op haar site geeft IZA een overzicht van de meest gekozen pakketcombinaties bij de IZA zorgverzekering:

 • Basisverzekering Natura plus IZA Extra Zorg 1
 • Basisverzekering Restitutieverzekering plus Extra Zorg 1 plus Extra Tand 1
 • Basisverzekering Restitutieverzekering plus Extra Zorg 3 plus Extra Tand 2

Op de site biedt IZA de mogelijkheid om de basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Samenwerking VGZ

Zorgverzekeraar IZA heeft een samenwerking met zorgverzekeraar VGZ,  één van de grootste verzekeraars in de markt. Zo kan het voordelig inkopen en zich actief inzetten voor het verbeteren van de zorg. IZA heeft geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid voor de IZA zorgverzekering

IZA en Sponsoring

IZA geeft op haar site aan sportieve prestaties, gezond bewegen en jong talent belangrijk te vinden. Daarom sponsort de verzekeraar de Jonge ambtenaar van het jaar verkiezing. Ook sponsort IZA het  NK Veldloop gemeenten. Voor meer informatie over sponsoring heeft IZA een speciale pagina op de site. Daar kun je ook een sponsoring verzoek indienen

De informatie over de IZA zorgverzekering 2017 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 10 december 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties