ING Zorgverzekering 2017

ing zorgverzekering 2017Op deze pagina informatie over de ING zorgverzekering 2017, bekijk de volgende pagina voor de actuele informatie over de ING zorgverzekering.

De ING zorgverzekering is een VGZ zorgverzekering die je als klant van ING kan afsluiten. Deze zorgverzekering wordt nu al een paar jaar op rij aangeboden. Zorgverzekeraar VGZ heeft besloten om met deze ING collectiviteit te stoppen. Nieuwe klanten kunnen geen ING zorgverzekering meer afsluiten. Alleen bestaande klanten die al een ING zorgverzekering hebben profiteren van de korting op de VGZ zorgverzekering. De korting op de basisverzekering is afhankelijk van het type basisverzekering die je kiest. De maximale korting is 9% op de premie. Voor het afsluiten van een ING zorgverzekering is een speciale omgeving op de site van VGZ.

ING zorgverzekering 2017 – VGZ met extra korting

Als je via de ING een zorgverzekering afsluiten bij VGZ krijg je dus korting op de premie van de basisverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende basisverzekeringen:

 • VGZ Goede Keuze, naturaverzekering, premie vanaf € 100,75 per maand, zeker van goede zorg en een scherpe premie. Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: maximaal 75% vergoeding, via ING 4 % korting op de premie
 • VGZ Ruime Keuze, naturaverzekering, premie vanaf € 101,92 per maand, ruime keuze uit goede zorgaanbieders, Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: 80% vergoeding, 75% voor GGZ, via ING 9 % korting op de premie
 • VGZ Eigen Keuze, restitutieverzekering, premie vanaf € 108,24 per maand, ruime keuze uit goede zorgaanbieders, Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: 80% vergoeding, 75% voor GGZ, via ING 9 % korting op de premie

Omdat nieuwe klanten geen nieuwe ING zorgverzekering kunnen afsluiten kan ik niet meer naar de speciale ING omgeving van de VGZ zorgverzekering. Bij VGZ is de VGZ Ruimer Keuze de meest gekozen basisverzekering. Weet niet of dit ook voor de ING klanten de meest gekozen zorgverzekering is.

Wil je de huidige polis van de zorgverzekering wijzigen? Neem dan contact op met de VGZ klantenservice of regel dit online via de Mijn VGZ omgeving.

Lees meer over de VGZ zorgverzekering op de site van de zorgverzekeraar VGZ. Daar lees je de actuele informatie over de polis voorwaarden en de vergoedingen uit deze verzekeringen. De premie van de ING zorgverzekering kan lager uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger Eigen Risico. Met het maximale eigen risico krijg je 180 euro korting per jaar op de zorgpremie. Dat is een korting van 15 euro per maand. Dan moet je wel kiezen voor een eigen risico van 885 euro per jaar.

ING zorgverzekering 2017 aanvullende dekking

Ook bij de ING zorgverzekering kun je de dekking uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Bij deze aanvullende zorgverzekeringen krijg je viaq de ING collectiviteit een korting van 5% op de premie. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Aanvullend Goed, vanaf € 6,47 per maand, oa alternatieve zorg max € 200 per jaar, beweegzorg € 200 per jaar (oa fysiotherapie)
 • Aanvullend Beter, vanaf € 15,56 per maand, oa alternatieve zorg max € 500 per jaar, beweegzorg € 400 per jaar (oa fysiotherapie)
 • Aanvullend Best, vanaf € 26,09 per maand, oa alternatieve zorg max € 800 per jaar, beweegzorg € 600 per jaar (oa fysiotherapie)

Zie de site van deze speciale VGZ zorgverzekering voor een volledig overzicht van de dekking en polisvoorwaarden. De premies van een aanvullende VGZ zorgverzekering zijn afhankelijk van de leeftijd. Hierboven zijn de premies getoond voor iemand van 46 jaar. Bezoek de site van de zorgverzekeraar voor de premies voor jouw leeftijd.

Afbouwen korting ING zorgverzekering 2017

ING en VGZ laten weten dat alleen bestaande klanten met een ING zorgverzekering ook in 2017 nog een ING zorgverzekering kunnen afsluiten. Bestaande klanten kunnen nog steeds via deze ING collectiviteit een korting krijgen op de premies van de VGZ zorgverzekeringen. Deze korting is  wel lager dan afgelopen jaar. De komende twee jaren zal VGZ deze korting nog verder afbouwen.

Al verzekerd bij VGZ maar niet via ING?

Klanten van de ING die al een zorgverzekering hebben lopen maar deze niet via de ING hebben afgesloten kunnen dit jaar denk ik niet meer van deze korting profiteren. VGZ neemt geen nieuwe verzekerden aan voor een ING zorgverzekering. Maar misschien dat je op de persoonlijke persoonlijke omgeving van VGZ hierover meer informatie kan vinden. Ga hiervoor naar de Mijn VGZ en log in met je DigiD code.

Let daarbij wel op de juiste ingangsdatum van je zorgverzekering. Als je er niet uitkomt, neem dan op met de VGZ klantenservice. Gebruik hiervoor het VGZ zorgverzekering telefoonnummer dat op de site van VGZ staat.

ING zorgverzekering voordelen

Als verzekerde bij VGZ kun je profiteren van de van verschillende services van zorgverzekeraar VGZ, zoals:

 • Gratis persoonlijk advies, voer een persoonlijk gesprek met een Zorgadviseur van VGZ voor al uw vragen
 • Vergelijk en kies zorgaanbieders, kijk op de site van de verzekeraar of de zorgverleners een contract heeft gesloten met VGZ, op de site een compleet overzicht inclusief gecontracteerde zorg in het buitenland.
 • Eenvoudig online nota’s indienen
 • Overzicht nota’s van zorgverleners
 • Gezondheidslijn, 24 uur per dag en zeven dagen per week staan verpleegkundigen klaar om uw vragen over de gezondheid te beantwoorden.

Eenvoudig declareren

Als verzekerde met een ING zorgverzekering gesloten bij VGZ, kun je eenvoudig declareren via het declaratie formulier. Vanaf 1 januari 2014 kunnen de zorgdeclaraties ook online worden ingediend bij VGZ. Vervoerskosten en zorgkosten in het buitenland moeten dan nog steeds met het declaratie formulier worden ingediend. U kunt nota’s tot drie kalenderjaren terug declareren bij VGZ. Dus ook nota’s die u nog hebt liggen van uw Plus Zorgverzekering. Bij VGZ kun je tot drie jaar terig nog declareren.

Voor de zakelijke klanten is ene aparte online omgeving beschikbaar. Zakelijke klanten of een ATP maakt gebruik van Mijn VGZ  zakelijk.

Oude informatie ING zorgverzekering

Op deze site hebben we ook nog informatie over de ING zorgverzekering 2014 de ING zorgverzekering uit 2015 en de ING zorgverzekering 2016.  In 2014 sloot je via ING nog de VGZ plus verzekering.

ING medewerkers verzekerd via ONVZ?

Op de site van zorgverzekeraar ONVZ zie je dat ING als werkgever heeft gekozen voor de ONVZ zorgverzekering. ING vindt een goede zorgverzekering belangrijk. De werknemers kunnen een korting van 10% op de basisverzekering krijgen. Op de aanvullende ONVZ zorgverzekeringen krijgen de werknemers zelfs 20% korting. Voor de werknemers wordt met behulp van ONVZ ook het vitaliteitsprogramma Energy@ING aangeboden.

De informatie over de ING zorgverzekering 2017 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 10 december 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties